16-11-2006, 11:12
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
|
|
היום הגיע! תושביה היהודים של העיר שדרות מבקשים לעזוב את העיר
"עוזבים את שדרות למען הילדים"
משפחת פדידה החליטה השבוע באופן סופי לעזוב את שדרות, כדי למנוע עוד טראומות מהילדים. "אנחנו עוזבים בכאב עצום", הם אומרים. לדבריהם, "מאז שהגיע שר ביטחון משלנו - סר הביטחון משדרות". גם יחיאל ממן עזב לאחרונה את העיר, אבל ממשיך לעבוד בה. "אני חי בשני העולמות האלה ואני משתגע"
רועי מנדל
פורסם: 16.11.06, 09:48
"אנחנו מרגישים כמו ילד שאבא שלו נטש אותו ולא רוצה להכיר בו. אם אני לא אדאג לארבעת ילדי, אף אחד בממשלה לא ידאג להם". כך אמר אמש (ד') יוני פדידה, בן 37, תושב שדרות שהחליט השבוע סופית לעזוב את העיר בשל איום הקסאמים. "אנחנו בשלבי אריזה, כל הבית על קרטונים. עצוב לי. זה לא בלב שלם. היו הרבה מאוד התלבטויות עד שהחלטנו שאין ברירה, אנחנו עושים את זה בשביל הילדים שסובלים מחרדות ומפחדים לצאת מהבית".
בינתיים הם עוזבים לסבתא המתגוררת בנתיבות, שם יחפשו גם בית בהמשך. לדברי פדידה, הוא ורעייתו מאירה קיבלו את ההחלטה בעקבות חוויה טראומתית שחוותה האישה לפני שבועיים. "אירחתי בבית חברה שלי משדרות ופתאום שמענו בום אדיר. כעבור כמה שניות צלצל הטלפון של החברה, ובקו השני היה בעלה, שסיפר לה שהקסאם התפוצץ להם בתוך הבית בזמן שהוא היה במקלחת, והבית כולו בוער בלהבות. נכנסנו להיסטריה, הילדים התחילו לבכות. החלטנו שזה יותר מדי, שאי אפשר עוד לעמוד בזה".
הכתבה המלאה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3328791,00.html
לידיעת "היום הגיע!" הקודמת
היום הגיע! תושביה היהודים של העיר יפו מבקשים לעזוב את העיר