26-04-2007, 20:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
לי לאחרונה
מאילת צפונה על השביל עם קצת חריגות וטיפוס.
האם זה בטוח? בגדול טיול לבד לדעתי הוא אף פעם לא בטוח למרות שזה לא עוצר אותי, אך נפריד לשניים:
יש את התרעות הפיגועים עקב הקרבה לגבול. אמנם אני הכרתי את רובם ואת הגזרה, בכל זאת יצרתי קשר עם מ"פ הגזרה,תדריך והחלפת טלפונים/דרכי תקשורת ובמהלך נקודות יצרתי קשר עם עמדות, סיורים( ובמקרה של הרי אילת גם הסמג"ד המרחבי). לדעתי רצוי עם נשק חם, מכיוון שאני כרגע ללא, הייתי עם אמצעים אחרים קרים. בקיצור: הכרת האיומים, כוחות צבא, דרכי תקשורת והגנה עצמית (למרות שעדיף ניתוק מגע).
לגבי בטיחות בטיול, ישנם קטעים קשים להליכה לכיוון צפון, ונפילה בשטח כשאתה לבד, באזורים ללא קליטה טובה עלולה להיות קטלנית. אל תלך בשום מסלול מעבר לרמה שלך והתחשב בסוג וכמות הציוד שעליך - ירידה/עליה על צוק בלי כלום לא דומה לאותו מסלול עם תרמיל של 25 קילו על הגב. אני אישית הייתי עם תרמיל כבד (מידי) אבל גם עם זוג מקלות הליכה שבלעדיהם יש מקומות שלא הייתי עובר. קח בחשבון שעכשיו מתחילה התקופה שבה כל מיני מזיקים (חרקים, נחשים, עקרבים) התעוררו כבר, הכר את הנושא ודרכי התמודדות.
מים - לי לא היו בעיות, אבל בחרתי לעשות זאת בתקופות קרירות (ינואר-פברואר). ובכל זאת לכל מקטע בין נקודות מים הייתי עם לפחות עשרה ליטרים כולל לבישול. אישית תמיד יש לי אמצעי טיהור ובתקופה ההיא היו לפעמים גבים ומקורות מי גשמים.
אוכל - לא חושב שזו בעיה, מה שעל הגב מספיק, אני גם לא אוכל הרבה במהלך יום הליכה. מה שהיה לי בתרמיל הספיק לשבועיים.
שינה בשטח - אני משתדל להקים אוהל בכל מקום, למעט היכן שהמיקום לא מאפשר. אם לא הגעת לחניון לילה/יום בזמן, לא להמשיך בלילה אפילו בשטח מישורי אם הוא סלעי. אם לא בחניון אני אישית מעדיף לחנות במקום לא נראה ופחות נגיש לסובבים (מסווה) , למה? כי אני חולה, אבל מעבר לכך יש בדרום חציות גבול, מבריחים, שיירות עובדים זרים וכו', אפילו מקרי שוד. כמו כן,בימים גשומים יש לשים לב לתוואי השטח ולדרכי הניקוז שלו כך שלא בטעות תחנה במקום שעלול להישטף.
ציוד - אני תמיד מגזים, אבל מעבר למה שהוזכר, עזרה ראשונה (טובה ומותאמת אישית), חבל טוב למקומות שבהן נקודות עיגון, או אפילו לתרמיל למקרה שיש צורך בשלשולו/העלאתו. תרמיל טוב, נוח ומאוזן היטב. נעליים עמידות, נוחות ושידעו להתמודד עם סלעים ובולדרים. לדעתי - מקלות הליכה. לגבי אוהל, כל אחד וטעמו, בחודשים הבאים אפשר לוותר אם השק"ש איכותי. ביגוד, אין משהו מיוחד שצריך אם חונים בלילה, פשוט התאמת בגדים תחתונים וגרביים כמו בכל מקום. אני אישית ממליץ על כפפות טובות למקומות שמצריכים טיפוס כשאתה עם תרמיל, כדי שתהיה אפשרות לאחיזה טובה.
זהו בגדול, תכין היטב את הציר, רשימת ציוד, תקשורת וכו'. אם אתה לא בטוח וללא ניסיון, עדיף לוותר.
John Kennedy Toole
|