26-06-2007, 10:07
|
|
|
חבר מתאריך: 04.09.05
הודעות: 164
|
|
פיתוח ישראלי נגד מנהרות: עמדות צבאיות שניתנות להזזה- האם זה נראה ראלי ?
להלן הכתבה מ"הארץ". האם הדבר ריאלי בגזרה צרה כמו עוטף עזה ?
מאת יובל אזולאי - הארץ
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] צה"ל וצבא ארה"ב מגלים בהן עניין רב בעמדות השמירה, אותן ניתן להזיז ממקום למקום בדקות; מחירן נאמד ב-150 אלף דולר [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] פיתוח ישראלי חדש עשוי לתת פתרון, חלקי לפחות, לאיום מנהרות-תופת או פיגועי חטיפה באמצעות מנהרות מעזה למוצבי צה"ל. מדובר בעמדות שמירה ("פילבוקסים") ניידות, שניתן להזיזן ממקום למקום בדקות, או לפרוס אותן בשטח אויב בפחות מחצי שעה. בדיוק לפני שנה חדרו מחבלים במנהרה למוצב צה"ל ליד כרם שלום על גבול הרצועה, הרגו שני לוחמים, פצעו ארבעה וחטפו את רב"ט גלעד שליט. המגדל החדש, שמחירו נאמד ב-150 אלף דולר, יוצג בתערוכת "סקיוריטי 2007", שתיפתח היום (שלישי) בגני התערוכה בתל אביב.
"מיפרם", חברה פרטית בבעלות משפחת קליין מקרית ביאליק, פיתחה באחרונה את עמדות השמירה הניידות, שצה"ל וצבא ארה"ב מגלים בהן עניין רב. זה כמה חודשים שצה"ל מנסה עמדות כאלה ומחזיקן בכמה יחידות.
עקרון הפעלת העמדות פשוט: כל אחת ניתנת ל"קיפול" במכולה, וכל טנק או רכב כבד יכול לגרור אותה לכל מקום ולפרוש אותה מחדש בתוך דקות. היתרון העיקרי של העמדות הוא ביכולתן "לשבור שגרה". שלא כמו עמדות ה"פילבוקס" שפרס צה"ל בשנים האחרונות צה"ל לאורך גדר המערכת בעזה, הנייחות, את אלה ניתן להזיז. הדבר יכול להקשות מהותית על תכנון פיגוע במתווה דומה לזה שהיה לפני שנה בכרם שלום.
העמדות של "מיפרם" עשויות פלדה. המדרגות הספירליות שלהן מוגנות מירי חודר שריון, וכך גם החלונות. חיילים נמוכים יוכלו למצוא בעמדה דרגש שיגביה אותם לחלון, ובכל עמדה מותקנת מערכת מיזוג אוויר. לדברי סמנכ"ל "מיפרם", ערן סלע, על גג העמדה יש פתח מילוט שמאפשר חילוץ מהיר של פצועים במקרה חירום.
לדבריו, צה"ל שאל מהחברה כמה יחידות והוא מנסה אותן באתרים שונים ובודק את התאמתן לצרכים המבצעיים של יחידות השדה. גם צבא ארה"ב רכש באחרונה כמה מגדלים כאלה ועושה בהם שימוש בעיקר בגבול מקסיקו.
|