לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 22-05-2007, 11:23
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שחר אדום שמתחילה ב "שלום שלום. חדש בתחום"

ברוך המבא למועדון!
1. להדליק פחמים לוקח המון זמן, אין מה לעשות. השיטה שלי היא לערום חומרים דליקים בתחתית המנגל (נייר רגיל, זרדים וכו') ומעליהם את הפחמים ולהתחיל את הדליקה מלמטה למעלה. אפשר "לתגבר" את האש עם ספירט לבן שאינו מסרטן. עוד שיטה להגדיל את משך הדליקה של נייר טואלט זה להספיג אותו בשמן.

2. בשר טוב לא צריך כלום. בשר פחות טוב דורש מרינדות שונות (ויש כאלה המון).

3. צריך מחבת ברזל - אפשר עם פסים בשביל סימני הצריבה. משך ההכנה הוא עד שמתחיל לצאת מצד מסויים טיפות של דם - ככה זה מדיום-רייר. אני אוהב לטגן בחמאה, אבל שמן רגיל או שמן זית הם גם טובים.

4. אם יש לך יכולת לרכוש בלימוזין, לא הייתי מחליף אותו בשום דבר אחר.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 23-05-2007, 10:21
  שחר אדום שחר אדום אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.06
הודעות: 1,049
ד
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "[font=Verdana]ברוך המבא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
ברוך המבא למועדון!
1. להדליק פחמים לוקח המון זמן, אין מה לעשות. השיטה שלי היא לערום חומרים דליקים בתחתית המנגל (נייר רגיל, זרדים וכו') ומעליהם את הפחמים ולהתחיל את הדליקה מלמטה למעלה. אפשר "לתגבר" את האש עם ספירט לבן שאינו מסרטן. עוד שיטה להגדיל את משך הדליקה של נייר טואלט זה להספיג אותו בשמן.

2. בשר טוב לא צריך כלום. בשר פחות טוב דורש מרינדות שונות (ויש כאלה המון).

3. צריך מחבת ברזל - אפשר עם פסים בשביל סימני הצריבה. משך ההכנה הוא עד שמתחיל לצאת מצד מסויים טיפות של דם - ככה זה מדיום-רייר. אני אוהב לטגן בחמאה, אבל שמן רגיל או שמן זית הם גם טובים.

4. אם יש לך יכולת לרכוש בלימוזין, לא הייתי מחליף אותו בשום דבר אחר.


היי!! כיף לפגוש מישהו מוכר במקום זר...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 28-05-2007, 13:06
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "לאט לאט ובבטחה צו"ב משתלט על הפורום הזה ???......."

לימוזין נמצאים ברמת ישי. זוהי חנות של חוות בקר ברמת הגולן. מה שנקרא "חנות יצרן".
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 28-05-2007, 16:33
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "לימוזין נמצאים ברמת ישי. זוהי..."

מתוך אתר rest:

לימוזין

ביערות כפר החורש שבעמק יזרעאל, מעל תמרת בחווה פסטורלית מתחיל סיפורה של מסעדת לימוזין.
בחווה עדר עגלים מעורבים שראולה, לימוזין שרועה בשדות בתנאי גידול ומזון מהמשובחים ביותר.
לימוזין, מסעדה ואיטליז מתחמה ביישון בשר בתנאים טבעיים ללא וואקום וכימיקלים והתוצאה הינה הבשר האיכותי והטעים ביותר שקיים.
המסעדה ממוקמת ברמת ישי, בעלת אופי כפרי בשילוב גוון מחוספס ונותנת שירות מהבוקר לסועד.
המנות מגוונות ומשולבות במגוון טעמים, אוהבי הבשר ייהנו ממגוון בשרים בצליה על גריל פחמים.

בשילוב מנצח עם המסעדה ישנו האיטליז שבו ניתן לרכוש בשר טרי ומשובח שעובר גם הוא תהליכי יישון באמצעים טבעיים בלבד וניתנים בו מתכונים וייעוץ במקום. (ניתן להזמין גם בטלפון).

לימוזין מקיימת אירועים במסעדה ואף נותנת שירותי קייטרינג לגני אירועים ברחבי הארץ. האירועים מתבססים על חגיגת עישון בשרים בצליה בתנורי עישון מרהיבים, בשרים מהגריל ואף גריל אקטיבי ברחבת הריקודים.

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=5833



אגב, אהבתי את ההגדרה "חנות יצרן"

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 28-05-2007 בשעה 16:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 22-05-2007, 11:45
צלמית המשתמש של שמוליק
  שמוליק שמוליק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.11.01
הודעות: 10,760
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שחר אדום שמתחילה ב "שלום שלום. חדש בתחום"

1.שיטה להדלקת פחמים שלמדתי לאחרונה.
יוצרים "כוס" מניר טואלט ע"י גלגול על היד (20 שכבות בערך) ומקפלים את התחתית.
מניחים את הכוס על תחתית המנגל הריק.
ממלאים את ה"כוס" בשמן ומדליקים את הניר. הכוס לא מתכלה כל עוד היא מלאה, ושמן כידוע נשרף לאט.
שמים את הגחלים על הרשת בערמה, מחכים 20-15 דקות ואז רוב הגחלים כבר בוערים יפה.
וזה הזמן לשפוך את הגחלים לתוך המנגל, פשוט להפוך את הרשת פנימה. (בעזרת כלי המינגול היעודיים)
2. כאמור סטייק טוב לא צריך טיבול, אפשר להוסיף לו קצת פלפל שחור גרוס.
3. במחבת מטגנים שניצלים.
4. לא מכיר את חיפה.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 24-05-2007, 12:30
צלמית המשתמש של OrUsH69
  OrUsH69 OrUsH69 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.10.05
הודעות: 5,602
שלח הודעה דרך ICQ אל OrUsH69 שלח הודעה דרך MSN אל OrUsH69
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שחר אדום שמתחילה ב "שלום שלום. חדש בתחום"

באמת שהשיטה הכי טובה לדעתי להדליק גחלים היא כזאת :
במידה ויש לך נגיד קופסת שימורים גדולה מאוד, תפתח את שתי הצדדים שלה תמלא בגחלים
ופשוט מהצד למטה שים 3 4 קוביות לבנות של הדבר הנפלא הזה שנדלק למשך שעות
זה פשוט מאוד, ומדליק את הגחלים בדקות ספורות.

שיטה נוספת, גם אם הקוביות הלבנות היא פשוט להדליק אותם על מנגל ריק ולעשות ערימה של
גחלים מעל זה, ברגע שכמה גחלים נתפסים באש, להביא פן ופשוט לשחק עם זה. ברגע שכל הגחלים
דולקים כמו שצריך, אני מוסיף עוד קצת גחלים שיתנו את החום הבינוני בעצם, ולא חם מידי, וזהו.

וכמו שאמרו, בשר איכותי כגון ראמפ סטייק, אוכף טלה, אנטריקוט סינטה וכו' וכו', לא צריכים שום
תיבול אלא מעט פלפל שחור. אף, אבל אף פעם לא להוסיף מלח. זה גורם לבשר להוציא את כל
המיצים שלו ומייבש אותו למוות. לא ממולץ!
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 02-06-2007, 23:54
  שחר אדום שחר אדום אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.06
הודעות: 1,049
כן...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hagar_krispin
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח יש לציין שהרגת אותי מצחוק!!!
כבר? כל כך מהר עברת למחבת? אחרי כל התכנונים והשאלות?

טוב נו גמני מכינה במחבת רוב הפעמים במיוחד שאין לי איפה להדליק מנגל....

מחבת טפלון טובה עם פסים תעשה את העבודה
מלח פלפל יספיקו בהחלט. אבל מלח רק לקראת הסוף.


אכן..די מביש...

ואפילו הכנתי ארובה תוצרת בית להדלקה נוחה של הפחמים...
הלכלוך ,הבלאגן והרצון לשמור על שלום בית עם הדרג המדיני ( "שחררר!!! טוס למרפסת ותנקה את הטינופת!!!..." מה לעשות...אני חי עם פולניה.... אבל זה נושא לאשכול אחר בפורום אחר...)
הביאו אותי לפזול עמוקות לכיוון המחבת...
איך הטעם? זמן טיגון? סוגי מחבתות?

לילה טוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 03-06-2007, 00:18
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי שחר אדום שמתחילה ב "כן..."

אם אתה לא שומר בשר-חלב, הרי שטיגון בחמאה הוא לא רע בכלל. יש לחמאה טעם שמוסיף לסטייק.

בסופו של דבר אתה מפסיד את טעם העישון של המנגל, אבל מרוויח משהו אחר: מיצים של הסטייק, שבהשקעה קטנה יהוו בסיס מצויין לרוטב.


מחבת: מחבת פסים מיציקת ברזל כבדה! מחבת כזו אוגרת חום כמו שצריך ותתן את מכת החום הדרושה בשביל לצרוב את הסטייק ולאטום אותו.

הנה ההצעה שלי:
להשתמש במחבת סטייקים שניתן להכניס לתנור. נותנים צריבה של 2 דקות מכל צד ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות. 2-3 מדיום רייר, ועוד דקה וחצי לערך לכל מידת הכנה. אם לא בא לך על תנור אז זמן טיגון תלוי בעוביו של הסטייק: טיפות דם אדומות - מדיום רייר. ורודות - מדיום. צלולות - מדיום ול.

הבשר: יש צורך לתת לבשר לנוח מחוץ למקרר לפחות לשעה, אחרת הסטייק יהיה עשוי מבחוץ אך קר מבפנים. העובי הרצוי של הסטייק הוא 3-5 ס"מ.

אוקיי, אז טיגנת את הסטייק בחמאה אחרי שחיממת היטב את המחבת, ועכשיו נשארו לך מיצים נחמדים במחבת. מה עושים?
שופכים חצי כוס יין אדום יבש (או לחליפין - פורט, מדיירה, טוקאי וכו') למחבת יחד עם ענף רוזמרין ומתחילים לקרצף את תחתיתה. נותנים ליין להצטמצם טיפה, מתבלים (מלח פלפל) וממסים גוש חמאה קטן בשביל הפיניש.
זהו, העסק מוכן לאכילה.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 03-06-2007, 01:00
  שחר אדום שחר אדום אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.06
הודעות: 1,049
שאלה
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "מחזק את ביטיס ותוספת קלה, גם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The Cheff
מחזק את ביטיס ותוספת קלה,

גם אם בחרת חמאה וגם אם בחרת שמן (אני עם השמן...) כמות קטנה ביותר, זה לא טיגון זו אמורה להיות צליה, מה גם שהבשר יפריש מנוזליו ומשומניו.

מחבת - יש מחבתות סטייק מצופות טפלון ויש כאלו שהן ממש מחבת ברזל, אלו האחרונות טובות יותר לדעתי אך דורשות טיפול לפני ואחרי השימוש על מנת לשמור עליהן. (מחבת ברזל יצוקה יש למשוח בשמן לפני ואחרי השימוש)


האם תוכל לפרט את הטיפול השוטף וכללי האחסון של מחבתות הברזל? מאוחסן משוח בשמן?
הכיצד? האם שוב ארגיז את הדרג המדיני ואשן בסלון? ("שחררר!!!! למה יש שלולית שמן בתוך ארון הסירים??!!!" אני - "אה..זה בסדר. ככה אמרו לעשות בפורום גורמה.." )
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:49

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר