06-03-2007, 13:53
|
|
|
חבר מתאריך: 01.11.06
|
|
בתור יוצא שריון, הרי ניתוחי
הK2 Black Panther נראה טנק נחמד מאד. מדובר בטנק הנסיוני החדש שלהם, הוא דיי יקר, משהו כמו 8.5 מליון דולר ליחידה, רוב התצוגות בסרטון לא מרשימות, כמו סיבוב פיבוט סביב עצמו, וטיפוס המכשולים שנראה לי שרוב הטנקים ממסוגלים לזה, והמרכבה מסוגלת להרבה יותר מזה.
מערכת מתלים הפנאומטית נראית מעניינת, זה בהחלט לא יכול להזיק שיהיה לך עוד זוית הנמכה לתותח, בעזרת מערכת מתלים כזו (אגב, זה לא רעיון חדש, היה טנק בשם S TANK שלא היה לו צריח כלל, והסתמך על כוון זויות הגבהה וצידוד רק עם הזחלים - שזה אגב רעיון מקורי אך דיי טפשי, איטי, ואי אפשר לירות בתנועה), אני לא יודע מה תהיה האמינות הכללית של המערכת, אבל זה יכול להיות לא נעים להתפנצ'ר בדרך לקרב (ראה מקרי סיטרואן ומערכות הידראוליות). מעניין גם מה קורה ליתרת הזחל שהבוגים התחתונים עולים (אמור להיווצר "שאריות"), אני משער שיש בוגי מתח שמשאיר אותו מתוח מספיק, אם כי הוא צריך לזוז דיי הרבה בשביל זה.
לגבי הצלילה שלו זה גם לא מרשים, ולא חדש, צריך להרכיב "שנורקל" מיוחד למפקד, כמו גם בטנקים אחרים שזה אפשרי, בתאוריה.
הגנה: מערכת הגנה אקטיבית לא הזיקה עוד לאף אחד, (הלוואי שעל המרכבות שלי במילואים היה) ויש לו שריון מורכב, וריאקטיבי.
יש לו יצוב נקודה לתותח, שזה גם נהיה סטנדרט בטנקים מודרנים, אבל נראה שיש לו מכ"מ מילימטרי בנוסף למד טווח לייזר. יש לו גם GPS.
מערכת טעינה אוטומטית מאפשרת לו לירות פגז כל 4 שניות, ויש לו 40 פגזים. לגבי טעינה אוטו' יש הטוענים שהמערכת סתם מסובכת (ועלולה ליצור מעצורים), ולא שווה את הזמני טעינה שטען טוב יכול להגיע אליה בלי הוספה של מערכות מכניות נוספות.
בשורה תחתונה, טנק מודרני מאד, בהחלט מהווה איום.
|