13-01-2007, 22:09
|
|
|
חבר מתאריך: 13.01.07
|
|
הבהרה
אינני מבין על שום מה אתם מתפלאים. הבעיה הגדולה ביותר שלכם, היא שבעיניכם כל מי שאינו אשכנזי, מוצאו הוא מגירוש ספרד, וזאת הטעות הכי חמורה שיכולה להיות, ומעידה על בורות וטיפשות. ספרדים הם לא מזרחים. כיום, ספרדי נקרא כל אדם שמתפלל על פי הנוסח של יהדות ספרד, אבל רוב אלה הנקראים "ספרדים" כלל לא מגורשי ספרד (אירופאים), אלא יהודי ארצות האסלאם שתמיד היו בארצותיהם, ואלה נקראים גם "מזרחים". מי שלא יודע, כנראה לא ראה יהודי ספרדי מימיו (טוב אני לא מתפלא, יש רק כ-1.7 מליון כאלה בעולם). רובם נראים כאשכנזים. לבנים, ויש הרבה בלונדינים כחולי עיניים מביניהם. ככה שגם אם הוא מגירוש ספרד, מה אירוני בזה?
לאחר גירוש ספרד (1492), היהודים הספרדים (האמיתיים) היגרו למדינות השונות. חלק קטן למדינות צפון אפריקה, חלק גדול מאוד למדינות הבלקן, וחלק לא קטן אחר למדינות מרכז אירופה (גרמניה, אוסטריה, הולנד, בלגיה, דנמרק), ואף היו כאלה שהיגרו למזרח אירופה (רוסיה ופולין). הדרך היחידה כיום בה ניתן להבדיל בין היהודים הספרדים לבין המזרחים או לבין האשכנזים היא דרך שמות המשפחה, למרות שאצל יהודי גרמניה זה לא כלל ברזל, כי בסביבות שנת 1700 כל היהודים אולצו לשאת שם משפחה גרמני, ושמות משפחת הספרדים נעלמו. שמות משפחת הספרדים, חלקם בספרדית (קלדרון, ניניו, ד'שפינוזה, ד'יזרעאלי), חלקם בעברית (עובדיה, כספי, מימון וצדקה) וחלקם על שם ערים ספרדיות (קורדובה, סביליה, טולדאנו).
אני לא חושב בכלל שלי.ל. פרץ היו מקורות ספרדיים, משום שפרץ זה לא שם משפחה ספרדי. לשם המשפחה פרץ יש שני מקורות. מקור אחד הוא מרוקאי, והמקור השני הוא מזרח אירופאי. פרץ ברוסית זה פלפל, ויכול להיות שזהו פירוש שם משפחתו. לא ידוע לי על מרוקאים שהיגרו למזרח אירופה. ואגב, לא כל יהודי תורכיה הם ספרדים, כי היו גם מרוקאים שם (חלפון, גבאי, תורג'מן).
ואגב, היה כאן איזה חכם שרשם שאפשר למצוא אצל יהודים ממוצא רומני שמות משפחה מזרחיים כמו אהרון. בושה בשבילו שהוא נמצא בפורום כזה, ולא יודע על מה הוא מדבר. אהרון זה לא שם מזרחי, ולא היו מזרחים ברומניה. אהרון זה שם עברי, ורוב אלה הנקראים ככה (כן, גם יהודים רומנים) עיברתו את שם משפחה שלהם כשהגיעו לארץ ונקראו ככה.
נערך לאחרונה ע"י nimer1 בתאריך 13-01-2007 בשעה 22:21.
|