10-04-2007, 14:07
|
|
|
חבר מתאריך: 01.04.07
|
|
חברות אמיתית, מהי?
שלום לכולם,
נושא שראיתי שעולה פה מפעם לפעם ומעלה שאלות רבות, הוא מי חבר שלך ומי לא...
ובכן, יש הרבה נושאים שרציתי לדבר עליהם ולשתף בידע והנסיון שלי, וזה בדיוק אחד מהם.
אז ככה, כמו שחלקכם יודעים כבר, היו לי נפילות קשות בתחום הזה כמו גם הצלחות.
אם כך, אז מהו חבר אמיתי?
חברות אמת מתחילה כמו כל חברות אחרת, כאשר פוגשים אדם במהלך החיים ומוצאים נושאים משותפים..
ההבדל נוצר עם הזמן, כאשר חבר שהוא רק בן שיח טוב, או חבר לעבודה\ לימודים\ צבא.. נשאר כזה,
ורק באותה מסגרת והקשר שממנו הוא התחיל, ולכן זו גם הסיבה שחברויות כאלה לא מחזיקות הרבה...
חברות מתחילה להיות רצינית כאשר מערבים את אותו אדם באספקטים נוספים של החיים מלבד אלה שהביאו לקשר ביינכם.
אז האם חברות רצינית היא חברות אמת?, ובכן, לא...
חברות רצינית וחברות אמת יהיו דומות כמעט בהכל, למעט השלב בו הן מובאת בפני מבחן...
חבר אמת לעולם לא ינטוש אותך במשבר, הוא יעמוד מאחוריך עד הסוף ללא התחשבות בקשיים.
חבר אמת לעולם לא יפר את האמון שאתה נותן בו או יפגע בך, ואם זה כתוצאה מטעות הוא יעשה הכל לחפר על זה.
חבר אמת ישתף אותך בכל מה שעובר עליו, ולא יסתיר ממך דבר שעשוי לפגוע בך או בחברות שלכם.
בסופו של דבר, חבר אמת הופך לחצי ממך ויהייה שם בשבילך תמיד, בדיוק כשם שאתה תהייה בשבילו...
וזו המהות של חברות אמת, כי כל דבר אחר יהייה חברות לשם אינטרסים בלבד, והיא תתפרק ברגע שלא יהייו אינטרסים...
אז בפעם הבאה שתשאלו את עצמכם, מי חבר אמת שלי ומי חבר רק לשם אינטרס.. תדעו להבדיל.
כמו ש"חרוב" מצטט, "ידידות אמיתית פירושה נפש אחת בשני גופים" (אריסטו)
מקווה שהארתי את עיינכם אפילו קצת,
ולמי שלא מכיר או רוצה לחדד : http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=297581
אשמח לתגובתכם,
DarkWatcher
נ.ב.
לשם ההגינות, אין דבר פסול בחברות טובה שיסודה באינטרסים, הרי חבורת אמת נובעת מכזו..
מצד שני, חברות טובה אינה יכולה להבטיח חברות אמת, ואף יכולה לאכזב...
נערך לאחרונה ע"י DarkWatcher בתאריך 10-04-2007 בשעה 14:36.
סיבה: טובה...
|