09-02-2007, 15:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.05.03
|
|
valentine's day - חג האהבה הבינלאומי.
מה זה בעצם? למה חוגגים אותו - ועוד בתאריך הזה? מה המסורת של החג הזה? וובכן...
אם תשאלו אנשים שונים על חג האהבה... יכול להיות שתקבלו תגובות שונות:
או ככה או ככה.
ואם תשאלו מיהו או מהו וולנטיין - גם פה, כמה אופציות:
וולנטיין - הוא בעצם מאמן בייסבול. או... גלאי ראדאר. או... תולעת מחשבים?!?!
כל התשובות נכונות. אבל, אף אחת מהן לא קשורה, כמובן.
אז... מאיפה הכל התחיל? שיעור היסטוריה (קצר, אני מבטיח).
אז ככה, ההיסטוריה מכירה בלפחות 3 ולנטיין שונים. 2 מהם נרדפו ע"י המשטר הרומי בגלל שהיו נוצרים. השלישי - בכלל נרצח באפריקה. ויש עוד אחד... כומר עלום... ובקשר לאגדה שנקשרה בשמו - אין לזה שום ביסוס היסטורי. כלום.
האגדה אומרת, כי כשהקיסר קלאודיוס השני החליט שחיילים רווקים יעילים יותר בקרב מגברים נשואים, הוא פתר את הבעיה בכך שהוציא את הנישואין מחוץ לחוק. ולנטיין שמע, הזדעזע, והחל לערוך טקסי נישואים בסתר. הסידור הזה לא נמשך זמן רב: קלאודיוס החליט שאף אחד לא יהרוס לו את חגיגת הרווקות, כולל הכנסייה הקתולית. הוא פקד להוציא את ולנטיין להורג, ובכך הגיעה לסיומה חינגת הנישואין של ולנטיין. בעקבות זאת - הוא הוכנס לכלא ומשם שלח מכתב לאהובתו אשר נחתם במילים "מוולנטיין, שלך". לכן מקובל לחשוב שהתאריך 14 בפברואר מציין את יום השנה למותו של ולנטיין בשנת 270 לספירה. בשנת 498 לספירה, אפיפיור בשם גלאסיוס הכריז על יום ולנטיין.
זה שהאגדה צצה שנים רבות לאחר מותו - ושוב, אין לה שום הוכחה - כנראה שלא משנה לאיש...
עובדות
בימי הביניים באנגליה ובצרפת, חשבו שעונת הרביה של הציפורים מתחילה ב – 14 בפברואר, וכך נוסף עוד מרכיב רומנטי לאותו תאריך. אנגליה היא גם המקום בו הפך יום ולנטיין לחג פופולרי, ובמאה ה –18 התגבש המנהג לתת מתנות קטנות ולשלוח מכתבי אהבה.
בארה"ב נרכשים כל שנה 850 מליון כרטיסי ברכה מיוחדים לוולנטיין דיי. קניות הממתקים למיניהם ביום זה מגיעות להיקף של 570 מליון דולר. וורדים, בעיקר אדומים, תופסים חלק נכבד ביום זה וכמות הוורדים הנשלחים ביום האהבה מגיעה ל- 65 מליון.
היפנים, אלופי המקוריות על גבול האי שפיות, הצליחו לשווק את יום האהבה שלהם כיום שבו נשים נותנות לגברים ממתקים, שוקולד או פרחים. מכיוון שהיפנים דוגלים בלעשות דברים עד הסוף או לא לעשות אותם בכלל, נשים רבות נאבקות בהוצאות ענק כשהן מוצאות עצמן קונות מאות חבילות ממתקים לכל עמיתיהם לעבודה. השוקולד אותו נותנות הנשים לגברים שהן אוהבות נקרא הומי-שוקו (שוקולד האהבה), לגברים שהן לא אוהבות "גירי-שוקו" (שוקולד החובה) ו"טומו-שוקו" לידידים אפלטוניים (שוקולד החברות). השוס הגדול נרשם כשהגברים, משוחררים מכל מחייבות להחזיר טובה תחת טובה, מעניקים שוקולד רק לנשים אותן הם ממש הומי, חודש בדיוק אחרי יום האהבה.
הוולנטיינ'ס דיי הוא תאריך ציון של הכנסייה לציון יום השנה למותם של כמה קודשים שלה. לנו, יש שם אחר לזה. אנחנו, קוראים לזה אזכרה.
לכל מי שטוען שמדובר בחג נוצרי. אני לא זוכר איזה שהוא סממן נוצרי בחג. אני לא זוכר שאי פעם אמרתי משהו שקשור לנצרות (מלבד שם החג, שזהו בכלל שם של איש, לא שם של משהו שמתקשר לנצרות) - ביום הזה. והכי חשוב - אני לא חוגג בחג הזה שום דבר שקשור בנצרות. אני "חוגג" את האהבה. את חג האהבה הבינלאומי.
אל תתנו לדברים שוליים, כמו אגדות ובורות, לבלבל אתכם. הדבר החשוב היחיד ביום הזה הוא האהבה שלכם - לאוהבתכם/אוהבכן. סה טו.
אז למה לא בכל יום?
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=280010
אהה. והנה עוד דרך לחגוג, אני מניח...
נערך לאחרונה ע"י חרוב בתאריך 09-02-2007 בשעה 17:08.
|