|
18-03-2005, 15:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.10.04
|
|
המנוע הזה לא מיועד
למי שיש לו MX4 (השוק החלש).
אמרתי כבר מקודם מי שיש לו 6800U או X800XT זה יעבוד לו חלק על Low.
מה לעשות זה הדרישות של המנוע.
אתה לא צריך להלחץ כי עוד שנה הם יגמרו לבנות את ואז יעברו גם כמה חודשים עד שנראה משחק במנוע החדש.
מי שקנה ישחק על הכי חלש מה לעשות.
אני קניתי את MX4 בזמנו שהוא היה אחד הטובים, אחרי שנה וחצי כבר יצא הנסיך והפרסי ועוד משחקים של Ubisoft שלא פעלו לי, אז מה עשיתי חיכיתי ורק לפני חודש קניתי מחשב חדש עם 6600GT, (בהתחלה רציתי לקנות ATi, גם בגלל חברים שלי וגם בגלל שGeForce אכזבו אותי) אבל אחרי שראיתי את מבחני הביצועים את הטכנולוגיה של GeForce 6X00 אז בלי שום בעיה בחרתי בו.
מה שאני בא להגיד שמי שמוציא בהכרח הרבה כסף לא מקבל בהכרח חוזה למספר X של שנים לפי כמות הכסף שהוא השקיע. והדוגמה הכי טוב היא הPentium4 החדשים, יש את הPentium 4 של ה 3.6GHz, אבל הAMD 3200 עובר אותו, ועולה רבע ממנו במחיר.
הכתבה שלי נסתה להעביר למשתמשים שעדיין לא קנו מחשב, והם רוצים לשחק במשחקים מחשב (כמו שאני רציתי לשחק במשחקים של Ubi Soft לפני שנתיים), שכדאי להם לקנות SLI היום שההפרש לא גדול במחיר בינו לבין אולטרה כדי שבעוד שנתיים לא יצטרכו לקנות לוח אם חדש בשביל שיוכלו לשחק במשחקים חדישים.
מי שלא יפעל נכון היום וישקיע את הכסף בכרטיס מסך חזק אבל עם לוח אם שהוא לא SLI יצטרך (עם הוא ירצה) עוד שנתיים לקנות את אותו כרטיס מסך ולוח אם SLI.
בכל מקרה עזוב את הקונספיגולציות.
המשחקים שיצאו בעוד שנתיים או שנה וחצי ידרשו חומרה חדישה שתיהיה קיימת בשוק (ולא תיהיה זול), ויכול להיות שמי שיקנה מחשק קומפלט בשביל להפעיל UE3 זה יוכל לעלות בין בין 6000 ל7000 ש"ח, זה באמת יכול להיות. אבל הקטע הוא שאפשר היום לקנות חומרה שתחזיר יותר משנתיים.
מארז איכותי יכול להמשיך למחשב הבא, גם ספק כוח של 450W ומעלה יכול להחזיק (לי יש TT של 410W, אבל לפי האתר של ASUS, בדקתי ו400W מספיקים למעבד 3800, 2x6800GT,
2 רכיבי זכרונות, 2 הרד דיסקים 2 כוננים אופטים 2 PCI Card ו 4USB.
זה מפרט שיכול להיות מאוד דומה למה שיש לי, רק שיש לי הרד דיסק אחד ובלי כרטיסי PCI.
אני אני רוצה להוסיף הרד דיסק, וגם כנראה כרטיס רשת, אז אני מגיע לאותו מפרט (עזבו בינתיים את 2 כרטיסי המסך). ואז שאני יוסיף 2 כרטיסי מסך אז הצריכת החשמל תעלה מעל ל410W, נגיד שהוא יצטרך 450W. המחשב עדיין יפעל לי, כי עובדה שיש פנטיום 4 פרסקוט שפועלים עם ג'נרי. על למה שמחשב חייתי לא יפעל על TT 410W, במקרה הכי גרוע אני מחליף אותו להחדש חדש, אבל משהו זול שיספיק לי כי אני לא מתכוון להשקיע יותר מידי.
לוח אם SLI יענה על כל הדרישות במחשבים של שנת 2007 (אני משאר).
כמובן שהוא בא בסוקט 939 הSLI, וזה יהווה הזדמנות להחליף ל מעבד כפול ליבות, אבל רצוי לחכות שהמחיר שלו ירד. מתי שמהעבד כפול הליבות 939 הכי טוב יהיה במחיר טוב (לדוגמה 1000 ש"ח) אז הכי שווה לקנות אותו, כי אחריו לא תמצא משהו יותר חזק, והוא יחזיק אותך לעוד שנתיים שלוש, שאתה יודע שיש בשוק שקע חדש, אבל אתה ממשיך עם השקע 939, ובעוד שנתיים ממנו מדלג דור קדימה, כלומר אתה קונה את הראש של השועלים, כדי לחסוך בעלויות. לדעתי FX 57 לדוגמה כפול ליבות בעוד שנתייםף יכלו להיות בתחרות מצוינת עם כפולי הליבות האחרים, אבל עם המחיר שלו יהיה זול יותר אז, ויש כבר לוח אם מתאים אז מה טוב. תראה את זה שכבר היום השקע 754 מביא יותר ביצועים בפחות מחיר. אז למה שלא 939 על פני השקע החדש. אז כדי לקחת את צאת השקע החדש בתור הורדת מחירים לשקע ה939, לחכות שנתיים שיהיה ניתן להשקיע כפול ליבות חזק מאוד במחיר זול מאוד ואז לקנות אותו, וכמובן שיהיה אפשר גם לעשות OC עם יש צורך.
הרד דיסק, אני ממליץ לקנות היום מה שמצריך אותך היום ובעוד שנתיים יצאו הרד דיסקים עם נפחים הרבה יותר גדולים והמחיר שלהם יהיה לתקופה לשלהם, ולכן לא שווה היום להשקיע בהרד דיסק של 400GB, שבעוד שנתיים יכול להיות מאוד הכרחי עם HDTV, ומשחקים שתופסים 20GB.
זכרונות אני לא יודע מה יהיה צריך, אבל חבר שלי שדי מבין בתחום הזה, ויש לו קשרים אמר לי שיהיה צריך 2GB של זכרונות, זה נשמע סביר בהחלט, כי תראו היום בשביל Doom3 הזכרון המינימום שצריך זה 386MB פנויים, ואז אתה רואה איך המפה עולה לאט. עם 1GB שלדוגמה 700MB פנוי המפה עולה בכמה שניות. אז זה סביר שמפה בUE3 תדרוש לדוגמה 1.5GB פנויים. אז זה פחות בעיה להוסיף עוד 1GB של זכרונות.
כרטיס מסך - כיום הגונפיקורציה היחידה של 2 כרטיסי מסך של 256MB כמו 2 6800GT יכולים לתת ביצועים טובים בHigh-Medium, אבל עם באמת רוצים רמת משחק טוב כדאי היום לא להשקיע בהרבה כמו 6600GT לדוגמה, ובעוד שנתיים או יותר (מקסימום לא תוכל לשחק במחשק על היום שהוא יצא כמו כל אלה שהיה להם MX4 ומשחקים Ubi Soft שיצאו עם Pixel Shader.), ואז לקנות זוג כרטיסי מסך לא הכי יקריםף אבל עם 512MB כל אחד, ווהם יוכלו לשחק על המנוע בהגדרות הכי גבוהות, וכמובן בכל משחק בהגדרות הכי גבוהות, למשך שלוש שנים או יותר לפני דעתי, ואחרי שלוש שנים הם כנראה עדיין יוכלו לשחק אבל על הגדרות יותר נמוכות, אבל בתכל יש סיכוי שהם יחזיקו 5 שנים בשוק ועדיין יפעילו משחקים, כי עם היום לוקחים את הכרטיס מסך הכי חזק מלפני 5 שנים קשה לראות עם הוא מפעיל משחק כמו Half-Life 2 או Far Cry, אבל 2 כרטיסי מסך של 512MB, יש סיכוי טוב לשפעילו משחקים למשך 5 שנים, גם עם על הגדרות נמוכות.
מסך זה בחירה אישית אבל אני ממליץ על 19' CRT.
מעבד לא לקנות משהו חזק אבל שיהיה בשקע 939 בשביל השדרוג, משהו כמו AMD64 3000 או 3200 יכולים להספיק עד שנחליף למעבד כפול ליבות, מה גם ההבדלים בינו לבין 3800 הוא סך הכל OC מסכן.
ואני אומר OC מסכן, כי עם OC רציני אפשר לקבל הרבה יותר. (OC מסכן - בלי שום קירור עזר).
אני חושב שעברתי על כל החומרה הדרושה.
|