לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-02-2007, 18:15
  SSOTL SSOTL אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.04
המפכ"ל התפטר

המפכ"ל קראדי התפטר
יום ראשון, 18 בפברואר 2007, 18:09 מאת: מערכת וואלה!

רנ"צ קראדי הודיע על החלטתו במסיבת עיתונאים שכינס הערב בעקבות פרסום מסקנות זיילר. השר דיכטר יודיע הערב על החלטתו לגבי מינוי המפכ"ל הבא

מפכ"ל המשטרה, רנ"צ משה קראדי, הודיע על התפטרותו במסיבת עיתונאים שכינס הערב במטה הארצי בירושלים, בעקבות פרסום מסקנות ועדת זיילר.

ועדת זיילר קבעה הבוקר כי אין להאריך את כהונתו של קראדי, ויו"ר הוועדה, השופט ורדי זיילר, אף קרא לבטל את מינויו ולהדיחו מוקדם יותר.

בהמשך הערב יגיע קראדי לפגישה דחופה בלשכת השר לביטחון פנים, אבי דיכטר. לאחר מכן יגיע ללשכתו של דיכטר סגן המפכ"ל, ניצב בני קניאק, ובתום פגישתם יכנס השר את כל סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה. בשעה 19:30 יכנס השר מסיבת עיתונאים, בה יציג את החלטותיו לגבי מינוי המפכ"ל הבא.

מקור: http://news.walla.co.il/?w=//1059706

דעתי: עם מדיניות עריפת הראשים של היום, כמו התפטרות הרמטכ"ל גם זה התבקש. עכשיו יקומו כולם ויגידו שהם מתפלאים על התפטרותו...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-02-2007, 19:48
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי MONOCHROME שמתחילה ב "אולי לכתבה יש קשר כלשהו לפורום צו"ב"

למרות זאת - יש מקום לדון כאן מה תהיה ההשפעה על מערכת ביטחון ששני ראשי הגופים הגדולים ביותר שלה, עוזבים בבושת פנים בגלל בעיות אלו ואחרות. ובמיוחד על משטרה שנרמז לגביה שנגע השחיתות פושה בה.

במידה והדיון יגרר למחוזות אחרים - הוא אכן ינעל.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 18-02-2007, 20:01
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "רות עבור !"

בזמן שבצבא הבעיה היא בעיקר חוסר הכשרה ותורת לחימה, הרי שהבעיה במשטרה היא חמורה הרבה יותר, המשטרה לא מתפקדת כבר שניםן רבות - בעיות של חוסר תקנים, הקצאה לא נכונה של משאבים ורצון ליצור בטחון פנים תוך תחליף לצבא ומג"ב, חוסר התייחסות לבעיית הפשיעה הגועה ושחיתות וסיעוב המערכת - הכל הביא לכך שהיום האזרח לא סומך על המשטרה בשקל.

אין אדם אחד שתמצא שיספר לך דבר טוב על המשטרה, שתפסו את הגנב שרוקן את ביתו, או את העבריין שדרש ממנו דמי חסות, או את המציץ שמפחיד את אשתו. אנחנו "קטנים" על המשטרה שעסוקה כל הזמן ביצור "יעדים-מדדים" שקריים, ובלחימה בפח"ע (שכלל איננו מתפקידה). פה לא מספיק להחליף את הראש ולהיכנס לתקופת אימונים ורענון מלאים - פה צריך מהפיכה של ממש, ולא נראה לי שממשלת אולמרט הרעועה, שחציה בחקירות משטרה, תעשה משהו בכיוון.

ישן 18-02-2007, 20:30
צלמית המשתמש של MONOCHROME
  משתמש זכר MONOCHROME MONOCHROME אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.06.06
לפי שיטה זאת גם יעקב גנות עתיד להיכשל.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "בזמן שבצבא הבעיה היא בעיקר..."

ממש כמו שכתבת, אין צורה לנסח זאת טוב יותר: "הבעיה במשטרה היא חמורה הרבה יותר, המשטרה לא מתפקדת כבר שנים רבות". לכן מינוי של אדם זה או אחר לא ישנו דבר.
כאמור גנות לא מתמנה על רקע ביצועים לקויים של המשטרה אלא בשל פרשה הנראית כאילו היא הושאלה מסרט מאפיה.

אם כך ניתן לסכם כבר עכשיו: אולי פרשות מביכות נראה פחות (לא בהכרח אומר שיהיו פחות) אבל הישועה לא תבוא מכיוונו של גנות.

צה"ל כשל, הקודקוד עזב, שיפורים והתייעלויות באופק. המצב במשטרה מצתייר כעגום וחמור פי כמה. לא נשמעים אפילו ציוצים לגבי שיפורים והתיעלויות.

גם מנסיוני האישי, המשטרה היא ארגון אנמי היודע להפגין נוכחות ולהציב שוטרים בתשלום מופרז. (אני מגזים אך מנסה לקבוע את נקודתי)
ואם כבר ציינת את ההנהגה, האם על הנהגה שכזאת להתערב בענייני משטרה כאשר היא חוקרת אותם? מרחוק נודף משם ריח מרקיב של ניגוד אינטרסים וקומבינות..
ישן 18-02-2007, 20:40
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
לא כדאי שנמתין לראות מה יהיה .
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי MONOCHROME שמתחילה ב "לפי שיטה זאת גם יעקב גנות עתיד להיכשל."

גנות גם בשמו דבק רבב פלילי שעליו יצא זכאי מחמת הספק .
אבל מיקי לוי , עם כל זה שאומרים שמקורב לרוה"מ היה אחד ממפקדי המשטרה הטובים ביותר שהיו לה .
הוא זכור בעיקר מתקופת הפיגועים , שבאחד מהם לקה בליבו תוך כדי פיקוד על הזירה ולא פנה לסיוע רפואי עד אשר פונו כל הנפגעים מהזירה , רק לאחר מכן פנה לצוותים של מד"א.

מיקי לוי רגע לפני השליחות לחו"ל .

זעקות הילדים ילוו אותי כל חיי"
אחרי כהונה סוערת במחוז ירושלים ומועמדות כמעט בטוחה למפכ"לות, ניצב מיקי לוי מחזיר את המפתחות ונוסע לתפקיד אחרון בוושינגטון: "החלטתי לנהוג בממלכתיות ולא להיות אבן רחיים על צווארו של קראדי".
המראות הקשים של פיגועי התופת ואסון ורסאי, שפעם אף עלו לו בהתקף לב, ימשיכו ללוות אותו: "זה קרע אותי לרסיסים, רק בבית יכולתי להתכנס בתוך עצמי עם המחשבות".
לא, הוא לא מתחרט על כלום. כן, הוא מאוכזב. וכן, עוד נראה אותו בפוליטיקה.
ראיון פרידה
שבועיים לפני הפרידה ממחוז ירושלים, ניצב מיקי לוי כבר מתגעגע. לעשייה, לאדרנלין, לאנשים, לשטח ובעיקר לנופי הבירה, שאת כל אחת מאבניה הספיק להכיר במשך כמעט ארבע שנים בתפקיד.
"שלוש שנים, שמונה חודשים ועשרה ימים", הוא מדייק, "אבל מי סופר".
לצד הגעגועים, הוא חש גם הקלה לא מועטה.
"שנה בירושלים", אומר לוי בראיון פרידה מיוחד ל-ynet, "זה כמו שלוש שנים במקום אחר".
אבל אל תטעו בו: במבט לאחור, למרות ההקרבה האישית, אובדן זמן יקר במחיצת המשפחה ואפילו התקף לב שעבר בזירת פיגוע, הוא לא מתחרט על דבר: "בגלגול אחר, הייתי עושה את הכל פעם נוספת".
לא מעט גבות הורמו לפני חודשיים, כאשר השר צחי הנגבי בישר על זהותו של המפכ"ל הבא.
"יש תחושת פספוס ואכזבה", מודה לוי, שנמנה אז על ארבעת "המועמדים הבטוחים".
אבל לא תשמעו ממנו ביקורת. "המנדט של השר הוא לקבוע מי יהיה המפכ"ל הבא. קיבלתי את הדין ואיחלתי למשה קראדי המון הצלחה".
מי שציפה למרד בצמרת המשטרה בעקבות המינוי המפתיע, התבדה. לוי, שהתמודד על תפקיד השוטר מספר אחת, קיבל את הצעתו של קראדי לשמש נציג המשטרה בוושינגטון.
"לאחר מחשבה החלטתי לנהוג בממלכתיות", הוא מסביר, "לאפשר למפכ"ל הנבחר לבחור את הניצבים שאיתם הוא רוצה לעבוד, ולא להיות אבן רחיים על צווארו".
את הפיקוד על ירושלים העביר יאיר יצחקי לידיו בדצמבר 2000. האינתיפאדה אז הייתה בראשיתה. "איש לא שיער אז איזה טירוף מערכות עומד להיות כאן",
נזכר לוי, שהתקופה בה כיהן כשריף הייתה מהסוערות שידעה הבירה: שרשרת פיגועים רצחניים; שורת התרעות חמות, פעולות סיכול ותפיסת חוליות; אסון ורסאי; מהומות בהר הבית; ביקורי אח"מים; מעצר בכירים ב"עולם התחתון"; אלימות בספורט; סגירת האוריינט האוס; הפרות סדר; ביקור האפיפיור. סלט של אירועים ביטחוניים ופליליים, שכל אחד ואחד מהם הצריך "הערכות חסרת תקדים" של המשטרה.
"לא הייתה עוד תקופה כזאת", מסכם המפקד הפורש. "כל הזמן קורה פה משהו. תל-אביב היא עיר ללא הפסקה? מחוז ירושלים הוא מחוז ללא הפסקה".
"אלה היו מספרים שלא ידענו כמותם", אומר ניצב לוי על הפיגועים והמחבלים שנלכדו רגע לפני, "עם רמת איום על עיר בירה שלא הייתה כדוגמתה, ושלא קיימת בשום מקום אחר.
זה הטיל עומס אדיר על השב"כ ומשטרת המחוז, וחייב עבודה מסביב לשעון. כל התרעת פח"ע וכל היערכות שלנו בצפון העיר, בדרומה או במזרחה - ישר חשו אותה במרכז העיר. פקקי תנועה, מספרים אדירים של שוטרים ברחובות. היינו מוציאים את השוטרים מהמשרדים, מזעיקים אותם מהבתים. שוטרים עבדו 17-18 שעות ביממה".
ומה קורה היום?
"יש ירידה מסוימת במספר ההתרעות, אבל לא בעוצמתן. רק לפני שבוע נלכד מחבל בדרכו לירושלים, גם תיק של תלמיד בית-ספר נתפס עם חומר הנפץ. ירושלים מוסיפה להיות יעד לפיגועים, מעצם היותה בירה ומהסיבה שגדר הביטחון טרם הושלמה. היא הושלמה בצפון, מול השומרון, אבל זה כמו בלון – לוחצים בצד אחד וזה מתנפח בצד השני. הפיגועים משכם וג'נין עברו לרמאללה, שם עוד אין גדר, והנתיב לירושלים פרוץ דרך א-רם. קל להתערות באוכלוסייה שם, והם יוצאים לכאן. לכן מאוד קשה לנו לבלום את הטרור מהחלק הצפוני, ויש שם השקעה עצומה של כוחות ואמצעים".
יש לך ביקורת על העיכוב?
"הגדר הצפונית מתעכבת בין השאר בגלל עתירות התושבים. רוב העותרים דורשים פשוט להיכלל בתוך הגדר, ולא מחוץ לה. אחרים קובלים על כך שהיא עוברת בקרקע חקלאית. כדי לעמוד בכל זאת בלוח הזמנים מזיזים את הקבלנים לחלקים אחרים של הגדר, והעבודה לא נעצרת. אני לא מסתיר, זה פוגע בלוח הזמנים. אבל אנחנו מעריכים שבעוד שנה תושלם הגדר, ואז ביטחון התושבים יהיה ללא ספק טוב יותר. גם יהיה קל יותר להתמודד עם הפשיעה".
נראה עוד מהומות סביב הקמת הגדר?
"בוודאי, זה לא נושא לא פשוט. זה ישבש את מרקם החיים של הצד השני. המסחר יהיה יותר קשה, השבטיות והחמולתיות ייפגעו, פתאום המוקטעה רואה שירושלים מתרחקת מאחיזתה. תפיסתית, רואים שם שקמה גדר אשר מרחיקה את ירושלים מחלומות הפז שלהם. זה לא יעבור בשקט. אבל המשטרה תדע לטפל במפרי הסדר".
באירועים כמו בהר הבית, זכית לגיבוי מהדרג המדיני?
"כל המהלכים שלי בהר הבית דווחו לדרג המדיני. ההחלטה לפתוח שוב את ההר למבקרים התקבלה לאחר עבודה של שנה וחצי על תוכנית שלי, שיצאה לפועל עם תחכום, מלווה במעצרים שקטים ששינו את המצב. מאז אוגוסט ועד היום ביקרו בהר כ-50 אלף איש. זה מהלך אדיר, אחרי שגררו אותי לבג"ץ מעל עשר פעמים בדרישה לחייב אותי לפתוח את ההר. אני אמרתי אז שאי אפשר עדיין לפתוח, הר הבית זה לא מגרש משחקים. אין בו מקום לטעויות. ראוי שיעבדו בו בפינצטה ובסכין חדה של מנתח, בלי לפגוע בכלי דם".
יש חשש לחידוש המהומות שם? אולי על רקע ההתנתקות והרצון שלהם להראות שישראל בורחת.
"עד לפני ארבע שנים, טראומת הר הבית הייתה טראומה משטרתית. כל פעם שניתנה ההוראה לפרוץ להר זה נגמר בשלושה עד 19 הרוגים. אבל עשינו שינוי תפיסה מבצעי, ומאז ועד היום נתתי הוראה 13 פעמים לפרוץ להר. אני לא יכול להרשות שאבנים ייזרקו על הכותל, ומאז לא הגיעה אבן אחת לרחבה. אבל הר הבית, כמו הר הבית, הוא בלתי צפוי, ולכן ראוי שננהג בו בזהירות. אני יכול לומר באחריות כי במהלך ארבע השנים האחרונות אין פגיעה בעתיקות ואין בנייה בלתי-חוקית בהר".
במבט לאחור, מהו האירוע שהכי השפיע עליך במהלך הכהונה במחוז?
"אם לבחור אירוע אחד שהותיר עליי רושם בל יימחה, זה אסון ורסאי. מודיעים לי שהתמוטטה תקרה. אני מגיע לשם ורואה את הזוועה, שומע את הצרחות, משפחות זועקות שנציל את יקיריהן. ואני, מפקד משטרה, אף אחד לא אימן אותי לעשות את הדברים האלה. יש לי ניסיון בחילוץ מהתופת, מאוטובוסים ומסעדות, בהשתלטות על הפרות סדר. פה אין לי ניסיון. מה בדיוק עושים? אז לוקחים רמקול ביד, וקודם כל מדווחים שזה לא פיגוע, אלא כשל הנדסי. אחר כך שולחים שוטרים לחצאי קומות, צועקים 'לא לקפוץ', שלא יהיו נפגעים נוספים, עובדים עם כיבוי ירושלים ומד"א, אומרים לשוטרים להודיע לכל היישובים באזור לשלוח אמבולנסים, לעצור את כל המוניות בעיר ולהגיע כדי להוביל פצועים לבתי חולים. אתה צריך להיות יצירתי, עם מה אתה מוביל את הפצועים. כמה אמבולנסים יש בירושלים, עשרה? מדובר בחתונה עם מאות נפגעים. צריך לפנות צירים, להזעיק מצה"ל את יחידת החילוץ, בית חולים שדה. אני, קצין משטרה, לא אומנתי לעשות את הדבר הזה. בכל זאת הצלחנו להתגבר על האירוע הזה.
"כמובן, זה לא האירוע היחיד. כל אותם פיגועים שבהם נהרגו ילדים, עוללים. קו 2, 14, האוטובוס שיצא מגילה ובתוכו תלמידים – זה קרע אותי לרסיסים. אני בדרך כלל ראשון בזירת האירוע, שומע אותם צועקים, ואנחנו עוסקים בחילוץ שלהם. זה משפיע. אך בזמן הפיגוע אני לא נותן לעצמי שום הנחות. כל כולי בפיקוד על האירוע, פינוי, חילוץ, בדיקה שאין מטענים נוספים. רק אחרי הטיפול והתחקור, בערב, כשאני הולך הביתה, אני יכול להתכנס בתוך עצמי, והמראות והמחשבות רצים בראש. אני בסך הכל בן-אדם. הפיגוע המשולש במדרחוב, שבו נפגעו בני 13 שיצאו ממסיבת יום הולדת, זה אירוע טראומטי. המראות האלה, זעקות הילדים, ילוו אותי כל חיי".
ובתוך כל ההמולה הזאת, הגיע ההתקף. אולי לקחת את הדברים יותר מדי ללב?
"אני אחד כזה שאולי לוקח כל דבר ללב. אני לוקח את הדברים באופן אישי, ואז גם הפתרונות, הביצוע, ההשקעה והמוטיבציה הם בהתאם. יכול להיות שבמאסת הפיגועים בירושלים, הזעזוע והמראות ... זה לא דבר של מה בכך, כל פעם לבוא ולפקד על זירת אירוע, לחלץ, לנהל, כל אלה פגעו בנפשו של אדם. אגב, אני הרגשתי שזה בא, וקודם כל טיפלתי בזירת הפיגוע. נתתי הוראות של חילוץ פצועים, פינוי לבתי החולים, פינוי ההרוגים, הלכתי להתראיין לתקשורת כדי להרגיע את הציבור ולהגיד שהכל בשליטה. רק אחר-כך ביקשתי שיפנו אותי, בשקט. אבל כנראה שזה לא עזר, וזה יצא בבום כזה".
עשית טעויות במהלך הפיקוד על המחוז?
"לא. ככל שאני בודק את ההצלחות של המחוז - חיסול התשתית של הרשות הפלסטינית במזרח העיר, סגירת האוריינט האוס, הטיפול בטרור, חיסול חלק מהמפגעים, טיפול במשפחות הפשע, ההפגנות הקשות, ביקור האפיפיור, הר הבית ועוד – כל אלו מצריכים תכנון מדויק. אני מסתכל בראי, ולא מוצא שום טעות שלי".
ועכשיו אתה יוצא לוושינגטון. איך האנגלית שלך?
"אני עם תואר שני במנהל ציבורי, רמה של אנגלית אוניברסיטאית. אחרי ארבעה חודשים שם יהיה שיפור עצום לאנגלית האוניברסיטאית שלי".
לכמה זמן אתה נוסע?
"אני לוקח פסק זמן של כשנתיים כדי להתנסות במחוזות אחרים, בנושאים חדשים לי, נושאים בהם לא טיפלתי מעולם".
ואז מה? עוד נראה אותך במדים, מתמודד שוב על המפכ"לות?
"לא, ודאי שלא. אני חושב שהתפקיד בוושינגטון הוא באמת האחרון שלי במשטרה. אבל אתם בטוח תראו אותי. אני חוזר בשלב כזה או אחר לעשייה הציבורית-חברתית. אני לא מצהיר הצהרות שאני הולך ל... איך אחרים אומרים? לעיסוק בעסקים כלכליים-פרטיים. אני לא משתלב בעסקים, זה לא הכיוון שלי".
מיקי לוי בדרך לפוליטיקה?
"בוא נאמר שאני רואה עצמי משתלב בחיים הציבוריים, תורם לחברה בישראל בתפקיד ציבורי כזה או אחר. אין לי בכלל ספק. כיוון שאני במדים, אני לא יכול כרגע לפרט, זה לא ראוי. אני רק יכול להגיד שאני אחזור לחיים הציבוריים".
מה אתה חושב על היורש שלך, ניצב אילן פרנקו?
"הוא קצין משכמו ומעלה, שמכיר את העיר, את הנפשות הפועלות, את המשימות והלחצים, אדם שחושב צעד אחד קדימה, ואין לי ספק שיספק את הסחורה".
מה מצפה לו עכשיו?
"לולא הנפגעים בנפש, שזה פוגע לך בנפש, התפקיד הזה הוא אפילו מהנה, מרתק מאין כמוהו. הוא מקנה לך כלים פיקודיים, ניהוליים, שטח וקבלת החלטות שאין כמותם בשום מקום אחר, ודאי לא במשטרה. אין עוד שום מחוז שההחלטה בו יכולה לסבך מדינה שלמה, כמו למשל החלטה בהר הבית או בהפגנות מול משרד ראש הממשלה, בית הנשיא או הכנסת. זה מחייב קבלת החלטות, כושר פיקוד, ניהול ואומץ לב אישי. מי נתן הוראה ישירה להרוג מחבל כבול? אני מאחורי ההוראה הזאת. למרות שנתתי לירות במחבל עם חגורת נפץ, זה ייסר אותי שלושה ימים. זה לא דבר פשוט".
מה אתה אומר לשוטרים שלך, רגע לפני הפרידה?
"מפקד לבד הוא רק בורג, הוא חלק מהפאזל. במחוז ירושלים יש כ-5,000 שוטרים, קצינים, לוחמי מג"ב ומתנדבי משמר אזרחי. לפקד על מכונה כזאת זה לא דבר של מה בכך. כל העשייה, המוטיבציה, ההצלחות – כל אלה שייכים לקצינים ולשוטרים. זה מחוז שעובד כמו שעון שוויצרי. כנראה, השוטרים הירושלמים הם עם אופי מיוחד. אני יכול רק להודות על הזכות שניתנה לי לשרת על המחוז הנפלא הזה, בו אני רואה פסגה של שאיפות מקצועיות ואישיות. ראיתי את תפקידי כשליחות, ולכן היה לי יחסית קל להתחבר לתפקיד ולבצע אותו".
יש לך איזו בשורה לתושבי העיר, שחיבקו אותך בכזאת אהבה?
"לצערי, הימים הקשים עוד לא הסתיימו. עדיין צפויים לנו ולירושלים ימים קשים. אני לא שומע את פעמי השלום, למרות שצריך לשאוף לזה. אבל ירושלים היא עיר חזקה, עם תושבים בעלי אופי חזק מאוד. העיר הזאת תמשיך להתקיים, לשאוף לחיים ולנורמליות".

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2940213,00.html

ישן 18-02-2007, 23:46
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
אני מסכים עם כל מה שכתבת ! ....
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי MONOCHROME שמתחילה ב "לפי שיטה זאת גם יעקב גנות עתיד להיכשל."

..."המשטרה לא מתפקדת כבר שנים רבות"...

"כאמור גנות לא מתמנה על רקע ביצועים לקויים של המשטרה אלא בשל פרשה הנראית כאילו היא הושאלה מסרט מאפיה".

..."הישועה לא תבוא מכיוונו של גנות".

..."לא נשמעים אפילו ציוצים לגבי שיפורים והתיעלויות".

עם זאת (ובלי כל כוונה לגרור את האשכול לכוון הפוליטי) עם הפיסקה הזו של דבריך קצת קשה לי להסכים לגמרי:

גם מנסיוני האישי, המשטרה היא ארגון אנמי היודע להפגין נוכחות ולהציב שוטרים בתשלום מופרז. (אני מגזים אך מנסה לקבוע את נקודתי)
ואם כבר ציינת את ההנהגה, האם על הנהגה שכזאת להתערב בענייני משטרה כאשר היא חוקרת אותם? מרחוק נודף משם ריח מרקיב של ניגוד אינטרסים וקומבינות..

"המשטרה היא ארגון אנמי? - אתה צודק ! באמת שאתה צודק, אבל צריך לרגע לחשוב מה ומי בעצם הביא את המשטרה למצב הזה !

והתשובה טמונה בהמשך דבריך....

במשך שנים נגסו בכוחה של המשטרה !
במשך שנים התפוגג לחלוטין כשר ההרתעה שלה אל מול העבריינים עד שהגענו למצב בו למעשה לכל עבריין של חצי שקל יש יותר כח לפגוע באיש משטרה (פיזית וחוקית) במקום שזה יהיה הפוך ! (ושאיש לא יבין מדברי שאני תומך בסמכויות ללא גבולות לאנשי החוק).

שוטרים מפחדים להתמודד הן פיזית והן מילולית כשצריך !
כל זאת בזכות חקיקות שונות ומשונות והקטנת הסמכויות בחסות מקבלי החלטות בעלי אינטרס ומערכת המשפט האימפוטנטית שלנו...

היה כבר מי שאמר שהשאיפה של דמוקרטיה היא שתהיה משטרה חלשה... העניין הוא שאצלינו המצב כבר מזמן לא דמוקרטיה אלא יותר דומה לאנרכיה !
איש כטוב בעיניו יעשה ואיש איש לעצמו...

בישראל הפשע כבר מזמן הפך למשתלם והקלון והבושה כבר לא משחקים כל תפקיד.

עצוב.
ישן 18-02-2007, 23:53
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
זה לא רק זה.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אני מסכים עם כל מה שכתבת ! ...."

בסופו של דבר, גם כשדברים מגיעים למח"ש הם רחוקים מאוד מהרשעה אוטומטית, ובבתי משפט נוטים לקבל עדויות שוטרים יותר מאשר עדויות הפוכות של סתם אזרחים.

הבעיה פה היא גם מיקוד: מזה הרבה שנים משטרת ישראל הפכה אט-אט לגוף שהמיקוד שלו הוא בטחוני בחלקו הגדול. ואכן, התוצאות בתחום הבטחוני בד"כ טובות מאוד. הבעיה היא, שזה בא על חשבון תפקידה הבסיסי של המשטרה, הלא הוא הקניית בטחון לאזרח לא רק כנגד פיגועים אלא גם כנגד מפגעי יום-יום. אנחנו מדברים על ניוון מכוון של די הרבה יכולות ומנהגים לטובת התמודדות יעילה יותר עם הטרור. דא עקא, שאם אין לאזרח הרגשת בטחון, הוא לא ירגיש שמחה רבה מכך שבתחום מסויים ההישגים מצויינים.
ומספיקים כמה תפוחים רקובים כדי שהריח יהיה מסריח.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

ישן 19-02-2007, 00:04
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
בעניין מח"ש זה ממש לא מדוייק !...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "זה לא רק זה."

שוטר שמגיע למח"ש באופן מיידי מעוכב בדרגה/קידום עד לסיום הליך הבדיקה !
יוצא שאוטומאטית השוטר נמצא אשם ורק אח"כ (אולי) יתברר שהוא בעצם זכאי.
מי יפצה אותו על עגמת הנפש? מח"ש? המשטרה ? נאדה !

בעניין "מפגעי היום יום" כדבריך - אכן עצוב מאוד שכך הדבר !
אני יודע שאם אני אזמין מחר ניידת בשעה 12 בלילה כדי שיטפלו בחבורת נערים שמרעישה לי מתחת לחלון אולי במקרה הטוב תגיע ניידת אחרי שהם כבר יעזבו את המקום מעצמם ואם כבר תגיע ניידת בזמן השוטרים/מתנדבים יעסקו בעיקר בהתחננות ובקשה עדינה "לעזוב את המקום".

מזמן כל המפגעים הללו הפכו ל"חסרי עניין לציבור" - ביטוי שאותי כל פעם מרתיח מחדש היות וממש לא מעניין אותי מה חושב הציבור על המפגע שעמו אני צריך להתמודד !

אלו הדברים שבאמת חשובים לאזרח ולא זוכים כדבריך לטיפול רציני אם בכלל !

מצידי - שיוחזרו "שוטרי המקוף" !
ישן 18-02-2007, 19:58
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
המפכ"ל הבא - יעקב גנות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SSOTL שמתחילה ב "המפכ"ל התפטר"

המפכ"ל הבא: נציב השב"ס יעקב גנותהשר לביטחון פנים קיבל את התפטרות קראדי, והודיע כי הניצב הוותיק יתפוס את מקומו. מפקד מחוז ירושלים לשעבר מיקי לוי ישמש כסגנו ."כדי לשפר את הפקוד חייבים פיקוד עליון אחר

טל ימין-וולבוביץ
18/2/2007 19:31
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

מקור

מפכ"ל המשטרה ה-16 של מדינת ישראל יהיה רב-גונדר יעקב גנות, כך הודיע הערב השר לביטחון פנים, אבי דיכטר. "לפני כשעה הודיעני המפכ"ל על כוונתו להתפטר, וקיבלתי את התפטרותו". דיכטר הודיע כי החליט להחליף גם את סגנו של מפכ"ל המשטרה, בני קניאק, ולמנות במקומו את ניצב מיקי לוי, נספח המשטרה בארה"ב.

במסיבת עיתונאים שקיים הערב השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, עם סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה, הודיע דיכטר "הדוח הוגש לי ביחד עם עם ישראל אני קורא בו והדוח אכן קשה קשה מאוד".

"לצערי הדברים לא בוצעו בהתאם למדיניותי שהצבתי. כעבור 3 חודשים נפגשתי עם המפכ"ל ושאלתי האם אנחנו עומדים בציפיות של עם ישראל. הגעתי למסקנה שכדי לבצע את המדיניות הלכה למעשה, וכדי לשפר את ביצועי משטת ישראל, אני חייב להעמיד למשטרה פיקוד אחר".

ישן 19-02-2007, 18:55
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

אנחנו לא יושבים בישיבות המטה הארצי.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "[size=4]מישהו יודע (דגש על..."

לא סוד שדיכטר לא היה מרוצה בכלל מתפקוד הבכירים במשטרה , לפני מעל לחודש הודיע לקארדי שאין לו אמון בו.
הדחת הסמפכ"ל והבאת מיקי לוי לדעתי , קודם כל סביבה נוחה לעבודה עם מפכ"ל וסמפכ"ל עתירי נסיון שמכירים אחד את השני ומילאו כמה תפקידי ניצב בכל מיני תחומים.
ודבר שני דיכטר מעוניין במיקי לוי לתפקיד מפכ"ל , לא סתם החזיר אותו לארץ ולא סתם הודיע אתמול שמפכ"ל יהיה חייב להיות סגן לפני,אתמול נתפרו למיקי לוי דרגות רנ"צ בסבב מינויים הבא.
קניאק לא ממש מודח , קיבל הצעה לשמש כנציב שב"ס במקום גנות.. וזה הכי גבוה שיכול להגיע אם נשאר במדים, גם תפקיד וגם דרגה.

נערך לאחרונה ע"י u-367 בתאריך 19-02-2007 בשעה 19:03.
ישן 19-02-2007, 17:48
  YOELGET YOELGET אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.06
דיסק המפכ"ל התפטר ובצדק?

מזה שנים הממשלות לא היפנו תקציבים למשטרה (מעניין למה...) יחד עם זאת מספר התושבים עלה (למרות הממשלות) . נשארנו עם משטרה קטנה ביחס למטלות עליה , היום כל ילד חובב גדג'טים יכול לקנות ציוד האזנה בחנויות העולה על רמת ציוד האזנה שיש למשטרה ( דוגמא קטנה) . אין תקנים לשוטרים כי אין כסף , המשכורות המשולמות לשוטרים נמוכות יחסית כך שלא תמיד מייטב האנשים מצטרפים לשורות המשטרה . יכול להיות שהחשדות המיוחסים למפכ"ל , קראדי אינן מבוססים (וועדת זיילר לא הציגה הוכחה אחת שהמפכ"ל מושחת) והוא בסך הכל לבושתנו "רק" שלומיאל? כזה שהשוטר אזולאי מתהפך בקברו.
הוסיפו לזה שופטים רחמנים? פחדנים? ויחס אוהד ומפרגן מצד התקשורת , ראו את פסטיבלי ההלל למר רוזנשטיין , האחים אלפרון לדורותיהם , הגב' אנג'ל , פושעת (לשעבר) הפכה סלבריטאית והינחתה תוכנית טלוויזיה לפני מספר שנים ועוד חבר'ה כאלה ואחרים ששומעים את שמם בתקשורת ללא הפסק כאילו הם גיבורי תרבות ודמויות ראויות לחיקוי ואין לנו מה להתפלא על מצבנו. אם הממשלה לא תפנה תקציבים , מהר והרבה והרחובות יוצפו בעוד כעשרת אלפי שוטרים , יחד עם ניעור מערכת המשפט לא נוכל להמשיך כך . אם הייתי מנהיג ערבי חו"ח הייתי כורת היום ברית שלום עם ישראל ורק מחכה... בלי מלחמה .... בלי לירות כדור אחד...רק מחכה, היהודים יאכלו אחד את השני.
שנדע ימים יפים יותר.
ישן 19-02-2007, 21:36
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

גנות לא יקבל את המינוי רק לאחר החלטת בג"צ

העתירה :
בית המשפט הגבוה לצדק מתבקש ליתן צו על תנאי המורה למשיב 1 לבוא ולנמק מדוע לא יימנע ממינוי המשיב 2 לתפקיד המפקח הכללי של משטרת ישראל.
כן יתבקש כבוד בית המשפט ליתן צו ביניים, המורה למשיב 1 להימנע מלהביא את מינויו של המשיב 2 לאישור ממשלת ישראל, עד למתן פסק דין בעתירה זו.
כן יתבקש כבוד בית המשפט לחייב המשיב 1 בהוצאות עתירה זו.
ואלה נימוקי העתירה:
1.העותרת הינה עמותה שבמטרותיה המאבק בשחיתות הציבורית ופעולה למען טוהר המידות במוסדות השלטון בכלל, וברשויות אכיפת החוק בפרט.
2.ביום 18.2.07, לאחר פרסום מסקנות ועדת חקירה בראשותו של כבוד השופט (בדימוס) ו. זיילר (להלן: ועדת זיילר), הודיע המשיב 1 על החלטתו למנות את המשיב 2 לתפקיד המפקח הכללי של משטרת ישראל. המינוי טעון אישור ממשלת ישראל.
3.המשיב 2 היה בעבר סגן מפקד המחוז הצפוני של המשטרה, ולאחר מכן מפקד המחוז הצפוני.
4.המשיב 2 הועמד לדין פלילי (ת.פ 129/94 בבית המשפט המחוזי בנצרת) בעבירות שוחד, מירמה והפרת אמונים. המשיב 2 זוכה מחמת הספק על ידי בית המשפט העליון (ע"פ 4148/96 מדינת ישראל נ' יעקב גנות וסובחי טאנוס), בדעת רוב. אחד משופטי ההרכב בערעור הנ"ל, סבר כי יש להרשיעו בעבירה של הפרת אמונים.

http://glz.msn.co.il/NR/rdonlyres/e...6phbf/ganot.doc

ישן 25-02-2007, 17:08
  YOELGET YOELGET אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.06
דיסק סיציליה זה כאן
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "אז איך הגיעה המשטרה למצב שאין אף אחד שמסוגל לעמוד בראשה ?"

ישנם עוד הרבה קצינים מוכשרים הן משורות המשטרה והן מצה"ל אלו שהוזכרו אכן ראויים לכך ,אנשים עם רקורד מוכח של עשייה ושל יושר , אך איך ימנו אחד כזה למפכ"ל ? לראשות המיסים? ומי ימנה, אלו שעניינם תלוי ועומד בחקירה כזו ואחרת? בלי שום קשר לפוליטיקה , היות והמצב שאליו הגענו לא נוצר רק בגלל הממשלה האחרונה.
עם אנשים ישרים לשופטים בדימוס לא תהיה תעסוקה , לא יצטרכו ועדות חקירה , צוותים בודקים וכו'.
חבר'ה אם מישהו תהה , סיציליה הגיעה אלינו ואם כך אולי מר רוזנשטיין יהיה המפכ"ל הבא?
איש לא טיפש, יודע איך לעבוד עם ומול עבריינים , יודע לנהל אירגון ולהאציל סמכויות על החיילים שלו והם מבצעים את פקודותיו , גם בתקופת נבצרותו האחרונה (חופשה בארה"ב) אירגונו לא הפסיק לתפקד
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:21

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר