14-04-2007, 18:31
|
|
|
חבר מתאריך: 31.08.06
|
|
1+1=2.
"הפורום מהווה במה חופשית, ככל שניתן, לגולשים." ובכל זאת כותרת הפורום היא "פורום מדע וטכנולוגיה". כמו שלא נניח למיסיונר לפתוח הודעה בפורום "יהדות", על כך שישו הוא נביא האמת, כך לא הגיוני לאפשר לאדם להתעלם שוב ושוב מחוקי התרמודינמיקה או חוקי ניוטון בפורום מדע וטכנולוגיה.
"במידה ומישהו כותב דבר לא נכון, שגוי ככל שיהיה, לא נמחק את הודעותו עקב חוסר ידע.
הרי זוהי הסיבה שהפורום קיים, לחלוק ידע נכון ומהימן בין הגולשים ולהרחיב אופקינו."
טעויות כולם עושים, גם אני, אבל יש הבדל בין טעות, לבין דפוס חוזר של שלילת המדע, בפורום שמהותו היא מדע.
"תמיד ניתן להסביר בשנית ובשלישית וכן הלאה את הדבר מבחינה מדעית ואף לנסות לשכנע.
רצוי להביא ציטוטים ומקורות מהמימנים שמחזקים את דברי המשכנע לשם דיון פורה ומעניין יותר."
גם אם אביא לפורום את כל סיפריית הטכניון, וכל סיפרי הפיסיקה, עדיין יהיו אלה שאפילו לא יטרחו להתחיל ולקרוא את החומר. הם החליטו שתפוחים נופלים למעלה, וגם כשיפול אליהם תפוח מהעץ הם לא ישנו את דעתם.
זה בזבוז אנרגיה לנסות ולשכנע אנשים כאלה, אבל זה לא בזבוז אנרגיה לאגור מידע מהימן ודיונים פוריים בפורום. בשביל שהפורום יהפוך במה יעילה לנושע מדע וטכנולוגיה, צריך לעסוק במדע וטכנולוגיה ולא בשטויות.
אין במתמטיקה מקום להתווכח על כך ש 1+1=2.
אם אתה רוצה לעסוק במתמטיקה, אתה צריך להסכים למונח הבסיסי הזה.
אם אתה רוצה לעסוק בפיסיקה, אתה צריך לקבל את חוקי היקום הבסיסיים.
אלה הן לא דעות וניפנופי ידיים. אלה חוקים שכל אחד מאיתנו יכול לבדוק בעצמו במאות אלפי דרכים שונות ותמיד יגיע לאותן תוצאות.
אגיד שוב בנושא הזה: אם ביצעת ניסוי והגעת לתוצאות שונות ממה שהמודל המדעי צופה, אני הראשון שרוצה לדעת על זה, אבל אל תנסה לסתור חוקים מדעיים בעזרת המסך והמקלדת.
" חשוב לשמור על אי-צנזורה בפורום כל עוד הדבר לא נוגד את חוקיו וחוקי המדינה."
הייתי מוסיף למשפט הזה גם את חוקי ניוטון וחוקי התרמודינמיקה.
"המשך יום נעים..." גם לך.