17-05-2007, 13:06
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
מדריך- ערכות השרדות
המצרך החשוב ביותר להשרדות הוא המוח. אנשים רבים מתים כל שנה עקב קבלת החלטות שגויה, בדרך כלל ההחלטה מתבססת על הרצון להמשיך ללכת, כשבעצם יש להם את כל הציוד הדרוש פשוט לשבת ולחכות שתגיע עזרה. סיבה נוספת היא עייפות. אנשים עייפים עושים טעויות.
כמובן שללא הציוד הדרוש, הכל נשאר בתיאוריה, אז הנה לפניכם מס' עזרים שימושיים:
תיק השרדות
יש לשאת תמיד תיק השרדות, בעיקר בחורף ובטיולים במקומות מסוכנים/ בעלי אקלים קיצוני- קיימים בשוק שני סוגים- פוליתן וחומר שנקרא "שמיכת חלל"- חומר כסוף כלשהו. אני תמיד אעדיף את הפוליתן- הוא בעל עמידות חזקה וצבע בולט (בד"כ כתום או אדום)
שמעתי עדויות רבות מחברים על כך שהתיק הכסוף פשוט אינו עמיד מספיק למצבים חריגים. לחלק מהם אפילו התפרק התיק בעודו ארוז!
אני ממליצה על תיק שמתאים לשני אנשים. במקום לנסות להתכסות ב"שמיכת החלל", דבר כמעט בלתי אפשרי ולא מעשי בהרים הגבוהים, בהתחשב ברוחות וכו', לתיק הזה פשוט ניתן לזחול ולתפוס מחסה.
מחסות השרדות
מדרגה אחת מעל תיק ההשרדות, נמצא מחסה ההשרדות. מחסות כאלו באים בצבעים שונים, עשויים מאותו חומר כמו אוהלים, וגודלם נע בין מחסה לבן אדם אחד ועד לגודל של קבוצה קטנה.
הם עמידים מאוד לרוח ולמים, וצידם הפנימי מתחמם במהירות בעזרת חום הגוף של היושבים בהם.
מעולם לא יצא לא להשתמש באחד, אבל חברי ממליצים על מחסה מתוצרת ואנגו (Vango), שבו יש גם חלון ע"מ להוריד מעט את תחושת הקלסטרופוביה.
המחיר נע בין 22 ל-80 יורו.
משרוקית
הבעייה בזעקות לעזרה היא שהקול האנושי לא מספיק חזק, ויש לו נטייה להשחק אחרי שימוש ממושך. התשובה? משרוקית. יש לבחור משרוקית מפלסטיק בצבע בולט, שלא תקפא, ולשאת אותה במקום בר הישג. משרוקית ללא כדורון בפנים היא אידיאלית, שכן אז אין סיכוי שתקפא. מומלץ להעביר מיתר דרכה ולאבטח אותה למקום נגיש.
פנס ראש
בעבר היו פנסי ראש כבדים להחריד, וזה היה סוג של עונש לשאת אותם. כיום פנסי הלד קלילים, נוחים ומעוצבים בצורה נוחה. הם שימושיים לתפעול בחשכה, כמו גם לאיתות לכוחות הצלה באם יש צורך.
קיימים בכל מחיר אפשרי.
ערכת עזרה ראשונה
כמובן שניתן לבנות לבד ערכת עזרה ראשונה, במיוחד יוצאי הצבא שבינינו, אך יש עצלנים שמעדיפים לבזבז עוד כמה שקלים. אחד הדברים החשובים הוא חומר חיטוי לניקוי פצעים וחבלות. בנוסף, מומלץ שיהיו פלסטרים, משולש חבישה, תחבושות אלסטיות ותחבושות רגילות, חסם עורקים (למי שבקיא ויודע להשתמש), כדורים נגד חום ונגד כאבים, ויש מטיילים שירצו טיפול נגד מחלות חביבות כמו אבעבועות, אנטיביוטיקה וכו'. יש להקפיד על שימוש נכון, וכן על בקיאות המשתמש.
פלאפון
בנושא זה הדעות חלוקות ויש אומרים שלקחת פלאפון לטיול זו התפנקות לשמה. לדעתי פלאפון, כל עוד הוא משמש לקריאה לעזרה, הוא דבר חיוני מאוד ויכול לעשות את ההבדל בין חיים ומוות. ניתן לכבות את המכשיר לאורך הטיול, ורק אם באמת יש בו צורך- להפעילו. קחו בחשבון שבמקומות רבים כמו ואדיות והרים גבוהים לא תהיה קליטה.
ביגוד נוסף
פריט הביגוד הנוסף הראשון שצריך לקחת הוא כובע. לאבד את חום הגוף בסופה זה ממש קיצור דרך להיפותרמיה, ומצד שני- לאבד את ההגנה זה מתכון בטוח למכת חום. אותו כנ"ל לגבי כפפות- מאוד חשוב לשמור על תפקוד האצבעות. אם האצבעות קפואות- קשה מאוד ולעתים כואב לעשות פעולות פשוטות כמו לפתוח ריץ' רץ'
סכין
זה בטח ברור לכולנו שכדאי לשאת סכין טובה עם מגוון אפשרויות. המחירים יכולים להיות מכל הקשת האפשרית, אולם רצוי לבחור סכין שתשמש אתכם בצורה הטובה ביותר, ובלי פלצנות- אם תדעו להשתמש בהכל- תקנו. אם לא- מיותר, קנו משהו פשוט יותר.
פריטים נוספים מומלצים:
מצת/גפרורים
כלי כתיבה
מיתרים לקשירה/ אזיקונים
מראה בלתי שבירה
מצפן
מחטים
סיכת בטחון
טבליות לטיהור מים
דבק סלוטייפ
שקיות זיפלוק
שטר של 200 ש"ח
ניתן להוסיף עוד אין ספור דברים ואתם אכן מוזמנים לעשות כן, רק זכרו שככל שתוסיפו- המשקל יהיה כבד יותר ויקשה עליכם.
_____________________________________
|