25-05-2009, 21:48
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
יופי, לפחות יש בן-אדם אחד שמוכן גם לחשוב ולא רק לדבר בסיסמאות
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Taurus84
ממש לא ישפיע.
MIG-31 זה מטוס יירוט מדור רביעי, שייעודו להפיל מפציצים כדוגמת B-52 באמצעות טילים ארוכי טווח. הוא מהיר מאוד, אבל לא אפקטיבי בקרבות נגד מטוסי קרב, ועל דוגפייט אין בכלל מה לדבר. במקרה הכי גרוע מבחינתנו MIG-31 יכול לפעול נגד מטרות איכות, כמו הנחשון, למשל.
אני חושב, שהסורים מדברים דווקא עליו בגלל מחירו הזול כיום. אמנם הוא היה פאר הטכנולוגיה פעם והיה גם יקר, אבל רוסיה לא מייצרת אותם כבר כמעט 20 שנה, אז מדובר במטוסים משופצים מלפני 20 שנה.
|
יש תפקיד אחד ל-MiG-31 שלא נתת את דעתך עליו. התפקיד הזה הוא התראה ובקרה אווירית. אז איך לדעתך תשתנה היכולת הסורית לגלות מטרות, כולל גם כטבמ"ים וחימוש מדוייק, בשמי סוריה ומעבר?
אני אתן כאן כמה פרטים, שאולי יעזרו לקבל תמונה טובה יותר. אבל קודם עלינו להחליט, על איזה דגם אנחנו מדברים. בכתבה דובר על MiG-31E, לדאתי יותר סביר שזה יהיה משהו מתקדם יותר, כמו MiG-31FE (דגם ייצוא של MiG-31BM). אבל כדי לא להסתבך, נגיד לצורך העניין שיש לנו מקביל ל-MiG-31BM - הדגם היחיד שמיוצר היום ברוסיה, למיטב ידיעתי. ואם ההסבר הזה אינו מספיק, אז גם Carlo Kopp חושב כמוני. והנה הפרטים רלוונטיים:
סוג ודגם המכ"מ - Zaslon משפור, המסוגל לעקוב אחר 10 מטרות ולהעסיק 6 מהן בו-זמנית;
טווח גילוי מטרה (מטוס קרב) מרבי באמצעות מכ"ם: 320 ק"מ;
שטח ראיה של המכ"ם: 125,105 קמ"ר (לפי: טווח - 320 ק"מ, אזימוט - 70+\- מעלות);
טווח גילוי מטרה מרבי באמצעות IRST: כ-50 ק"מ;
זמן שהייה בלי\עם תדלוק באוויר: 3.5\6 שעות.
הנה תמונה להמחשה - מה רואה MiG-31BM כשהוא נמצא מעל דמשק (המעגל האדום - מכ"ם, המעגל הירוק - IRST; למעשה, הוא "רואה" רק כשליש מהמעגל ולא את כולו, אבל אני לא יודע איך להראות את זה):
וזאת לא הסגולה היחידה של MiG-31BM, יש לו גם יכולות לא מבוטלות נגד כלי טייס וחימוש מונחה, וגם כמפציץ טקטי, אבל את זה נשאיר לאח"כ, כדי לא לסרבל דברים יותר מדי.
נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 25-05-2009 בשעה 21:54.
|