04-01-2007, 10:53
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
מתגעגעים לפירה ולאטריות של אמא? מנות חמות יסופקו בקרוב לכל לוחמי יחידות החי"ר
המנות יוכנסו, לרגל עונת החורף, לתפריטם של החיילים הקרביים, לצד פירות מיובשים וחטיפי אנרגיה # חיילי הצנחנים יהיו הראשונים ללקק את האצבעות # צוות מטעם המרכז יסייר ביחידות השדה לצורך קבלת משוב על איכות המזון
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_Site/tans.gif]
מאת עידו אלעזר
"מנות חמות" להכנה מהירה, ובהן אטריות ואבקת פירה, יחולקו בקרוב לכל חיילי יחידות החי"ר. מרכז המזון באגף הלוגיסטיקה, הרפואה והמרכזים ידאג ללוחמים לחורף חמים וטעים, ויכניס לראשונה לתפריט היחידות את המנות הארוזות שיכילו מזון מעובד, שיהיה מוכן למאכל תוך דקות - לאחר הוספת מים רותחים.
הראשונים לקבל את המנות החמות יהיו חיילי חטיבת הצנחנים, שבמסגרת פיילוט לתוכנית ייהנו מהן כבר בחודש פברואר הקרוב. פרט למנות החמות, יכלול התפריט החדש ללוחמים פריטים קלי משקל ועתירי ויטמינים וברזל, כמו חטיפי אנרגיה ופירות יבשים, שיהיו עמידים לאורך זמן.
מפקד מרכז המזון, אל"ם יוסי מדר, אמר כי הצורך בתפריט החדש עלה מהיחידות בשטח, והוא ייושם, בין היתר, כחלק ממימוש הפקות הלקחים מהמלחמה האחרונה בלבנון. התפריט צפוי לתת מענה ליחידות החי"ר העוסקות בפעילות מבצעית ממושכת. במידה שיצליח הפיילוט, צפוי התפריט החדש להיכנס בהדרגתיות ליחידות הפועלות בגזרת עזה וביהודה ושומרון במהלך השנה הקרובה, ולאחר מכן תורחב חלוקת המזון גם ליחידות בפיקוד הצפון.
בתוך כך, החל מהשבוע יישלח צוות "שיבולת" של מרכז המזון לכל היחידות הקרביות בצבא, במטרה לקבל משוב מהלוחמים על אודות שביעות רצונם מהתפריט ומטיב המזון. הצוות, שהרכבו ישתנה בהתאם לגודל היחידה, יסייע לנגדי המטבח לנהל את התקציב המוקדש למזון באופן יעיל, תוך מתן מענה לבקשות החיילים ולצרכיהם. "המטרה היא לשפר ככל שניתן את איכות המזון ללוחמים", הסביר אל"ם מדר.
בנוסף, יחל המרכז בשיווק מזון ישיר מהיצרן לבסיסים, על מנת לייעל את מהירות אספקת המזון לבסיסים המרוחקים בדרום הארץ. לאחר ניסיון מוצלח שנערך בבית-הספר להנדסה צבאית בצוקי עובדה ובבית-הספר לקצינים (בה"ד 1) הסמוך למצפה רמון, הוחלט על מיסוד דרך ההובלה החדשה.
http://www1.idf.il/dover/site/mainp...&docid=59982.HE
_____________________________________
|