02-04-2007, 13:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.08.05
|
|
העניין הוא
מה לעשות שזאת דעתי, לדעתי יהודי צריך לשמור מצוות, לפחות את הבסיסיות שבהן כמו אכילת כשר.
לדעתי כאשר רואים הרבה יהודים שמצפצפים על מצוות הדת(ואני מדבר על הבסיסיות ביותר, אני לא מצפה שכולם יהיו דתיים), זה פשוט פוגע גם באיך שמסתכלים עלינו, לא מספיק שלא מעט עמים שונאים אותנו אלא גם אנחנו לא מכבדים את הדת שלנו(שלך למשל זה לא רלוונטי בכלל).
מה שמרגיז אותי כשיהודים לא אוכלים כשר זה פשוט שלא עושים את המינימום שאפשר, לאכול כשר זה באמת לא איזה משימה קשה. ועוד כאלו שמתגאים בזה שהם לא אוכלים כשר עוד יותר מרגיז אותי. זה כאילו אנחנו לא בני אדם, כאילו אנחנו חיות, מה קשה לשלוט קצת על היצרים? לשמור כשרות זה באמת לא בקשה גדולה...
אז זהו שלדעתך העם היהודי = לאום, והעניין הוא שזה גם לאום וגם דת, מבחינה דתית כשיש יותר יהודים חילונים שעוברים על מצוות הדת הם פוגעים בעם היהודי מבחינה רוחנית, מביא אסונות, מעכב את המשיח (שכמובן אתה לא מאמין בזה), וכ'ו...
החילונים פוגעים בעם היהודי מבחינה פיזית במהות של העם היהודי, למשל מה שאמרתי למעלה על הדמית, יודע מה נלך לדברים יותר רציניים - בדרך כלל חילוניים מתחתנים עם חילוניים והילדים שלהם גם יהיו חילוניים (למרות שלפעמים זה משתנה), עם הדורות לא נשאר הרבה מעצם היותם יהודים והזהות היהודית שלהם הולכת ונעלמת ושוב זה נהיה רק מילה בתעודת זהות. שלא לדבר על יהודים שמתחתנים עם גויים.
בוא נחזור לשאלה שלא ענית לי עליה - תאר מצב שבו אתה בחו"ל, בא אליך אדם זר שיודע שאתה יהודי ושואל אותך מה מייחד אותך מהאחרים? למה אתה יהודי והוא לא? תדע לענות לו?