26-02-2005, 21:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.11.04
|
|
אהלן זה עוד פעם אני
היי!
אני שמח שאני ועוד כמה חברה עזרו לך קצת.
אני רוצה לחדד עוד כמה עניינים.
1. יציאות בקורס. את הקורסים אפשר לעשות אך ורק בחיפה. אני אישית קד"צניק. אני יוצא כל שבוע (חמשוש!). לגבי החיילים הסדירים אין לי מושג מהם היציאות שלהם. אחרי הקורס אני אעשה טירונות 02 לחודש (החיילים כבר עשו לפני הקורס שלהם).
2. יציאות בשירות. תלוי באיזה קורס למדת. אם תהיה טכנאי מוסכניק בטייסת (כמוני) תצא פעם בשבועיים (חמשוש). לגבי שאר הקורסים, אין לי מספיק ידע. כעיקרון או יומיות, או כל סופשבוע, או פעם בשבעיים. לא ידוע לי על יותר. עם זאת ככל שתעלה בדרגות היציאות ישתפרו כפליים.
3. תשלום. אם אתה חייל רגיל אתה מקבל משכורת ג'ובניק (300 ומשהו שקל). אם אתה קד"צניק אתה מקבל (בקורס בלבד!!!) אלף ומאתיים שקל בחודש, ומיד עם תחילת הטירונות אתה מקבל משכרות ג'ובניק.
4. האם חייבים לחתום קבע- התשובה היא לא. לא יום יותר.
5. תנאי מחייה. מעין פנימייה צבאית. החדרים סבירים +. יש מים חמים בחורף במקלחת וכולם מתקלחים ביחד (אני מקווה שזה לא מפריע לך.... תתרגל.... צבא). ( : קמים כל בוקר ב- 5 וכיבוי אורות ב- 10:30. השק"ם מצויין ויש בו נישנושים, הרבה סוגי בורקסים וקורסונים, שתייה חמה וקרה, דוכן גלידות ועוד. יש בו גם 3 טלוויזיות כך שאין בעיייה לצפות. הבעייה היא שמכבים אותם ב- 9:30.
כמו כן יש גם אולם קולנוע שמקרין סרט כל ערב (למשל השבוע היו הסרטים "טרמינל" ו "סוף העולם שמאלה".
6. התקדמות בתפקיד- יש. יש אפשרות לחתום קבע (מרצונך החופשי בלבד!) ולהמשיך בתפקידך עפם משכורת די טובה. בנוגע לאזרחות- אין לי מושג.
7. לגבי הבגרות במחשבים- אין לי מושג.
8. קבלה- כמו שקודמי כבר אמרו- מי שבאמת רוצה- לא קשה להתקבל, חה"א צריך הרבה קורסיסטים. לגבי קד"צ- מומלץ בחום. היתרונות: 1200 ש"ח בחודש, אתה על מדי חיל האוייר ועם כרטיס שוחר (מקנה נסיעות חינם ברכבת ובאוטובוס!), אין תורניות או שמירות, ואתה יכול לפרוש מתי שתרצה. חסרון: הפז"ם שאתה צובר אינו מובטח- הוא על תנאי. הקטע הוא שאם תמשיך בתפקיד שלמדת בו ליותר משנתיים- הזמן יתקזז. אם לא- בזבזת זמן. אצל חייל רגיל הכל ההפך, במיוחד בקטע הכספי והתורניות והשמירות.
9. קבלה לקד"צ. תתקשר ללשכת הגיוס ותבקש את המספר של מדור איתור חיל האוויר ותבקש באחד משניהם זימון לקד"צ טכני.
10. הכי חשוב. אתה בטוח במאה אחוז שתפגוש הרבה אנשים שיגידו לך לברוח מכל קורס שיציעו לך בבסיס הטכני (במיוחד בתוככי הבסיס הטכני). תעשה לי ולך טובה- אל תקשיב להם. אין להם מושג על מה הם מדברים. יגידו לך שעומדים לטחון אותך ושהטכני הוא הבסיס הכי גרוע שיש. יש לי מילה אחת- בולשיט. אין להם שמץ של מושג. אני ועוד הרבה חברה נהנים שם מאוד.
זהו. בזבזתי כמה דק' מהחיים שלי להסביר לך בנושא. מקווה שעזרתי לך. אני רק חוזר ביום חמישי מהבסיס אז אם יש לך שאלות עד אז תכתוב בחמישי בצהריים ואני אענה לך בערב.
שבוע טוב!
אפרתי
|