21-06-2007, 00:59
|
|
|
חבר מתאריך: 28.03.07
|
|
JAVHEN, לא חלפה אף עת, אתה חייב להבין שהכל תלוי בבנאדם ולא בעת, ולא חסר אנשים שמשקיעים המון כל יום, או לפחות חלק זמן משמעותי בכל יום.
אני מסכים איתך, שאומנות לחימה בין השאר צריכה לתת לנו הגנה עצמית, ומפה בדיוק התחיל הוויכוח שלנו, אני טוען [וכבר אמרתי בהודעה הקודמת שלי אותו דבר], שמתאמן שוטוקאן רציני יתן פייט רציני לכל אחד כל עוד מדובר על קרב בעמידה.
לגבי הקאטות אתה טועה!! יש להם ערך עצום, ולפי התגובה שלך אני לא מתפלא שאתה לא מכיר את ערך זה.. לכל קאטה שהיא בעצם רק התנועה בזרימה סימטרית ויפה - יש תורת בונקאי שלמה, שזהו בעצם הביצוע הריאלי.
אדם שיתאמן בכל יום על מס' קאטות, ולא סתם על התנועות בלי משמעות, אלא יחשוב בכל תרגיל ותרגיל על הבונקאי ויראה את עצמו מבצע את זה ע"י הקאטה -
אפשר להגיד את הקלישאה "הוא בדרך לגדולה".
כל הקראטה בכל הרבדים שלו, מהרוחני ועד הפיזי, מבוסס על הקאטה, שזוהי בעצם "הדרך" של הקראטה.
לגבי המצב שתיארת עם הקרבות, צודק - המגע מלא מגיע בשלב מאוחר.
אבל בדבר אחד, שזה בעצם מה שניסית להדגיש אם אני לא טועה - "בנאדם שהשקיע המון זמן, וגילה שהוא על הפנים במגע מלא" - אין דבר כזה, חד משמעית [אלא אם כן תפרט לי דוגמה שאתה מכיר אישית, תמיד יש יוצא מן הכלל]. בנאדם שמגלה שהוא על הפנים במגע מלא, זה אך ורק באשמתו!
כל השנים שהוא כביכול "ביזבז" כדי לגלות שהוא לא טוב במגע מלא [ואני מכיר את המצב, כי כמו שאמרתי הייתי שם] הם פועל יוצא לזמן ההשקעה שלו, והרצינות שלו כלפי הקראטה במשך השנים האלו - עד שהגיע למגע מלא.
ולגבי העובדה שלך, אני לא יודע איפה יצא לך לראות קרבות שוטוקאן ועל איזה דרגות הסתכלת, אבל תחסוך בבקשה במילה "עובדה", כשאתה מדבר על מקרה פרטי או לחלופין סרטונים ביוטיוב שלא שווים דבר.
ושוב, בהודעה הקודמת שלי, הזכרתי והודיתי בתופעה שיש בשוטוקאן, המון תלמידים שאני מתסכל עליהם בסמינרים הארציים, ואפילו תלמידים במכון שבו אני מתאמן, מזלזלים בשוטוקאן, שונאים את זה, ומשום מה פשוט ממשיכים לבוא, ושוב, אני הייתי בצד הזה.
אבל לבוא ולהפוך את זה לעובדה על קרבות השוטוקאן? אני מתאר לעצמי שכנראה עוד לא יצא לך לראות קרב שוטוקאן אמיתי, בין שני אנשים שבאמת נותנים מעצמם לשיטה [ונמצאים בחגורה חומה ומעלה מן הסתם].
לסיום - בשורה התחתונה: מתאמן שוטוקאן רציני ייתן פייט רציני למתאגרף תאילנדי אוקיי? [ירדתי לפרטים הקטנים, כדי להבהיר את זה יותר טוב בשבילך, כמתאגרף תאילנדי].
נ.ב
- "חביבי", הקיקשין נולד בתוך השוטוקאן, ואחד ההבדלים הבאמת בולטים בינו לבין השוטוקאן זהו עניין המגע מלא, שבכל מקרה מגיע לשוטוקאן בשלב מאוחר יותר, ועניין של מס' בעיטות שקצת שונו בו.
|