22-05-2007, 09:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
אשכנזי משנה את ההחלטות של חלוץ (כסגן רמטכ"ל ורמטכ"ל) על חיזוק זרוע היבשה על חשבון החילות המסייעים והפיקודים (והחלשת הפיקודים).
זו הפיכת המגמה, שנכשלה במלחמת לבנון השניה, של צבא בעל שלוש זרועות: ים, אוויר ויבשה. וחזרה למודל הפשוט הקודם.
|
ממש לא חושב שתפיסת-העולם של שלושה פיקודים, אחד לכל חיל - נכשלה במלחמת לבנון השנייה.
(נראה שזאת המלחמה היחידה שישראל נלחמה בה דרך-אגב, שעדיין לא המציאו לה קיצור, או שם משני-מבצעי ("קדש"\"שלג"\"סיני"\"לבנון 1.3") -אז באמת, אם יש פה איזה קופירייטר הוא מוזמן)
בכל מקרה חזרה לנושא: התפיסה שבה יש לכל חיל מפקדה לא נכשלה במלחמת לבנון 2, בגלל שהיא לא אומצה עד הסוף מלכתחילה. זה היה חצי-הריון.
הרי למז"י אין יכולת-פיקודית על כוחות זרוע היבשה בשדה-הקרב, היא רק עוסקת ב-"ביניין הכוח". אני מצטט מויקיפדיה:
ציטוט:
המפקדה נועדה לעסוק בבניין הכוח של כוחות היבשה ולפעול לשילוב ואיזון מיטביים בין חילות היבשה. אחריות מפקדת זרוע היבשה הנה על בניין הכוח מרמת הגדוד ועד רמת הפיקוד.
|
שמע, הבעיה הזאת היא בעיה לא רק מָעַרכתית, היא תרבותית-מחשבתית. בשפה העיברית אין בכלל את המילה "Army". היא מתורגמת ל-"צבא", אך הכוונה היא לאיך שקוראים עכשיו בצה"ל "זרוע היבשה". בעוד שבמילה "Military" הכוונה היא לכל הצבא, על כל זרועותיו.
הרי לחיל-הים יש את מפקדת חיל-הים, ולחיל-אוויר את מטה חיל-אוויר, שאחראיות לא רק על ביניין הכוח, אלא גם על הפעלתו. אז למה רק זרוע-היבשה צריכה להיות תחת הפעלתו הישירה של המטכ"ל?
כפי איך שאני רואה את זה, המטכ"ל כשמו כן הוא - מטה כללי. הוא אחראי על האסטרטגיה בעיקר, לא על הטקטיקה.
על הכנסת כוח משורין זה או אחר, הוא לא צריך להיות אחראי. הרי המטכ"ל לא מחליט אם מטוס א' יתקיף את מטרה ב' או ג' נכון?
המטכ"ל אמור להיות את האסטרטגיה המלחמתית, ועל שילוב כל זרועות-צה"ל תחת פיקודו המניסטריאלי. (לא שאני באמת יודע אם הוא צריך לעשות את זה, הרי הכל אני עוד לא התגייסתי, אני לא יודע איך נראה הצבא "מבפנים")
אבל מה שאני מתכוון הוא שהרמטכ"ל אומר לכל מפקדה-חילית מה היא צריכה לעשות, לא איך לעשות את זה.
עוד דבר שלא הבנתי הוא המשפט הזה:
ציטוט:
סגן הרמטכ"ל ישמש גם כראש מטה ויתאם את התהליכים בציר בניין הכוח ובציר הפעלת הכוח.
|
מה זה אומר, שסגן הרמטכ"ל ישמש גם "כראש המטה"? זאת-אומרת שסגן הרמטכ"ל הופך לרמטכ"ל בפני עצמו? הרי הרמטכ"ל כשהוא כן הוא: ראש המטה הכללי, לא?
עוד דבר שלא הבנתי הוא זה:
-בפועל, מה זה אומר?