11-01-2007, 17:46
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,238
|
|
קודם כל, נעשה סדר במטבח ונזרוק את כל הכריכים. לא יודע מה זה "כריך". טרנזיסטור נורמלי מורכב משלושה חלקים: קולקטור, בסיס, ואמיטר.
בטרנזיסטור NPN, הזרם נכנס דרך הקולקטור והבסיס, ויוצא דרך האמיטר.
כשהשליטה על הזרם בקולקטור מתבצעת בעצם ע"י הזרם (והמתח) שנותנים בבסיס.
בטרנזיסטור PNP זה די דומה, רק הכיוונים הפוכים:
כל הזרם נכנס דרך האמיטר, ויוצא דרך הקולקטור והבסיס. הזרם בקולקטור נשלט ע"י כמות הזרם היוצאת מהבסיס.
ולכן גם מסמנים אותם הפוך:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/solids/imgsol/tran1.gif]
ולשאלות:
1. זה כן משנה אם מנסים להחילף בין הקולקטור לאמיטר, כי כמות החומר הNי (בטרנזיסטור NPN) אינה שווה בשני צדדי הטרנזיסטור כמו בציורים, אלא החלק שבין הבסיס לקולקטור קטן הרבה יותר מזה שבין הבסיס לאמיטר, ולכן הפעולה שלו לא תהייה יעילה בכיוון הפוך. אבל כן, הוא יפעל.
2. איפה VSS? זה יכול להיות שונה ממעגל למעגל. בכל מקרה, ברגע שכתוב V, זה אומר מתח. זרם מסמנים ב I.
3. את ההבדלים כמדומני שהסברתי לך, והנה לך דוגמא פשוטה למעגל שמשתמש בשני הסוגים, מגבר מקלאס B:
הסבר: Vs הוא המתח המוגבר, הוא יכול להיות מיקרופון, או סתם מתח סינוסי, מסוג AC מתח שמחליף את כיוונו מדי פעם. כלומר הזרם יכול לזרום מהמקור למגבר, וההפך.
הטרנזיסטור הראשון Q1 (מסוג NPN) מגביר את האות כאשר הוא חיובי, וזורם מהמקור VS לכיוון RL. הטרנזיסטור השני Q2 PNP, מגביר את האות כאשר הוא שלילי, ונכנס למקור VS. שים לב לחיצים על הטרנזיטורים, הם מציינים בדיוק את כיוון הזרם בכל מקרה.
כאשר האות עובר בטרנזיסטור מסויים, הטרנזיסטור הנגדי נמצא בקיטעון, ולמעשה אינו פועל. רק כך בשילוב הזה של שני טרנזיסטורים מסוגים שונים ניתן לממש את המגבר הזה.
העכבה RL היא העומס, שבמציאות זה בד"כ רמקול שמשמיע את האות המוגבר.
אה, ואל תנסה לבנות כזה, יען כי בשביל מגבר שלם מקלאס B יש צורך בעוד כמה קבלי סינון, דיודות ונגדים. זה היה רק מעגל בסיסי כדי להסביר את הצורך בשני סוגים.
_____________________________________
..
נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 11-01-2007 בשעה 17:51.
|