16-03-2005, 13:52
|
מומחה טכנולוגיות צבאיות חיישנים ומערכות תצפית
|
|
חבר מתאריך: 18.10.03
|
|
טוב...
לגבי המגל"ז של השטורה, הנתונים שלי יש הם כאלה:
הראש ה"גס" (COARSE) מכסה 135 מעלות ונראה ככה -
ואילו הראש ה"עדין" (FINE) מכסה 45 מעלות עם רזולוציה של 3.75 מעלות ונראה ככה-
יכול להיות שהרוסים שידרגו את המגל"ז לתצורה שאתה הצגת והכלילו אותו במערכת ה SHTORA וסימונה עדיין נשאר SHTORA 1.
לא התייחסתי כלל לחיישן E1 , מה שעוד מוזר הוא שגם לפני הוספתו נטען כי המערכת מתמודדת עם רואי כתם ורוכבי קרן (כנראה שלא מי יודע מה).
לגבי HARD KILL - ישראל היא ,לפי מיטב ידיעתי, הצבא המערבי הראשון המצטייד ב HK בצורה סדרתית.
אני מסכים עם כל מה שאמרת, אבל מתישהו , מישהו צריך להכניס את המערכות לשירות כדי שייצברו "פז"ם" ויופקו לקחים עד שהמערכות יבשילו.
כל הכבוד על ההעזה ולקיחת האחריות בהחלטה הזו על הצטיידות במערכת, בדיוק כפי שתמיד חלקתי כבוד לרוסים על הנכונות שלהם להטמיע שינויים וחידושים טכנולוגיים מהפכניים בצורה סדרתית (הגנה אקטיבית היא דוגמא מעולה וגם נשק טרמובארי - שני תחומים שהמערב מחקה כיום).
למערכות SOFT KILL הרבה חסרונות מבצעיים ותו"ליים וחוסר ההתמודדות שלה עם איום גנרי , כמעט ומוציא ממנה את הטעם לדעתי - לפחות בקונפיגורציה של ה SHTORA (ישנם עקרונות SOFT KILL גנריים יותר - וגם להם בעיות משלהם).
כ"כ ה SHTORA לא נותנת למעשה מענה לאף איום בזירה - לא לאיום "טיפש", לא ל TOW2 (או ל TOOPHAN 2 האיראני לצורך הדיון האזורי) ולא לטילי EO כדוגמת הג'אוולין והגיל.
כל מתכנן טילים לוקח היום CM בחשבון וייצור קידוד או שיטת תקשורת חסינה (או במקרה של F&F הנחייה ועקיבה עצמית חסינה), כך שרק ב BRUTE FORCE ההגנה הרכה תהיה יעילה - דבר שהוא לא פרקטי כמעט בזכות עצמו.
בשורה התחתונה - ל 2 הגישות יש יתרונות וחסרונות ושנינו כנראה מודעים להם.
אני אישית, מסיבות אלו ואחרות - חסיד של תפיסת ה HK ואני מוכן לשלם את מחיר הלמידה - ואני מעדיף ללמוד החל מהיום ולא להמשיך לחכות.
הזהירים והעשירים יגידו שהכי בטוח זה טבעות הגנה המשלבות הגנה רכה וקשה - אבל בסוף צריך לבחור.
באיזה רק"מ אתה היית מעדיף לשבת - בזה שמותקן עליו "מעיל רוח" , או בזה המותקן עליו SHTORA?
אני חושב שהתשובה שלי די ברורה.
That would be like the splendor of the mighty One…
I am became death,the shatter of Worlds. .
|