|
07-04-2007, 09:42
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
אני אנסה להסביר שוב
1) חשבתי בשבילך על דרכים עדינות ועקיפות איך להתחיל לפתוח את הקשר. בכל הדרכים האלה אני משתמשת, ויעילותן הוכחה (לפחות עבורי), רק שצריך להתמיד ולא להתייאש מהר, כי זה לא יבוא להם בבת אחת. כשהם יבינו שבזה אתה מתעניין, באופן טבעי הם יתחילו להתעניין רק בגלל שזה מעניין אותך. זה דבר מאוד טבעי אצל אנשים שהם חברים ואיכפת להם אחד מהשני. חוץ מזה, אתה תיפתח דלת גם לחברים אחרים שלך, שסביר שגם בקרוב יתחילו להרגיש כמוך.
א. תכיר להם פורומים (כמו זה שלנו בפרש, אבל אולי לא תירצה את זה שלנו, כי אתה שם, ולא תרצה שידעו את כל הסודות שלך) ששם כן בנים חושפים רגשות, ותבהיר להם שזה מאוד מרשים אותך האומץ שלהם, ואתה מבין אותם.
ב. תוכל באותה מידה לספר על מקרים מהפורום (הזה או אחר), ולהתמקד ברגשות - של האחרים, שלך, להביע דעות.
למשל: חברה שלי היא רווקה וזה נושא סופר-רגיש אצלה. גם לה מעולם לא היה חבר. אם אני רוצה לדבר איתה על הנושא, אני עושה את זה בעקיפין, מספרת לה משהו שקשור לנושא, אומרת את דעתי, והיא לבד מסיקה את המסקנות, ומשליכה על עצמה. זה ממש אותה גירסה של רעיון.
ג. למשל כשאתם מדברים על בנות - נניח מדברים על יחסים בין בנים ובנות מסידרה מסויימת, או נניח שחברים שלך מעירים הערות (לא חשוב אם טובות או רעות) לגבי המין הנשי (הן אוהבות רק וורוד, הן רגשניות נורא וכל מיני סטיגמות כאלה), אז אתה מתחיל לזרוק מילה קטנה: "לא נכון, זאת שאני מכיר לא כזו, אני אוהב את X והיא בכלל לא ככה, כשאוהבים מרגישים ___, אני לא בטוח שאני אוהב את X" ודברים כאלה.
תאמין לי שאני כן מבינה את הבעייה שלך, כי היא נשארת בכל הגילאים, ויש לה גירסאות מגוונות. זה בדיוק אותו דבר גם במקרה שאני מעוניינת שמישהי תהיה חברה טובה שלי. נכון שזה חברות רגילה בין בני אותו מין, אבל גם כאן צריך לדעת "להתחיל עם בנות" כדי שיהיו חברות טובות שלך.
2) אני לא חושבת שצריך לנתק איתה את הקשר בגלל שאתה לא יודע בוודאות מה מקור היחס שלה אליך ומה היא מרגישה באמת אליך. רק אם אתה יודע בוודאות שהתנהגותה תואמת במאה אחוז את רגשותיה וכוונותיה, הייתי אומרת לך לנתק את הקשר. לא לפני כן. אני לא בעד לסגור דלתות, כי יחסים משתנים עם השנים, עוברים כל מיני תמורות, ואפילו אם לא דיברתם שנים, יבוא רגע שאחרי כל השנים האלה תדברו ותחזרו להיות ידידים כמו פעם, אולי אפילו יותר קרובים. חשוב מאוד להיות סבלני בנושא הזה. חוץ מזה היא לא סתם אחת, אף אחד הוא לא סתם אחד, והיא כן ידידה, לפחות היתה, אלא שדברים השתנו אצלה והשפיעו עליה. אני כן חושבת שאם היא מתעלמת ממך, באמת כדאי להניח לה ולהתרחק ממנה. ברגע שאתה מקבל ממנה יחס מזלזל - עדיף, ברגע שהברזל חם, להעיר לה על כך. אסור לה לזלזל בך. אם היא לא מעוניינת בקירבתך היא יכולה להבהיר זאת בדרכים שנותנות הרבה יותר כבוד אליך כבנאדם. בדיוק כמו בנאדם שמרים עליך יד - אתה מיד עוצר לו את היד ומנטרל אותו, אבל לא מכה אותו בחזרה - אותו דבר, רק במילים.
אני מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב. אם לא הבנת משהו - תשאל, אשמח לענות.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|
|