13-03-2008, 07:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
באמת, אחד הדיונים היותר מעשירים ותורמים שיצא לי לקרוא בפורום צבא ובטחון.
אין ספק שיש כאן עדות כתובה ליכולתם של המגיבים לשמור על רוח טובה, אי חשיפת פרטי מידע או שמות יחידות שלא לצורך, להעלות תובנות מרתקות ומשכילות אודות ציוד וצרכים של יחידות שונות בדרג המסתער או בדרג סיוע מבצעי ישיר ועוד דברים חשובים ומשובבי עין.
לו אני סגן הרמטכ"ל, אמון על בניין הכוח, הייתי בהחלט רואה בשרשור הזה דוגמה טובה ליכולת של אנשים לחשוב "מחוץ לקופסא" ובכך להעלות אבחנות ורעיונות חדשניים לשיפור העשייה המבצעית.
מצד שני, זה קצת נראה כמו שרשור בפורום "רובים ובנים" במעריב לנוער.
אני מעריך כל אדם שמתייחס לעצמו כאל בעל מקצוע ואז משתדל ללמוד ולעבוד כמקצוען.
יותר קל להיות ילד קטן ומפונק כשאתה טבח או חשמלאי ביחידת בינוי של מחנה מפח"ש אך קשה יותר לעשות את הטוב והמקצועי בתפקיד כזה.
יותר קל כחיי לוחם להתבכיין שקשה ומסוכן ויורים אז צריך לפרוק כל עול ו"לזרוק את הספר מהחלון" כי "עכשיו אנחנו תחת אש" ו"אנחנו בחזית, מגינים על המולדת". יותר קשה ומאתגר לשאוף למקצועיות ולפעול במקצוענות, השקעה אישית, מחויבות לסדר וארגון.
ההערות בסגנון "ראיתי אותם, הם ילדים קטנים שעשו סרט תדמית מוצלח מידי" מוטב שלא יכתבו.
הערות בסגנון "מה קרה לך, אתה לא יודע כלום, הם חוצים קו וחודרים הכי עמוק, אני מכיר את יחידה 909" מעידות יותר על הכותב מאשר על נשוא הכתיבה.
אולי פשוט אלה דוגמאות לסיבות לכך ששדרת פיקוד צבאית המאוישת באופן היסטורי על ידי יוצאי חי"ר ויחידות מיוחדות מצליחה כל השנים להתעסק רק בשטויות של ציוד ואין ציוד במקום לעסוק בשימור מיומנויות צבאיות של מקצועיות בתפקידים ובניית מפקדים.
לצבא שלנו אמור היה להיות יחסית קל- השטח תמיד ידוע, המשימות תמיד דומות, האויב קרוב מאוד וניתן לקיים עליו תצפית, כוחותינו אמורים להיות פשוטים לשליטה עקב היעדר בעיות כמו ריחוק, קשר, תנאי שטח מפתיעים או אזורי זמן שונים.
את יום הכיפורים ניצחנו בלי M16, היו שם עוזים ורומ"טים ועוד מציאות.
לאויב עדיין יש קלאשניקוב וכן, גם M16 רחמנא ליצלן. מתברר שיש שם גם רקטות וRPG. האם צה"ל לא היה אמור לדעת כבר איך נלחמים בכאלה?
האם אחרי לבנון לא היו אמורים להיות כתובים כבר ומתורגלים לקחי לוחמה בשטח מאוכלס?
מבחינת המשימה הצבאית, לא מעניין אם נלחמים בבינת ג'בייל או בית חאנון. זה משפיע מעט על היכטים בטכניקת הלחימה המופעלת. למה העניין הגדול בידיות הסתערות וכוונות משופרות?
אם יש, תשתמשו ותביאו תוצאות. אם אין, תתאמנו כמו לפני 15 שנה ותביאו תוצאות בכל זאת.
הציוד הוא לא העיקר.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|