03-06-2007, 12:02
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
חברי, תודה לכולכם, בסה"כ כולכם צדקתם
ראשית, כמובן שאינני יורה לבד ולא ב"שליפה" (במובן המטאפורי שלה. כמובן שכן בשליפה מהנרתיק...). הירי ביד אחת הוא, כפי שעלה כאן מחילופי הדברים, באמת לטווח של חמישה מטרים גג ולא ראיתי שום צורך להקדיש לו יותר מכעשרה אחוזים מהסה"כ. זה פשוט משהו שצריך לדעת אם עוברים סף מסויים של תרגולים, כדי לא להתקל בזה בפעם הראשונה כשבאמת צריכים (למשל, אם נפגעה לך היד השניה. סתם דוגמא ויש עוד). זה תמיד נראה רחוק ולא רלוונטי, אבל יש לי בן מחזור שנקבר לפני מספר שנים בגלל שלרוע מזלו אצלו זה כן היה רלוונטי וחוץ מזה ודאי כולם מכירים את סיפור צ'רלי שלוש ז"ל (לא מדובר במקרים של ירי ביד אחת, אבל במקרים שהם לא במאה אחוז לפי הספר והתורה הכתובה, ולפעמים השניות שנדרשות לך לאלתר בזמן אמת פשוט לא עומדות לרשותך).
יריתי עד היום מאות כדורי אקדח, גם בטווח השנה האחרונה, אבל תמיד בשתי ידיים. לי דווקא נוח יותר לא לנעול מרפקים ואת האקדח אני מחזיק לא ישר לפנים אלא קצת כמו רובה - מול העין המכוונת - כשהיד השניה תומכת לא מהצד אלא מלמטה. הדבר החשוב שלמדתי בירי ביד אחת, הוא לזרוק את הכתף היורה אחורה לפני הירי, כמעט במודגש, כדי לצמצם כמה שיותר את הרתע. אבל זה היה ממש על רגל (או על יד) אחת. ירי כמובן אינסטינקטיבי ולא דרך כוונות, והעיקר שהבלון התפוצץ.
בכל אופן תודה ויום טוב לכם
אליהו
|