כלי זעיר אווירי חדש - מסייע באיתור זירות מטענים...
בשיטוט בפורומים שונים - מצאתי את התמונות הבאות
מידע רב לא היה מצורף לתצלומים - אך ניתן להבין שמדובר בכלי יעודי לצורכי תצפית בטווחים קרובים ככל הנראה פרוייקט של הצי האמריקני - לטענת חברי הפורום התמונות צולמו במקום בשם china lake - niland ארה"ב .
בתמונות גם מופיע רובוט הטאלון - ייצור של חברת פוסטר מילר .
שם הקוד של הרובוט המעופף -
Micro Air Vehicle MAV
נערך לאחרונה ע"י ramtal בתאריך 17-03-2007 בשעה 20:53.
סיבה: עברית...עברית..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ramtal שמתחילה ב "כלי זעיר אווירי חדש - מסייע באיתור זירות מטענים..."
ערב טוב,
אני מקפיץ את השרשור לאחר שהעלינו היום בערב תמונת יום בנושא המיקרו מל"ט המדובר המכונה MAV ומפותח בידי חברת הענק האמריקנית Honeywell. הכלי עצמו מעניין מאד לטעמי והוא מפותח כמל"ט זעיר אשר אמור לשמש את דרגי השדה ונישא על ידי חייל יחיד (משקל המערכת כולה פחות מ-20 ק"ג עם מנשא ייעודי).
לכלי יכולות מרשימות למדי (יחסית לגודלו) - טווח של 10 ק"מ, שהיה של כ-40 דק' (ברום טיסה של 5500 רגל) ורעש נמוך יחסית - על פי נתוני החברה 60 דציבל ממרחק של כ-100 מטרים (לא פורסמו נתונים לגבי חתימה תרמית - מן הסתם). עוד נתונים וקישור לסרט וידאו ניתן למצוא בידיעה שלנו.
אותי מעניינת במיוחד שאלת השרידות של הכלים הללו. במלחמה האחרונה נפל לפחות כטב"מ אחד (אולי יותר), החיזבללה טען שהופל אך אין שום אישור לכך. מל"טים קיימים טסים לרוב גבוהה יחסית - כאן מדובר על כלי ממריא אנכחית המסוגל לרחף בגובה נמוך מאד של מספר מטרים (עד כ10,000 רגל בעיקרון). הבעיה היא שעל פניו קל יחסית לפיל כלי כזה באמצעות ירי מהקרקע (שוב לא ידוע מה חתימת החום אבל סביר שטיל כתף "יוריד" אותו וגם עם מקלע פשוט לא מן הנמנע שניתן להפילו). אם אכן זה המצב מה בדיוק היעילות של כלים כאלו שבמצב אחר היו דווקא יכולים להיות יעילים מאד (חישבו למשל על תרחיש בו עיירה כמו בינת' ג'בייל הייתה מתוצפתת על ידי 10-15 כלים כאלו לפני ובמהלך כניסת הכוחות אליה ועל ידם).
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "ערב טוב,
אני מקפיץ את..."
לפי הקישור הזה
הקוטר שלו בין 25 ל-30 אינצ' (63-72 ס"מ) והוא מונע ע"י מנוע בנזין שנמצא בתוך חתיכת צינור(תרגום חופשי לduct?? )-מנוע בוכנה למיטב הבנתי?
האם הוא לא קטן מדי(סה"כ בגודל של ציפור בינונית-גדולה) בשביל לנסות ולירות בו קליעים והאם רב"ת של טיל נ"מ יצליח לרכוש אותו?
זה גם מה שאני שואל - אין מידע שאני יודע על חתימה תרמית - אגב זה חשוב מאד גם לגבי נושא הזיהוי בלילה - אם החתימה התרמית נמוכה מאד (היא צריכה להיות ממש נמוכה בשביל שלא יראה על רקע שמי הלילה הקרים) אזי הכלי צפוי להיות חמקן באופן בלתי רגיל לנוכח החתימה האקוסטית הנמוכה שלו (שוב על פי פרסומים - לא שמעתי אותו בפועל).