13-04-2007, 21:03
|
|
|
חבר מתאריך: 13.06.03
|
|
תשובה
תראה, אני מאוד אודה לכל מי שיעזור לי. הבעיה שאף אחד לא נותן תשובה מדויקת לשאלות שלי.
האנשים פה נעולים על רעיונות מסוימים כמו לא לקנות פה ושם. אני מבין את השיקולים שלהם אבל לי יש שיקולים אחרים. ביקשתי מפרט למחשב שיהיה בעיקר לאינטרנט אבל גם להורדות וסרטים. קיבלתי את המפרט הבא (ראה למעלה):
הנה מה ששאלתי:
אני מעונין לקנות מחשב לאחותי - זה אומר אינטרנט, מסנג'ר, קצת הורדות, מוזיקה אולי אפילו לראות סרטים דרך המחשב. המחשב ללא מסך או מקלדת וכו'. התקציב הוא בין 1000-2000 ש"ח שמתחלקים כך:
מחשב בסיסי, הרדיסק קטן, צורב DVD, זכרון 1GB, הכל ON-BOARD - בערך 1200-1500 ש"ח. ראיתי מבצעים בסדר גודל הזה.
האם למישהו יש להציע חנות טובה ברעננה?
אופציונלי - להוסיף כרטיס מסך טוב עם יציאה לטלויזיה, וכרטיס טלויזיה+שלט (ראיתי כזה ב-150 ש"ח משהו עם צ'יפ של פיליפס - זה שווה משהו?)
אני תופס מעצמי כאחד שמבין במחשבים, רק לא בחומרה של ימינו (אני תוכניתן)
אני מבקש, אם אפשר, תשובה שמסבירה דברים ולא רק ממליצה על מפרט. מה ההבדלים בין כל המעבדים של היום (לעיל כל המספרים) - מה כדאי לי לקחת, אם אני לא רוצה סלרון או מקבילו של AMD, אבל אני לא צריך משחקים או עריכת וידאו.
הנה התשובה שקיבלתי:
בתקציב של 2000 שקל אתה לא תוכל להכניס כרטיס מסך\טלוויזיה.
היום המעבדים המובילים בשוק הם של Intel, הם הCore 2 Duo.
לא קונים שום דבר אחר של אינטל, לא פנטיום, לא פנטיום D ולא סלרון-אלה מוצרים גרועים שלא שווים את הכסף.
מהעבר השני ישנה AMD, שגם לה יש מעבדים מעולים, אך פחות טובים מאלה של אינטל (ברמות הגבוהות ביותר אני מתכוון) לAMD יש יתרון אחד-המחיר.
מחירו של הE6300- החלש ביותר בסדרה 6XXX של Intel שהיא C2D עולה 1000 שקל בערך.
ב600 שקל קונים Athlon64 +4600X2 ששווה לכוחו +- של הE6300.
עד פה ברור?
לא קונים מחשבים מוכנים מחנויות, ובעיקר מהחנויות שהזכרת, ומאתרים כמו וואלה! שופס ונענע.
הנה משהו בסיסי לחלוטין :
מפרט סופי</FONT>
מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים
מעבד:
AMD ATHLON 64 3500+ 2.2GHz 512KB CACHE SOCKET AM2 45W - ADH3500DEBOX - BOX
מחיר: ₪389
לוח אם:
GIGABYTE GA-M61PM-S2-RH
מחיר: ₪426
דיסק קשיח:
SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ
מחיר: ₪314
צורב DVD:
LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA
מחיר: ₪217
זיכרון:
G.SKILL 1024MB (512MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-1GBNT
מחיר: ₪405
מארז:
FOXCONN TLA436 FSP300-6THA PSU+ CPU V-TUBE
מחיר: ₪226
הבעיות עם התשובה שקיבלתי הם אלו (ושוב, אינ מודה לכל מי שמוכן לעזור אבל תשובה פשטנית כזו היא פשוט לא מספיקה לי. בבקשה מי שעוזר שייתן תשובה מפורטת)
1. לא קיבלתי המלצה על חנות ברעננה.
2. נאמר ש"לא קונים מחשבים מוכנים מחנויות, לא קונים שום דבר אחר של אינטל" וכו'.
עכשיו חשבתי לעצמי - אני רואה את ההצעה שניתנה פה, ב-2000 ש"ח. אינ רואה את ההצעה מהחנות ההיא, זולה ב-500 ש"ח. ואני שואל אותך או כל אחד אחר - האם ה-500 ש"ח האלה, באמת שווים את זה? האם אקבל משהו שהוא באמת יותר טוב, לאור הצרכים הלא גבוהים שלי? למה אני צריך את הדור האחרון לצרכים האלה? אני לא רוצה סלרון אבל אני לא שולל פנטיום מדור אחד אחורה...
בסופו של דבר קיבלתי הצעה שכוללת VIDEO OUT ב-1700 ש"ח שזה 300 ש"ח פחות. אם המחשב הזה מספיק טוב לצרכים שלי למה שאשלם 300 ש"ח יותר?
ההצעה כוללת אחריות של 3 שנים לכל החלקים, ולכל החיים למעבד ולזכרון. החנות קרובה יחסית לבית ברעננה.
ההצעה שקיבלתי מהחנות:
לוח אם MSI RC410M2-L
זכרון 1GB DDR2 667MHZ חברת CEON (זו חברה טובה? המוכר אמר שזה יותר טוב מ-KINGSTON)
דיסק קשיח HITACHI 80GB SATA2
מעבד INTEL PD915 2.8 4M
צורב DVD X18 LG
מארז, מקלדת, עכבר, רמקולים, מצלמת אינטרנט
ב-1720 ש"ח
ממה שהבנתי ה-VIDEO הוא על הלוח אם מה שפחות מוצא חן בעיני, אבל זה ATI X300 עם VIDEO OUT - רציתי שיהיה VIDEO OUT.
אז השאלות שלי לגבי המפרט הזה, הן
א. מה דעתכם על הלוח הזה,
ב. ומה אתם אומרים ההבדל בין שתי האפשרויות:
1. MSI PM8PM שזה לוח ישן יותר עם AGP ועם מהירות 533 במקום 667) ולשים כרטיס GEFORCE 6200 או RADEON 9250 - אני יודע שזה מיושן אבל זה לא משנה לי אם המחיר טוב
2. הלוח הנ"ל עם ה-X300 ON BOARD ומהירות BUS 667
וכן אני יודע ששתי האופציות הן לא הכי טובות שיש.
ג. חברת CEON לזכרון - זו חברה טובה? המוכר אמר שזה יותר טוב מ-KINGSTON.
אני לא רוצה לפתוח פה דיון על החנויות עם המבצעים והחומרה המעט מיושנת, כי יש משפט כזה שאומר you get what you pay for.
לא בטוח ששוה לי להוסיף 300-500 ש"ח בשביל הצרכים שלי. זה דיון שלם שמקומו בTHREAD אחר. אני רק רוצה תשובות ספציפיות לשאלות שלי.
תודה
נערך לאחרונה ע"י rexx בתאריך 13-04-2007 בשעה 21:17.
סיבה: תיקון טעות
|