22-02-2005, 18:43
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.04
|
|
ההלוויה
היום הייתי בהלוויה של אמא של חברה, אני מכירה את החברה הזאת מגיל מאוד צעיר והיה ממש קשה לראות אותה ככה, זאת הפעם הראשונה שראיתי הלוויה של מישהו, כל פעם ששמו אדמה על הקבר זה היה נראה כאילו שמו לחברה שלי את האדמה על הפנים והדבר הקשה עליה להרים את הראש ולנשום.
אמא שלה לא הייתה יהודייה ולא נוצרייה.. היא הייתה אישה שחייה את שתי הדתות בלי להיות אף אחת מהן.
לא יכולתי להתקרב אליה, הרגלים פשוט השתתקו לי, רק אחותי ואמא שלי הלכו לנחם את שתיי האחיות והאב.
עד עכשיו הייתי רק בכמה אזכרות של חברים שלי שנהרגו בפיגוע, זה כל כך שונה.. הרי כאן מדובר באישה שהייתצה בראיה לגמרי ולפני 4 חודשים הודיעו לה שיש לה סרטן ועכשיו היא כבר לא איתנו.. היה לי קשה לעמוד מול חברה שלי ולראות אותה סובלת כך..
הלכתי בין הקברים והתחלתי לתהות לגבי הקברים .. קבר זוגי שקבורים בו שני אנשים, על המצבות כתוב את אותו התאריך והקדשה "אמא ואבא היקרים תמיד נזכור אותכם..." ישר עלו לי דימיונות ותמונות לגבי סיבת המוות שלהם.. עוד קבר שהיה שם עם ההקדשה "מתה טרם זמנה.. בת 20 במותה" ...
נכנסתי למחשבות על כך שגם אני יכולתי להיות שם , לשבת בתוך קבר, חשבתי על מה שהיה רשום לי במצבה..
תודה למי שקרא.. הייתי חייבת להוציא את זה.
תמי