|
15-02-2008, 13:32
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
להציל ממות את סא``ל (מיל.) יאיר קליין
שם עתון: "צפון העיר תל אביב"
חנן עזרן (15/02/2008 09:43:05)
*יאיר קליין הוא לא פושע. לא עבריין* מדינת ישראל, חרף כל הבעייתיות, שבהתנהלותו העסקית הכושלת, חייבת לו עדיין תודה והוקרה* תודה על ימיו כקצין, לוחם אגדי, בבקעת הירדן, בשנות הששים בסיירת 'חרוב'*
סא"ל (מיל.)יאיר קלין, בעבר ממפקדי סיירת 'חרוב' עצור מזה מספר חודשים בכלא, במוסקבה. העילה למעצר - הפעלת צו הסגרה שהוציאו נגדו בקולומביה שם נשפט, שלא בפניו, לפני יותר מעשר שנים ל-12 שנות מאסר באשמת אימון אנשי קרטל סמים.
יאיר קליין הוא לא פושע. לא עבריין. מדינת ישראל, חרף כל הבעייתיות, שבהתנהלותו העסקית הכושלת, חייבת לו עדיין תודה והוקרה. תודה על ימיו כקצין, לוחם אגדי, בבקעת הירדן, בשנות הששים בסיירת 'חרוב'.
מדינה הנותנת "חסות" לפושעים אנשי צווארון לבן ו"מנציחה" כנורמה התנהגותית יחסים האסורים בין אנשי ההון ושילטון, צריכה להתפקח. לא לעצום עיניים ולהתעלם מאזרחיה שנקלעו לצרות. על המדינה, קודם כל לחבק את לוחמיה גם אם הם כשלו.
קליין נשפט בישראל על סחר לא חוקי בנשק (ללא התרי ייצוא) ושילם את חובו על המעידה שלו. בקולומביה ממתין לו עונש של 12 שנה. העונש הזה נגזר במדינה הפכפכה, שאין יודעים מי שם השילטון ומי הם סוחרי הסמים. הסגרתו לקולומביה פרוש הדבר חריצת דין מות על האיש הזה.
אמת, יאיר קליין הוא טיפוס שנוי במחלוקת. גם אני אינני שלם עם מקצת ממעשים ששמו נקשר בהם. אבל במדינה מתפוררת, שצבאה איבד את עוצמתו צריך לשמר את גיבוריה גם שמעדו. חשוב לסייע להם להיות סמלים מאשר להפוך אותם לאיקון של אובדן דרך וגאווה לאומית.
את מעלליו של סא"ל קליין תיארתי בספר שכתבתי בשם "חוד החנית - יאיר קליין שכיר חרב ישראלי". בספר אני מתאר אוטוביאוגרפיה של איש מעניין ומרתק, בקולומביה, אפריקה, אנטיגאוה ופנמה, מנקודת מבט של עיתונאי. קליין בעייני הוא גם סמל של סטריאוטיפ ישראלי של שנות הששים. "מוצר כושל" של איש הצבא, לוחם נועז, המסיים שרות ויוצא לעולם האזרחי ללא מקצוע למעט "השכלה צבאית שימושית"- לירות, לאמן ולהרוג. מצב כזה איננו בשום פנים ואופן רישיון לעבור על החוק, אבל בגלל שמקורו של מצב כזה הוא תוצאה כשל חברתי במדינה בראיית עתידם של אנשי צבא (מצב שאינו קיים היום), צריך לעזור לו .קליין הוא אולי שריד של אותם ימים.
במקומותינו, ישראלים אחרים, מהשמנה והסלתא של החברה הישראלית, שגנבו, עשקו, סחרו בסמים ובנשק והיו שעשו הכל כדי להסתיר את מעשיהם. מבחר של קצינים בכירים שעברו למסחר בנשק בעוד ריח טרי מאד של מדי הצבא של צה"ל על בגדיהם.
אמת, אין הדברים נמדדים אחד מול אחד, אבל לסטריאוטיפ כיאיר קליין צריך לסלוח. למזער את האיום על חייו. המדינה הזאת היא ביתו. היא צריכה לסתור לו ,כהורים מוכיחים, אבל לא לתת לו להינמק בכלא הקולומביאני ולמות שם.
תעשה שרת החוץ, ציפי לבני, בביקורה ברוסיה ובמגעיה הדיפלומטים, את מה שמתבקש באמנה הישראלית: בנים אזרחים גם שכשלו מחזירים הביתה לצדק הישראלי, שהוא נחרץ לא פחות. שתאמר לרוסים הניחו לו. הרי ישראל פוחדת להמר את פי הכוחניות בקולומביה מחשש לייצוא הביטחוני לארץ זו- פרק הראוי פעם לניתוח מעמיק בפני עצמו.
|