19-04-2007, 16:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.09.05
|
|
על אתרים כלשהם אני לא יכול להמליץ, כיוון שאני לא מהמפרסמים שם. אולי במהלך בתגובה תביני גם למה.
תחילה הכל נראה מבטיח - את מעלה תמונות, האתר דואג לנסות למכור אותם ואת מקבלת על זה כסף. מה רע?
כשמסתכלים יותר לעומק, אפשר "לקרוא את האותיות הקטנות". דבר ראשון - יש שם חוק שתופס חזק מאוד - "זו לא האיכות, זו הכמות". למרות שתמונה חובבנית לא תימכר, חשוב ההסתברות שלך להרוויח יותר מ"כסף קטן" באתרים מסוג זה היא לפרסם כמות תמונות שתבטיח שתופיעי בהרבה קטגוריות ובתחומים שונים.
מה שכן, גם על כל תמונה תצטרכי לעבוד. אני לא מדבר כרגע על עריכה, שגם היא לא פחות חשובה, אלא על מילות מפתח - אם תהית כיצד ממיין האתר את התמונות לקטגוריות, יש לך הזדמנות גם ללמוד משהו חדש - יש בפוטושופ אפשרות, איפשהו בתפריט File, להכניס מלל לתיאור התמונה. שם הצלם הנואש שמשתוקק שתמונתו תימכר, צריך להכניס כמה שיותר מילות מפתח (כמה שיותר, כדי שהתמונה תופיע בחיפושים רבים).
כשמוכרים גם כמויות רבות של תמונות, במיוחד לקהל יעד של מעצבים שמחפשים תמונה שיקבלו עליה זכויות, המחירים הם זעירים. כל תמונה נמכרת בסביבות דולר אחד. ושלא תשלי את עצמך - כחצי ממחיר התמונה עובר לבעלות האתר. סתם כי האתר שלהם.
את סכום הכסף א תוכלי להוציא בכל פעם שתרצי, אלא כשתגיעי למכסת כסף מסויימת. לדוגמה 50$. זה אומר שאת צריכה למכור כ-100 תמונות כדי להוציא את מה שהרווחת עד עכשיו.
עוד שכחתי לציין - משום שהאתר פונה לקה יעד מסויים ומוגדר, רצוי ואף חובה שהתמונות ישרתו את המטרה. המעצב לא צריך לחפש אותך - את תצטרכי לחפש אותו. לצלם תמונות שקשורות לנושאים שיכולים לעניין הרבה אנשים, כמו חיות בטבע או סטודיו, זה מאוד כיף ויפה - השאלה כמה זה מעניין את המעצב שרוצה לבנות אתר לשגרירות ישראל באפגניסטן.
נעבור קצת להמחשה - צילמת סט של תמונות ואת מרוצה ממנו. לגומה עריכת תמונה, כדי שתצא עריכה מושלמת ולא פחות, לוקחת 10 דק'. נוסיף לזה עוד 4 דקות של כתיבת מילות מפתח. עכשיו תעלי כמות גדולה של תמונות, כדי להגדיל את ההסתברות למכירה. לדוגמה 7 תמונות. בינתיים יצאה עבודה של 98 דק'. נניח שהצלחת למכור 2 תמונות, וזה מאוד מכובד למכור 2 מתוך 7 תמונות. על כל התמונה תרוויחי כ-2 ש"ח, בערך. יצא לך 100 דק עבודה בשביל 6 שקלים. וזה במקרה טוב. אם זה שווה לך - את מוזמנת להחליט.
בהצלחה, נעם.
נערך לאחרונה ע"י noam906 בתאריך 19-04-2007 בשעה 16:20.
|