09-12-2006, 05:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.05.04
|
|
אותו תהליך שעברת ע"מ להוריד את הפרופיל .ואם אתה באמת רציני , תכין את עצמך לחודשים ..
ארוכים של סבלנות ..
ואגב, היה כאן מלש"ב לפני כמה שנים , עם בעיה דומה לזו , שהעלה את הנושא ופנייתו דרך חבר בפורום הגיעה עד לראש אכ"א .
הדרך שלך אמורה להיות כזאת :
- הפנייה לקב"ן ע"י רופא יחידה - פגישה עם קב"ן - המלצת קב"ן לועדה רפואית חוזרת - העלת הפרופיל ל 97 ע"י ועדה רפואית וביטול הסעיף הנפשי .
לאחר שתקבל את הפרופיל שלך בחזרה , ע"מ לשרת בקרבי עליך להפלט מיחידתך ,עומדות לרשותך שתי דרכים :
1 , טופס 55 שאליו מצורפים המלצות וחו"ד של מפקדיך ביחידתך הנוכחית .
2 , דרך שיחה עם המב"ס שלך , מפקדך בכיר , מי שלא יהיה ,מח"ט \מב"ס\ אוגדנר וכ"ו, בסמכותו לפלוט אותך חזרה לבקו"מ אם תצליח לשכנע אותו בשיחה שתבקש לקבוע איתו.
שים לב:
- כחייל אתה רשאי לבקש שיחה עד הדרג הבכיר ביותר שמוגדר כמפקדך הישיר
ז"א ,שאם דברת על כך עם מפקד מחנה והוא לא עזר לך ,אתה יכול לבקש להגיע עד סגן מפקד בסיס ומפקד בסיס וכ"ו .
הדרך השנייה לדעתי , תהיה יותר מהירה ,עדיין לא נתקלתי בסיפור של אדם שרוצה ויכול מבחינתו כאדם ומבחינת נתוניו להיות לוחם ,ומפקד מסויים בצה"ל מנע זאת ממנו .
- לאחר שתפלט מיחידתך הנוכחית ,תשלח לראות קצין מיון שוב בבקו"מ -תל השומר , ומשם הוא אמור לשלוח אותך למפח"ש שליד קסטינה , שם תקבל את השיבוץ לחי"ר ,אחרי ראיון עם רע"ן חי"ר - קצין בדרגת רס"ן \ סא"ל .
- לגבי כול מה שקשור לפיקוד בחי"ר בנסיבות שלך .
יש מושג בצה"ל שנקרא "יתרת שרות" , ז"א ,שכול מה שקשור לקורסים וכדו , תמיד תלקח בחשבון יתרת שרותך , אם כי אני מכיר מקרים שקצין חי"ר סיים קורס אחרי כמעט 3 שנים בצה"ל , ומ"כ שעבר קורס מ"כים אחרי מעל לשנתיים בצה"ל , כך שגם כאן אין מדע מדוייק .
בעניין זה אני ממליץ לך לעזוב את זה בנתיים , שבקשתך לחזור להיות לוחם ראשית תתקבל , תתייצב בגדוד החדש השלך ,ואז דרך שיחות עם הסגל תראה איך אתה פותר את נושא הפיקוד בחי"ר.
תהיה סבלני ועקשן , אני מניח וכמעט בטוח שזה ישתלם בסוף .
בהצלחה.
נערך לאחרונה ע"י u-367 בתאריך 09-12-2006 בשעה 06:03.
|