25-12-2006, 22:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.07.03
|
|
אני התחלתי את ה"קריירה" שלי בצילום מועדונים. אולי זה לא יוביל אותך לגלריה בצפון תל-אביב אבל זה עלול לפתוח דלתות (וכמה ראשים בדרך).
בקשר לשאלה שלך, ותרשי לי לענות לא בבוטות אלא ברצינות.
הכי גרוע ולא מובן לי למה אנשים רוצים לקנות ציוד כשהם לא יודעים מה הוא תורם בכלל. את שואלת למה בכלל פלאש ומה זה TTL??? אם את לא יודעת מה זה כניראה שאת לא מרגישה בחסרון הדברים האלו.
ציוד קונים רק כשמרגישים בחיסרון שלו, פלאש, חצובה ועדשות עם צמצם 2.8.
אני צילמתי עם אולימפוס C4000 עד שהבנתי שאני רוצה מצלמה שמגיבה מהר (SLR) ואז קניתי פלאש רק אחרי שראיתי את הבדלי התוצאות ומה ניתן להשיג עם חיצוני (בעיקר במסיבות). כך גם עם הסיגמה 24-70 F/2.8 הרשונה שלי וכו' וכו'.
מעבר לכל זה, משפט חשוב ותזכרי אותו:
הזול הופך בסוף ליקר. תקני פלאש ב 200 שקל או 500 שקל ואחרי שבוע תרצי לשדרג תאמיני לי. לא אומר לך ללכת לקנות את ה 580 אבל לפחות את ה 420 או 430. אפילו 550 משומש.
חבר'ה אל תזלזלו בצלמי מסיבות, את הפירסומים הראשונים שלי בעיתונים קיבלתי מהמסיבות.
היום זה מגעיל אותי. לפני שבועיים ביקשו ממני לצלם מסיבה (המועדון שהראתי לכם) וממש ניגעלתי, עשן, ערסים, גנגסטרים) וכמו שזיו אמר, לסכן את הציוד שלי לא שווה בשביל זה אז שכל אחד יעשה שיקול.