31-01-2007, 00:23
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
ואכן אתה ככלל צודק
צודק עוד הפעם - כיוון שהנושא הזה פעמים רבות בפורום . בנושא הזה - זיהוי מטרות קיים פאר אדיר לתו"ל ולעולם המציאות - או יותר נכון , לאופן בו מתרגלים אותו .
התו"ל עצמו הוא אמור להיות דינמי , ואין שום בעיה להשתמש בו בזמן המלחמה - ברגע שאנחנו מבינים את מהותו ואיך לבצע אותו בצורה דינמית , בצורה "חיה" . וכדי לפרש מה לאזעזל כתבתי , במלחמה המטרות לא יצוצו פתאום על קו הרכס , המג"ד \ מ"פ \ מ"מ לא יזהו פתאום באורך פלא תוך שניות את כל האיומים ותהיה להם הערכת מצב מלאה משום מקום , המטרות לא יעמדו כנועות בשיא הגובה עד שנירה בהם . וכיבוש יעד לא יתבצע תוך 15 דקות ואז קפה , אלא הרבה הרבה יותר זמן .
אך מה - זאת בדיוק הצורה בה זה מתורגל . עולים לעמדות , אופס , הנה המטרות , אופס , הנה דו"ח מצב מוכן למ"פ , אופס , פקודות פקודות , וכו וכו . וכמובן אנחנו נראה את המטרות , איך לא . אחרי שעשינו תתל"ג , שלדי , איתור מטרות , יושבים בטנק עשרים דקות משננים על איזה מהמטרות נירה .
אחת הבעיות שהבנתי שהיו במלחמה זה , שחיילים לא זיהו פשוט מאיפה יורים עליהם . אבל זה אמור להיות ככה !!!!!! האויב לא יחכה גאה בשיא הגובה , הנה בקשה אדוני הטנק , אני פה , שנייה , תן לי לעמוד ככה שתוריד אותי . ובמילים אחרות , קשה מאוד לזהות את האויב באמצעים אופטים רגילים . מי שמזהה את האויב זה כוחות שת"פ (ועוד נושא שהבנתי שהיה מאוד בעייתי במלחמה) , כוחות איסוף ורק אחרון אחרון , זה הטנקים עצמם במשקפות . לגבש הערכת מצב (ועוד נושא שהבנתי שהיו בו בעיות במלחמה) לוקח זמן , המון זמן , ובזמן הזה האויב כבר שינה את מצבו .
פתרון : לעבוד כמה שיותר ללא חוצץ - ובשביל זה יחידות שונות צריכות לדעת איך לדבר זה עם זה (שת"פ) . צריך דעת לגבש את התמונת מצב בזמן הכי מהיר שיש - בדיוק כמו באימון שתוך שניות ישנה תמונת מצב . צריך שיהיה אחראי לגבש תמונת מצב ממקורות שונים , קמ"ן , שיגבש תמונת מצב של כוחות האויב בצורה הכי טובה . ובמידה שתמונת מצב מתעכבת ואנחנו נמצאים מול אויב דינמי שמשנה את מצבו , צריך לפתוח את השטח במחשבה שהאויב כבר נמצא שם בשטח , בכל מקום שאפשר להקים שם עמדה .
זה בלי לערב את הטכנולוגיה .
אבל במקרה כבר קיימים בצה"ל אמצעים טכנולוגיים על סמך הכלים עצמם שיאפשרו עבודה STAND ALONE , ללא שת"פ . ניקח למשל את הכוונת מפקד שמאפשר לאתר מטרות ללא היחשפות הכלי או המפקד (לפעמים זה לא מתאפשר , אך לפעמים כן) . קיימת אפילו תרגולת לעבוד איתה , אבל במסלולים אף אחד פשוט לא עושה את זה , אף אחד לא יודע , לא מכיר , ועובדים בצורת עבודה מוכרת . אולי זה מוכר לנו , זה ידוע לנו אבל זאת צורת עבודה לא נכונה .
ובכל מקרה , כבר די מאוחר ואין לי מושג מה אני כותב בכלל ...
|