12-05-2007, 22:28
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
כן, אני יודע להשתמש בכל הציוד ואפילו אם לא הייתי יודע, ע"ע מה שאמרתי לאספוס.נכון, צריך להרחיב את סמכויות החובש, אין ספק. אין ספק גם שיש מחסור באנשי רפואה בכירים (פארמדיקים ורופאים) בפלוגות הלוחמות, אני בניגוד אלייך שמעתי על יותר מקרים בהם לא היה יותר מחובש באיזור, אבל זה לא משנה.
דיברת על משהו אחר, על זה שגם כך לא יהיה צורך ביותר מת.א אחת בקרב וזה ידידי, רחוק מלהיות נכון.
כיום, בפלוגה וותיקה יש במקרה הטוב, 2-3 חובשים. על כל חובש כזה יש בערך 3 ח.ע, ח.ע רוסי אחד, 5 ת.א ו5 משלושי בד(מדובר במצב אידאלי של 'כוננות מלאה' בנוסף לאמפולות, וונפלונים, תרופות וכו') בוא נעשה שניה רשימה של מה שיש לנו במבצ האידאלי והמאוד מאוד נדיר של 3 חובשים בפלוגה בכוננות מלאה:
-9 ח.ע.
-3 ח.ע רוסי.
-15 ת.א.
-15 משולשי בד.
זה אולי נשמע הרבה ובאמת לטובת לחימה קצרה ובעלת מיעוט נפגעים זה די והותר, אבל לטובת מלחמה שבה יש ריבוי נפגעים וחוסר בציוד, מה גם שפיזור הפצועים הוא כזה שחובש לאו דווקא יהיה נגיש לכולם, חשוב שלכל חייל יהיה מינימום שבמינימום, ח.ע אחד ות.א אחד לפחות שיוכל לשים על פצוע לפני שהוא מביא אותו לנאפ"ל.
חשוב גם לרענן את הידע של החיילים בנושא הגשת ע"ר, זה שאספוס (שעד כמה הבנתי הוא קצין ואם לא אז לפחות לוחם) לא זוכר כלום מההכשרה שלו זה מחדל. כל פלוגה וכל אחד צריך לעשות את זה ברמתו, אז נכון שאי אפשר לקחת 40 חבר'ה מהותיקה ולהתחיל לקדוח להם בשכל על סכימה לטיפול בפצוע אבל כן אפשר לתרגל כל הזמן, בכל הזדמנות, בשמנ"שים באמילי, בתרגילים (כשיש), בפלוגה שלי עשו ועושים את זה יפה מאוד.
אני אישית גם דואג לגשת מדי פעם לחופ"ל שלי ולרענן את הידע שלי, גם ללמוד איך לשים ת.ב ודברים אחרים שלא לומדים בקורס מע"רים.
ובסופו של דבר, אני לא יודע עד כמה הרחבת סמכויות החובש תעזור, פינוי זה הדבר האידאלי בטיפול בפצוע, אני אמנם לא מבין יותר מדי ברפואה, אבל לא נראה לי שחובש עם יותר סמכויות יוכל לעשות גם ככה יותר ממה שהוא עושה היום. מבצע טיפול ראשוני, מעריך את חומרת הפציעה ומעביר את הידע שלו לבכירים ממנו.
|