03-07-2007, 12:43
|
|
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
|
|
מאיר אריאל, 8 שנים למותו של אחד המשוררים העבריים האחרונים...
מאיר אריאל נולד ב־2 במרץ 1942, תענית אסתר, י"ג באדר התש"ב. הוא גדל בקיבוץ משמרות. בצעירותו התנסה בכתיבת שירה, ושיריו הולחנו על ידי חברו לקיבוץ שלום חנוך במסגרת חבורת הזמר של הקיבוץ, העונה לשם "המשמרון".
אריאל התגייס לחטיבת הצנחנים בה העביר את שירותו הצבאי. בשנת 1966 נשא לאישה את תרצה היגדיש מכפר סאלד. בפרוץ מלחמת ששת הימים היה בגדודי הצנחנים שפרצו לירושלים. בהשראת המלחמה כתב את השירים למיני-אלבום "ירושלים של ברזל" (1967). המיני-אלבום, ובעיקר השיר "ירושלים של ברזל" אשר נכתב בהשראת השיר "ירושלים של זהב" של נעמי שמר, פרסמו את אריאל בציבור הרחב, והודבק לו הכינוי "הצנחן המזמר". חרף ההצלחה, הוא החליט כי אינו מעוניין בקריירת זימרה בתור הצנחן המזמר, ונסע, עם אשתו, בשליחות הקיבוץ לארצות הברית. בארצות הברית נולדו לו בת ובן, שירז ושחר. הוא הושפע מאוד מהמוזיקה האמריקאית ובראש ובראשונה מבוב דילן, והחל לכתוב שירים בהשראתו.
בשובו ארצה ניסה אריאל להשתלב בתל אביב בתור איש קולנוע. בפרוץ מלחמת יום הכיפורים גוייס, והוצב בתעלת סואץ. אחרי המלחמה שב לקיבוץ משמרות ולמשפחתו, ואף התמנה למשרת מזכיר הקיבוץ. הוא המשיך ליצור, וב-1978 הוציא את אלבומו הראשון "שירי חג ומועד ונופל". אלבומו השני, "...וגלוי עיניים", יצא ב-1984. ב-1987 הוציא ספר שירים שכלל שירים משני אלבומיו הראשונים, שירים שכתב לאמנים שונים ושירים שעתידים היו לצאת באלבומו הבא, "ירוקות", שיצא בשנת 1988. בתקופת ההקלטות שכל את אביו, והוא בחר להקדיש את האלבום לזכרו.
ב-1987 עזב אריאל עם אשתו ושלושת ילדיו את קיבוץ משמרות ועבר להתגורר בתל אביב. בסוכות באותה שנה החליט לצאת עם חברו יהודה עדר לסיבוב הופעות בסגנון מסעי ההופעות בארצות הברית, אשר נקרא "מסע הבחירות של מאיר אריאל". הם יצאו ברכב, ונסעו מקריית שמונה ועד אילת. מסע ההופעות צולם ויצא בסרט. כמה מהשירים שכתב אריאל בשנים 1989 - 1990 יצאו ב-1990 בתקליט שדרים שנקרא "עברנו את פרעה". ב-1993 יצא אלבומו הרביעי, "זרעי קיץ". ב-1995 יצא האלבום "רישומי פחם" שהיה אלבומו החמישי. ב-1997 יצא אלבומו השישי, "ברנרד ולואיז".
בה' באב תשנ"ט (18 ביולי 1999) ב-04:15 נפטר מאיר אריאל, ממחלת קדחת הכתמים הים תיכונית הנגרמת על ידי חיידק מסוג ריקציה המועבר בעקיצת קרציה. קברו נמצא בבית העלמין של קיבוץ משמרות.
(ויקיפדיה)
ואני? לפני 8 שנים ושלושה ימים הייתי בהופעה בפאב קטן-קטן, בערד. מין מקום קטן, עם כמה שולחנות, ובפינת החדר - קצת חלל פתוח שבתוכו עמד מאיר אריאל, ושר לנו שירים. בסוף ההופעה ניגשתי אליו, לבקש שיר שאני אוהבת, קיבלתי חיבוק, אבל שיר הוא לא יכול היה לשיר לי, כי תרצה לא מרשה (משהו עם החוזה של ההופעה). אז חזרתי לשולחן שלי, והתחלתי לשיר את השיר לעצמי, עם החברים שהיו איתי. הוא נשבר, והצטרף. זו הייתה ההופעה האחרונה של מאיר אריאל, מבחינתי - גדול המשוררים העבריים המודרנים, ואיש שעל אישיותו ניתן להתוכח, אבל את מה שהוא נתן למוזיקה העברית - אי אפשר לשחזר.