לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-12-2006, 03:17
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
אהרן ברק: אינני פוסט ציוני, הביטחון יקר לי

שבועיים בדיוק מאז פרסם את פסק דינו האחרון, הנשיא הפורש של בית המשפט העליון, אהרן ברק, מרשה לעצמו להגיב לדברי הביקורת שהוטחו בו, בעיקר בעקבות פסק הדין שבו קבע כי פלסטינים יוכלו לתבוע פיצויים מישראל, "אני לא פוסט ציוני, אלא ציוני בכל רמ"ח אברי", אמר בכנס שהתקיים אמש (יום ה') באוניברסיטת בר-אילן. "הביטחון של המדינה הזאת יקר לי כמו לכל אחד מהיותר ימניים במדינת ישראל".

הכנס נערך לרגל פרישתו וההתבטאויות האמונציונליות, כך מסבירים משתתפי הכנס, נאמרו לאחר שלאורך כל הכנס נשלחה ביקורת מרומזת עבה לעברו של הנשיא בדימוס. "תמיד אמרתי כל השנים שביקורת רצויה אבל לא ביקורת משתלחת. ביקורת שנובעת מהבנה, כזאת שנועדה להטיב את המצב. לביקורת הזאת - לילד הזה ייחלתי כל השנים. מעולם לא טענתי שכל מה שכתבתי וכל מה שאני חושב זה אמת ויציב. תמיד קיבלתי ביקורת, שמעתי והשתכנעתי מביקורת. אבל ביקורת זה ביקורת - אין ספק מבחינה זאת".

הוא חזר לעברו כנער בגטו קובנה שממנו ינק בפסיקתו: "יש לי סיפור משלי והסיפור שלי אינו פוסט ציוני. הסיפור שלי הוא סיפור ציוני והוא סיפור של כבוד האדם, של זכויות האדם. למדתי לקח כפול: לקח אחד הציונות - קיומה של מדינת ישראל. אם הייתה לנו אז מדינה, זה לא היה קורה. לכן, המדינה הזו יקרה לי וחשובה לי. הביטחון של המדינה הזאת יקר לי כמו לכל אחד מהיותר ימניים במדינת ישראל. קיומה של המדינה הזו הוא המפתח לקיומו של העם היהודי. ולכן אני לא פוסט ציוני. אבל למדתי עוד לקח: הגרמנים ניסו להפוך אותנו לאבק אדם. זכותו של כל אדם וזכותו של כל מיעוט עומדים בראש מעייני. כבוד האדם שנולד בצל אלוקים הוא יקר לי מאוד מאוד".

ברק הדגיש שוב ושוב: "החוק הוא חלק מהביטחון הלאומי שלנו. צר לי, זה לא פוסט ציונות. שני האדנים האלה - בטחון המדינה מחד וזכויות האדם מאידך - מבחינתי אינם סותרים. הם מתיישבים אחד עם השני. אפשר לשמור על הביטחון ולהבטיח זכויות אדם, מעבר לזה הבטחת זכויות האדם היא חלק מהביטחון. מדינה שלא שומרת על זכויות אדם ביטחונה בסכנה, ומדינה ששומרת על זכויות האדם מחזקת בכך את ביטחונה. זו הציונות האמיתית.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3345936,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-12-2006, 08:39
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
עם כל הערכתי לאיש - הרי שללא קשר לכוונותיו התוצאה היא:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "אהרן ברק: אינני פוסט ציוני, הביטחון יקר לי"

'יותר בטחון [פיזי וכלכלי] למאיון העליון מחד ולהבדיל לאויבי המדינה מבית - על חשבון בטחונו [הפיזי והכלכלי] של האזרח שומר החוק.

הציונות הינה מעשה של הגשמה - אשר בא על חשבון האחר [ללא קשר לזכויותינו, להכרח ולמתי הגיע האחר ומה עשה]. כל נסיון ליצור שיויון מלא בין עם כעם הפלשתיני [שחלקו אזרחים ומנהיגי ציבור החותרים תחת קיום המדינה, חלקו אזרחים תוהים וחלקו אויבים מוצהרים מעבר לגדר] לבין מטרת המדינה והגדרתה כ'מדינה יהודית' - יגיע למבוי סתום. או אז צריך להחליט אחת מן השתיים: 'מדינה יהודית' או 'מדינת כל אזרחיה'. התרשמותי החיצונית ממה שהוצג בעיתונות מפסקי הדין שזכו לפרסום - היא כי בכל פעם שהיה צריך כבודו לבחור, בחר לא באופן שיבטיח את קיומי אני כאזרח יהודי ושומר חוק.

ניחא אם הייתי יודע כי זכויות הפרט שלי ישמרו במקביל אך לאסוננו אותו בית משפט שהגן בחרוף נפש על זכויות האויב - לא מצא לנכון להתערב במאסרן הממושך של קטינות על רקע פוליטי מובהק, על התעלמות היוהמ"ש ממעשי השועים בארצנו ובודאי שלא פתח את שעריו בפני האזרח הקטן האמיתי כנגד עוולות השלטון [שלטונות המס, צה"ל, רשויות מקומיות וכו'].

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 29-12-2006 בשעה 08:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:25

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר