|
18-11-2006, 14:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
Remember the John Harvey
[QUOTE=Shavit69] אני יכול לומר רק מה אני הייתי עושה. אם לא הייתה לי שום אפשרות לכבוש את רמת-הגולן ללא שימוש נרחב-מאוד של נשק כימי לא הייתי יוצא למלחמה. אך אם אני צריך להשתמש רק באופן חלקי (עד שליש) בנשק הכימי שלי ורק על מטרות צבאיות בעלות חשיבות גדולה הייתי רואה בזה עסקה טובה. [/QUOTE]
כן, אני מסכים לחלוטין עם הערכת המצב שלך.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Shavit69
-לא מסכים. ללוב לא הייתה פצצה עדיין, או התשתית הנדרשת על-מנת להכין אותה. האמריקאנים והבריטים עלו על לוב מכיוון שהיא הייתה ה"לקוח" האחרון ברשת השוק הגרעיני השחור של א.ק ח'אן ("אבי הפצצה האיסלאמית"). ללוב לא היה בעצם הרבה להפסיד, והרבה-הרבה להרוויח.
|
אתה בטוח ששמת לב שדיברתי על סוריה? לעניות דעתי התשובה שלך מתייחסת לאירן... הרי גם לסוריה אין פצצה עדיין.
בכל אופן, ללוב היה ארסנל מאוד מפותח של נשק כימי, עם יכולות ייצור עצמאיות לאורך עשרות שנים, ותוכנית ביולוגית די וותיקה (אם כי כנראה לא מאוד מפותחת) ושאיפות לגרעין. לאור האמברגו המלא עליה בשנים האחרונות, לא סביר שהם היו משיגים את הפצצה במהלך עשר השנים הקרובות, וכנראה גם לא תוך 20 שנה. ארה"ב רק נתנה לה דרך להיכנע מבלי להניף דגל לבן. אני בהחלט משווה אותה לסוריה בתחומים הללו, ההבדל היחיד הוא שהעץ שאסד צריך לרדת ממנו הרבה יותר נמוך, לו אין "ספר ירוק" שטוען שצריך להעלות את ארה"ב והכופרים בלהבות... הבעת' הוא הרי משטר חילוני.
ציטוט:
לעומת-זאת, הסורים יפסידו נשק התרעתי חשוב שיכול להציל את חייו ושלטונו של אסד במקרה והוא ישאר התרעתי. והתשתית הכימית שלהם היא המפותחת ביותר במזרח-התיכון (לכאורה).
|
מה שיציל את אסד כעת זה אחד משני דברים, להשיג נשק הרתעתי מספיק חזק (ולכן השת"פ עם אירן) או ללכת בעקבות לוב, לרדת מהעץ הגבוה, לבנות על הקטנת האיום הפנימי באמצעות שגשוג כלכלי ושימוש בתקדים של סאדאת מ 79' כדי שלא יצטרך להיות זה שיוותר על הגולן.
ציטוט:
השאלה היותר נכונה לפי דעתי היא מה יש לאסד להפסיד. כפי שאמרתי, התרחיש הזה אומר שישראל תוקפת לבד את התכנית הגרעינית האיראנית, זאת-אומרת שאיראן חוזרת לנקודה שבה היא כיום בעוד 5 עד 8 שנים. וזה אומר ששווה להיות חבר של הפרסים.
|
בדיוק ההפך הוא הנכון, אם האירנים לא יכולים לתת לי (אסד) פצצה עכשיו, למה לי להלחם בישראלים וכנראה להפסיד אתה המלחמה, את המדינה ואת חיי? במקרה כזה עדיף ללכת על תקדימי לוב/סאדאת. אירן חלשה לא עוזרת לי!
ציטוט:
הסורים יכולים לחשוב שמכיוון שצה"ל חייב להתעסק במאמץ אווירי וימי באיראן כעדיפות ראשונה, לשמור על כוחות אנטי-טרור ברצועה ובגדה, וגם אולי להתעסק בדרום-לבנון - הם אולי יוכלו "לגנוב" את רמת-הגולן ולהרתיע את צה"ל מכיבושה מחדש ע"י שימוש בנשק כימי כנגד אוכלוסיה אזרחית. (למרות שכיבוש מהיר של רמת-הגולן, אפילו עם גורם ההפתעה לצידך נראת אפשרות מאוד לא-סבירה)
|
אתה אמרת את זה בעצמך, זה לא סביר. ב 73 הפערים ביכולות בין צה"ל לצבא הערבי הסורי היו קטנים יותר, נלחמנו בשתי חזיתות וגם אז הסדיר הצליח להחזיק את הקו עד שהמילואים הגיעו. אז עם הפערים של היום, כשבחזית השנייה מועסק רק כחצי מחה"א וכל כוחות היבשה פנויים (למעת עימו"ג)? אסד לא שאהיד ולא מתאבד שיעי, מקסימום מחטף מוגבל, וגם זה מסוכן מאוד...
ציטוט:
במידה והם לא יצייתו לפקודה ישירה מאיראן ויסרבו להצטרף למלחמה על ישראל, השלטון הסורי יספוג תבוסה קשה ברחוב הסורי - מה שיגרום לאי-יציבות שלטונית - הדבר האחרון שאסד רוצה. יש גם עוד אפשרות סבירה - במידה והאיראנים יראו שאי-אפשר לסמוך על אסד, הם ינסו לעשות הרבה כדי להפילו מהשלטון ע"י הפיכה חצי-דיפלומטית חצי-צבאית ומינויי נשיא פרו-איראני חדש בסוריה, מה שיגרום לאסד לאבד את השלטון.
וכן, אני בהחלט מאמין שזה אפשרי.
|
אסד לא יקבל "פקודה ישירה מאירן". ברגע שהוא יקבל פקודות מהשיעים, העלאווים יעיפו אותו, אחרת הסונים יעיפו את העלאווים לים ויערכו את טבח חמה 2 (הסונים העירוניים של חמה נטבחו בראשון, העלאווים שמהווים את הרוב במישורים מסביב לחמה וחומס לדעתי יהיו הראשונים שיטבחו בשני).
האיראנים לא יקבלו בחיים את האישור של האייתוללה להפיל משטר שיעי (העלאווים הם שיעים גם להזכירך, הם פשוט זרם מתון שנשען על דבריו של עלי האימאם הרביעי), ולהעלות את הסונים לשלטון ואין סיכוי שכת שיעית אחרת תצליח לתפוס את השלטון (האיסמעליים הם היחידים האחרים והם מנודים אפילו יותר מהעלאווים).
אלו הסיבות שאני לא מאמין שזה יקרה. שוב, לעניות דעתי הבלתי קובעת...
ציטוט:
כשאמרתי שנשחק את הקלף הגרעיני לא התכוונתי להפצצת דמשק וטהראן ב-"פצצות מלוכלכות", התכוונתי שימוש בנשקים גרעיניים טקטיים על מטרות צבאיות, ואך ורק נגד סוריה. אך כפי שהסברתי בפתיחת-הנושא: אנחנו נאבד את מדיניות העמימות, והיא שירתה אותנו היטב.
|
ולמה לך לעשות את זה, אם אתה יודע שבעוד שבוע שבועיים אתה ממילא בשערי דמשק עם השריון שלך בכל מקרה? שוב, אל תשכח שאין לך חזית שניה קרקעית, האם אוגדה אחת פחות תכריע את המלחמה? סביר להניח שלא. אם למצריים כבר הייתה יכולת צבאית עצמאית מארה"ב, אז הייתי דואג מחזית שניה, אבל יש לנו שקט לעוד חמש שנים לפחות (דנו בזה במספר אשכולות פה, אני אשמח להוסיף הפניות אם תרצה).
ציטוט:
בהחלט יש דבר כזה 100% הצלחה, זה דבר ראשון. שנית, אנחנו מחויבים לשאוף ל-100% הצלחה. אם לאסד יש 100-200 סקאדים עם חימוש כימי, מה יקרה אם אפילו "רק" 3-5 יפלו בת"א?
|
לא, אין. ואסור לנו לסמוך על 100% הצלחה. יש דבר כזה סטטיסטיקה. והסטטיסטיקה אומרת (סתם הנחה כללית שלי, אני אף פעם לא עבדתי על חק"ב של החץ או של הפטריוט) שאם יירו עלינו 100-200 טילים כימיים, סביר להניח שלפחות 10-20 יפגעו במטרותיהם.
ציטוט:
(למרות, שאם מסתכלים על זה עכשיו - זאת היתה החלטה נכונה, מכיוון שקיבלנו יכולת-מכה-גרעינית-שנייה בתמורה).
|
אני מתנצל, לא הבנתי את הרמז. האם התכוונת למערך הצוללות?
ציטוט:
פה זה בהחלט עיניין של פרשנות. אבל, אני (ממשלת-ישראל) איני יכול להשלים עם מצב שאויב עתידי חושב שזה "בסדר" להשתמש בנשק לא-קונבינציונאלי נגדי וכנגד אוכלוסיה אזרחית (ואני מזכיר את נאומיו של אסד על "אימוץ מודל החיזבאללה") מבלי לגרור תגובה לא-קונבנציונאלי מצידי. זה מסר לא-נכון וצריך לעשות כל מה שאפשר כדי להימנע ממנו. ואפילו לדעת-קהל עולמית יש גבולות השפעה, ואני מבטיח לך שהן לא רבות בעולם הערבי כמו שהן בעולם המערבי.
|
אני (ממשלת ישראל) יכול להשלים עם כל דבר. השאלה היחידה היא איזו תגובה משרתת את מטרותיי בצורה היעילה ביותר. וד"א אימוץ מודל החיזבאללה מדבר על חי"ר נ"ט וירי הטרדה על העורף, לא על שימוש בנב"ק, בלת"ק הוא בפרוש העלאת מדרגה, השאלה היא איפה עובר הקו האדום, במדרגה הזו או בהבאה. מודל החיזבאללה לא נוגע לוויכוח הזה.
ציטוט:
ואני מבטיח לך שיש לנו יכולות-כימיות התקפיות מכיוון שיש לנו הגנתיות. השאלה הבאה היא הכמות והאיכות, וכמובן שאין לי תשובה על כך. אני אתן פה עוד שלושה דוגמאות, למרות הלינק שנתתי בפתיחת-הנושא:
1) פרופסור מרכוס קלינברג, מנהל בכיר כלשהוא של המתקן בנס-ציונה הואשם בריגול למען הסובייטים ונשפט ל-20 שנה בכלא. רק 10 שנים אחרי גזר-הדין הפרשה פורסמה.
2) 190 ליטרים של dimethyl methylphosphonate, (ובאמת שאין לי מושג איך מתגרמים את זה), שמשומשים על-מנת ליצר גז Sarin התגלו בטיסת אל-על מספר 1862 שהתרסקה ב-92' בדרך לת"א.
3) ב-93' משרד הקונגרס האמריקאני לסיקור-טכנולוגי הסיק שישראל היא מדינה בעלת יכולת-כימית-התקפית.
|
מעניין שאתה יכול להבטיח לי דברים שאף אחד פה לא יכול להוכיח, אבל שיהיה. אני לא יכול להוכיח שאין (פשוט חוסר מידע, זה הכל) והעדר הוכחה הוא לא הוכחה להעדרות (איך מתרגמים את זה טוב יותר?). - יותר מפעם אחת פרסמו שבמכון הביולוגי מפתחים חיסונים לנשק ביולוגי. מאחר והשכלתי היא בתחום, אני יכול להעיד שאם הצד השני יידע אילו תרכיבים וחיסונים יש לנו, הוא ידע איזה פתוגנים לאגור ולפתח. זה כמעט כמו לתת לסורים את הפקודות האופרטיביות להגנה על רמת הגולן במקרה של התקפת פתע סורית. עכשיו אתה מבין למה השתיקו את קלינברג? זה לא בהכרח קשור לאיזו יכולת שלנו לייצר משהו (ושוב, העדר הוכחה וכו'...)
- Dimethyl methylphosphonate, או בכינויו המוכר יותר DMMP, הוא חומר תעשייתי נפוץ בארץ המשמש בישראל בעיקר כתוסף מונע בערה (לווילונות, מפות, שטיחים, דלקים, מוצרי פלסטיק שונים וכו'). בזמני כסטודנט לביולוגיה לפני שנים רבות השתמשתי בו במעבדות, למיטב זיכרוני הוא עיכב את הצמיחה של הנצר הראשי בצמח שערכנו עליו ניסויים בסיסיים (ארבידופסיס למיטב זיכרוני). וזו דרך אגב ההוכחה הניצחת של העולם שיש לנו נשק כימי...
- משרד הקונגרס האמריקאי גם טען שלעירק היה נשק כימי ושסדאם לא יהסס להשתמש בו, אז מה?
ציטוט:
אבל, אני רוצה להדגיש, שהמטרה של השרשור הזה הוא לקבוע מדיניות במידה והאפשרות קיימת שאסד ישתמש בנשק כימי התקפי כנגד מטרות צבאיות ו\או אוכלוסיה אזרחית.הסבירות קטנה, אך היא קיימת, וצריכים להיות מוכנים לכך.
|
מסכים. אני איתך פה. לכל אורך הדרך.
ציטוט:
וכפי שאמרתי בתחילת השרשור: התגובה הטובה ביותר לפי דעתי היא שימוש בנשק כימי התקפי במידה ואסד יעשה את זה ראשון. אך, אפילו אם הנשק הכימי שלו מכוון, ואפילו שומש כנגד אוכלוסיה אזרחית - אסור, בתכלית האיסור לישראל להשיב באותו מטבע.
|
בהנחה ויש לנו נשק כימי, אני מסכים לחלוטין. בכלל, אני הייתי מתקיף את ריכוזי הנב"ק של הסורים בנשק כימי בתחילת המלחמה. כך הייתי משבש את יכולת ההפעלה של נב"ק סורי, ועדיין יכול לטעון שיריתי נשק קונבנציונלי, שפשוט פגע במצבורים הכימיים... Remember the John Harvey
נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 18-11-2006 בשעה 14:14.
|
|