12-12-2006, 21:27
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.06
|
|
כמה שאלות (בנושאים שונים)
שלום, יש לי כל מיני שאלות (זה עומד ליהיות ארוך אז תתקוננו נפשית לזה).
אני פורק את כל השאלות שאני לא מבין ועולות לי כרגע בראש.
1. למה האדמה נסדקת בחום (ולמה שפתיים נסדקות)?
2. מה מחזיק את האטומים קשורים אחד לשני?
האם זה סוג של אנרגיה?, חומר חזק? או אולי מגנטיות?
3. איך מכשירי חשמל ממירים אנרגיה חשמלית לאנרגית: חום, קול, אור, תנוע (קינטית) וכו'?
4. למה משלמים על חשמל לפי צריכה ולא לפי הספק?
הרי משלמים לפי כמה צריכה בזמן מסויים, אני צודק? אם כן אז זה אומר בעצם שמשלמים לפי הספק לפי הנוסחא: W/T=P .
וצריכה היא לא בזמן מוגדר. (לפי מה שהבנתי מהנוסחא)
למי שלא יודע.
W=צריכה
P=הספק
T=זמן
5. קרה הרבה פעמים (בערך 4-5) ביומיים האחרונים שחישמלתי את חבר שלי. הוא נגע בי או בחולצה שלי בטעות וקיבל זץ קטן (חישמול קטן). איך זה קורה?
6. קראתי שיש ברקים בגלל שכשהעננים מתחככים (מהמילה חיכוך) אחד עם השני אז משתחררים אלקטרונים מהעננים ובמצב כזה העננים הם יון חיובי ובגלל זה נמשכים מהאדמה אלקטרונים לכיוון העננים, וזה בעצם ברק.
האם הכל נכון?
אם כן איך זה שהזרם של הברק נראה כאילו הוא בא מכיוון העננים כלפי מטה ולא ההפך כמו מה שכתוב?
אם האדמה מעבירה אלקטרונים לעננים, איך זה שהאדמה נשארת במצב מאוזן ולא מושכת אלקטרונים עליה?
ומה קורה עם האלקטרונים שנפלו כתוצאה מחיכוך העננים?
7. מי יוצר את מי - הגנים (די אן אי) את המוח או ההפך?
אם אני רוצה לשנות משהו בגוף אז צריך לשנות את הדי אן איי או את המוח.
האם המוח יכול לשנות את הדי אן איי?
8. שמעתי שבגלי קול (או גלים אחרים) אם הקצה העליון (או התחתון) של גל אחד נמצא באותה נקודה של גל אחר אז הם יכולים להשתלב לגל גדול יותר, ואם הקצה העליון של גל אחד נמצא בותה נקודה של הקצה התחתון של הגל השני אז הם מנטרלים אחד את השני.
אם שני גלים פוסלים אחד את השני, אז לאן עוברת האנרגיה שלהם?
9. למה נוצרת תגובה כימית בין שני חומרים?
לפי איזה חוק אפשר לדעת איזה חומר יצור תגובה כשהוא יצור מגע עם חומר מסויים אחר?
ולמה דווקא התגובה המסויימת הזאת מתרחשת.
10. יש כל מיני סוגים של אור ואנחנו יכולים לראות רק חלק קטן מהם (כמו אינפרא אדום, אולטרה סגול ועוד כמה).
מה ההבדל בין סוגי האור?
למה אנחנו רואים רק סוג אחד?
מה ניראה אם נוכל ליראות סוגי אור אחרים?
11. האם זה אפשרי שאם נמיר את צורתנו לאנרגיה לגמרי (בלי חומר) אז נוכל לעבור את מהירות האור?
12. איך מדפסת לייזר מדפיסה?
13. האם זה אפשרי לשנות את כמות האנרגיה ביקום?
אם היו משנים את כמות האנריגיה ביקום מה היה קורה?
14. אולי שאלתי את זה כבר פעם, אבל אני אשאל בכל זאת.
למה מים מתרחבים כשהם כופאים במקום להתקווץ?
15. למה מים מתאדים (לא רותחים)?
16. כל הזמן דואגים שיגמרו לנו מקורות האנרגיה, אבל אנרגיה לא מתבזבזת היא רק מומרת.
אז אם אנחנו משתמשים בדלק להנעת מכונית, חלק מהאנרגיה הקינטית עוברת לאויר בתהליך החיכוך, חלק הופכת לאנרגיה פוטנציאלת כשהמכונית עולה על משהו, חלק פועל כנגד כוח המשיכה וכו'.
אז לאן כל האנרגיה הזאת מגיעה בסוף? (היא צריכה להגיע למקום\מקומות מסויים\מסויימים).
ואיך מנצלים אותה?
אם כל מחזור האנרגיה יהיה תחת פיקוח, האם זה יפתור את בעיית האנרגייה (שיהיה אפשר להשתמש בה שוב ושוב)
17. אם כוכבי השביט או מטאורים (אני לא זוכר איך קראו לזה) עשויים מקרח, אז כשהם נשרפים בשכבת האוזון האם הם מרפאים את שכבת האוזון? (מים כשהם תחת קרינה חזקה אמורים להתפרק והחמצן שבמים אמור להפוך ל O3 החומר שממנו עשוי האוזון).
תודה למי שסיים לקרוא עד לכאן, אני אשמח לקבל תשובות.
orpaz191
|