לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-12-2006, 15:22
  Daemon Daemon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.07.02
שירות עם נשק?

אהלן אנשים, בקרוב אני עומד לסיים את הטירונות שלי.. טירונות 02 לצערי, ולכן חייל קרבי אני לא אהיה, עקב בעיות בריאותיות שמונעות ממני את האפשרות.. אבל מכיוון שיש לי מוטיבציה לשרת בצה"ל ואני די מורעל, הדגשתי בכל הזדמנות שיצאה לי שאני נורא מעוניין לשרת בבסיס סגור, ואפילו בסיס רחוק.. ורציתי לשאול אתכם שאלה באותו העיניין..
יש המון חיילים שעושים את השירות שלהם עם נשק, ואפילו חוזרים איתו הביתה.. ואני תמיד רציתי לעשות את השירות שלי עם נשק בתור חייל קרבי (ובטח שעכשיו אחרי כמה ימי מטווחים עם נשק), אבל האפשרות הזאת נמנעה ממני, לכן רציתי לדעת איך אני יכול לשרת כג'ובניק עם נשק..

הבנתי שחיילים בבסיסים באזורי סיכון מקבלים נשק בדר"כ.. (בסיסים בעזה לדוגמא ובאיו"ש), אם אגיע לבסיס שכזה ואקבל נשק כמובן שאהיה מרוצה, אבל קשה לי להאמין שזה יקרה.. לכן באתי לשאול כאן, אילו עוד אפשרויות יש לי לשרת בתור ג'ובניק עם נשק?

תשובות יתקבלו בברכה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-12-2006, 04:03
  gothic_ gothic_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.12.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "נוהל 112"

הוא שאל כי לא מדובר בלוחם, אלא באפסנאי.
הסיבה שהולכים עם מחסנית בהכנס היא לא מחשש לטובת הביטחון של החיילים שכן אם מחבל חודר לבסיס, החמל אמור להודיע ולהקפיץ את הבסיס.
הסיבה היא: לוחמים בקו הרבה פעמים פורקים את הנשק במהלך היום. לפעמים בירידה משמירה, בחזרה ממארב\מעצר\תצפית\סיור\צ'ק פוסט ועוד ועוד.
חלק מהמשימות המחסנית בהכנס עם כדור בקנה, חלק רק מחסנית בהכנס. מפני שבעבר לא היו מסתובבים בתוך הבסיס עם מחסנית זה היה יוצר בלבול ופליטות כדור בעת פריקות. (בעיקר בשעות מוזרות אחרי לילות לבנים).
לכן הוחלט שהחיילים תמיד יסתובבו עם מחסנית בהכנס, ככה הם יהיו יותר מודעים לנשק שלהם ויבדקו אותו טוב טוב בכל פריקה ופריקה.
מאז אחוז הפליטות כדור ירד פלאים.

השאלה של U-367 במקום, מכיוון שהחייל הוא אפסנאי שלא יוצא לפעילות מבצעית\מסתובב עם כדור בקנה והוא בסה"כ רובאי 02 ולא מוכשר מספיק על הנשק. (פרשנות אישית שלי)
ישן 23-12-2006, 22:21
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
בהנחיית סגן הרמטכ"ל - אין יציאות הבייתה עם נשק לחיילים שמשרתים ביחידות עורפיות .
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Daemon שמתחילה ב "שירות עם נשק?"

טירונים וחיילים במהלך קורסים והכשרות לא ייצאו הביתה בסופי שבוע עם נשקם האישי, למעט במקרים חריגים - כך אישר באחרונה סגן הרמטכ"ל, האלוף משה קפלינסקי.
על המהלך הוחלט לאור המספר הרב של גניבות כלי נשק, משחקים בנשק ומקרי התאבדויות של חיילים במהלך חופשה.
כתוצאה מכך הוחלט כי בבסיסי הטירונות השונים ובחלק מבסיסי ההדרכה (בה"דים) היציאה לחופשה תהיה ללא נשק.
ההנחיה תיכנס לתוקף כבר בחודשי הגיוס הקרובים. החיילים יזדכו על נשקם האישי לפני צאתם הביתה, ויקבלו אותו מחדש עם שובם לבסיס.
במספר בה"דים כבר הפסיקו בחודשים האחרונים את יציאת החיילים לביתם עם נשק, אולם היה מדובר ביוזמות מקומיות של החילות, כמו בבה"ד 13 של המשטרה הצבאית ובבה"ד 6 של חיל הלוגיסטיקה.
באותם בסיסים יוצאים לביתם עם הנשק רק חיילים הגרים באזורי סיכון כמו יהודה ושומרון, וכנראה שזו גם האוכלוסייה שיותר לה להחזיק נשק במהלך חופשה גם בהנחיה החדשה.
הנתונים מלמדים כי יותר חיילים מתאבדים בתחילת שירותם הצבאי, בטירונות או בקורס, מאשר ביתרת שירותם.
בנוסף, בצה"ל גרסו כי האפקטיביות של טירון המחזיק בנשק, במיוחד חייל עורפי, היא נמוכה, ולכן הסיכון ביציאתו הביתה עם נשק רב מן התועלת.
גם הוועדה, בראשות תא"ל (מיל') איקה אברבנאל, שחקרה את נסיבות הפיגוע בשפרעם המליצה להגביל יציאת חיילים לחופשה עם נשק.
זאת לאחר שהמחבל עדן נתן-זאדה ביצע את הרצח באמצעות נשקו האישי בזמן שהיה עריק.
"בכל העולם קיים יחס ישיר בין נשיאת נשק לבין אובדנות", אמר ל"במחנה" ראש מחלקת בריאות הנפש במפקדת קצין הרפואה הראשי,
אל"ם ד"ר גדי לובין. "לכן חשבנו שנכון יהיה לבחון את סוגיית נשיאת הנשק בפרקים שונים במהלך השירות. המלצתנו לאכ"א הייתה שטירונים וחיילים בקורסים לא ייצאו עם נשק, והדבר אכן אושר. אנו מקווים ומאמינים שאם הרובה יהיה פחות זמין בעבור החיילים, מספר ההתאבדויות יצומצם".

http://www1.idf.il/DOVER/site/mainp...&docid=46251.HE

ישן 24-12-2006, 00:41
צלמית המשתמש של Tyr
  Tyr Tyr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Tyr
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Daemon שמתחילה ב "שירות עם נשק?"

בשביל מה לך?

גם אני כשאמרו לי שהפרופיל שלי הוא 64 רציתי לבכות כמו ילדה בת 4, שרטתי קירות וחלמתי שאני אצא עם נשק הביתה, אעשה קורס צניחה צ'ופר ואקבל כנפ"ץ וכל זה כדי להיראות קצת יותר לוחם...

אבל בינך לבין עצמך, אתה לא לוחם וחוץ מהדאווין שזה יעשה באוטובוס (והכאב ראש כי יוציאו אותך עם "מטאטא סליחות" או משהו ולא עם מקוצר) זה לא ישיג כלום...אתה עדיין ג'ובניק וכולם רואים את זה לפי התג יחידה שלך...

אז אני מציע לך לעשות חשבון נפש, להרעיל את עצמך על היחידה שאתה מיועד אלייה או לפחות ללמוד להעריך את פועלך ולהשלים עם העובדה שאתה לא לוחם אבל אתה עושה משהו חשוב לא פחות בתחום אחר...

בהצלחה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:37

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר