11-06-2007, 23:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.08.05
|
|
בקשר לאנגלית
זה בסדר ראיתי את זה עם תרגום
אני לא מזלזל חלילה בבעיטות של המוי תאי, אבל בנשיונל גאוגרפיק לוחם המוי תאי נתן ברכיה לא בעיטה. עם כל הכבוד לברכיה ולעוצמה האדירה שלה יש הבדל גדול בינהם בשביל לתת ברכיה כמו שהוא הדגים צריך לתפוס את האדם, ואת העיטה שהדגים לוחם הטאקוונדו בועטים מרחוק, יש הבדל גדול מאוד בין שני הטכניקות ולא הייתי קורא לברכיה בעיטה, אמנם זה מכה עם הרגל אבל לא בעיטה.
תראה עם כל הכבוד למוי תאי בטאקוונדו עובדים הרבה יותר על בעיטות, ככה שטבעי שבטאקוונדו הבעיטה של האדם הממוצא (בוא נדבר על בעיטת מגל) תהיה חזקה יותר, פשוט כי בטאקוונדו מתמקדים בבעיטות.
עד כמה שהספקתי להכיר אותך לא משנה מה יהיה שום דבר לא יגרום לך לשנות את דעתך או לחשוב בכיוון אחר. אבל יודע מה - תחשוב על זה שכוח זה לא הכל, אם נעזוב לרגע בצד את עניין הכוח, בטאקוונדו יש יותר שליטה ברגליים, יותר מהירות, מגוון של בעיטות, שילובים שונים, הטעיות (ואני לא מדבר על פייקים רגילים) ועוד ועוד ומדובר רק על בעיטות.
ואני מניח שאתה יודע בבעיטת מגל למשל שזו בין הבעיטות הבסיסיות ביותר הטכניקה של הטאקוונדו שונה מזו של המוי תאי, הטכניקה של הטאקוונדו מכוונת להיות מהירה יותר, מדוייקת יותר, מטעה יותר (ע"י הרמת הברך אפשר ברגע האחרון לשנות בעיטה - בעיטת מגל לראש, פטיש, דחיפה ועוד) הייתי אומר שחזקה יותר אבל אתב בטח לא תסכים איתי.
תראה להשוות בעיטת של כל שיטה כמעט עם בעיטות של טאקוונדו זה בערך כמו להשוות אגרופים של מתאגרף קלסי ואגרופים של קיקבוקסר, או לוחם MMA . מי שמתמקד יותר בתחום מסויים יהיה יותר טוב בו מאשר האחרים שמתמקדים בו פחות. זה פשוט ככה.