במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
ג) בניגוד למה שנאמר פה מפעם לפעם. שירות בצבא לא הופך אותך לאדם טוב יותר. אפשר להשלים שלוש שנות שירות, קרבי אפילו, ולהשאר חרא של בנאדם, דביל וחסר כל כישורי חיים בנוסף לכל. אם אתם לא מאמינים לי, תיזכרו בכל המטומטמים ששירתו אתכם - עד כמה השירות הצבאי "בנה" אותם. אם אתה מתגייס בשאיפה להפוך לברייה נעלה יותר, אתה טועה. בסוף השירות תשאר אותו אדם, רק עם קצת יותר חוויות, קצת יותר נסיון בחיים (שכמותו אפשר גם לרכוש אם משתמטים מגיוס והולכים לעבוד) והסמכה רובאית.
ד) האם הצבא יבזבז את הזמן שלך? כנראה שכן - תלוי מה התכוונת לעשות איתו. בכל אופן, הצבא עצמו לא ממש מתעניין בתוכנית הבילויים שלך, והחוק מחייב אותך להתגייס. החוק גם מאפשר לך פרצות נוחות להמנע מהגיוס, ואם באמת תתעקש, לא תגוייס - כמו שאותך מכריחים להתגייס, גם אותם מכריחים לגייס אותך - אם תתגלה כמישהו שעדיף לוותר עליו, יוותרו על שירותיך הטובים.
ה) אז למה כן להתגייס ועוד לקרבי? אין שום סיבה "חומרית" לעשות את זה. גם "בניית אישיות" איננה סיבה. כנ"ל הנימוק הישן של "חברים לכל החיים" - אולי תפגוש בצבא חברים לכל החיים, אבל גם תפגוש אנשים מגעילים ומרגיזנים, וחברים אפשר לפגוש גם מחוץ לצבא.
אז למה כן?
אם לא תתגייס, אנשים שכן התגייסו תמיד יביטו עליך בבוז. הם ילעגו לך מאחורי גבך, ולעיתים אף בפנייך. יהיה להם מין עולם מושגים סגור שלא תוכל להיות חלק ממנו, ומערכת של חוויות שלעולם לא תבין. הם יזכרו דברים שאפילו לא הייתה לך הזדמנות לשכוח, ולעולם לא תעמוד בחברתם כשווה בין שווים. נכון, הם יגידו לך "לא שזה משנה" וגם "עשית בשכל, הלוואי ואני לא הייתי מתגייס", אבל יחייכו חיוך קטן כזה, ואז מישהו יספר סיפור עם ראשי תיבות צבאיים מוזרים, והשאר יצחקו מבדיחה פרטית שאתה לא תבין.
גם זאת לא כזאת סיבה רצינית כמובן - יש אנשים שיודעים את זה, ומוכנים לחיות עם זה בשלום ובשמחה כמחיר פעוט תמורת הימנעות מהגועל שרוב השירות הצבאי כרוך בו. זה תלוי גם בחברה שאתה מסתובב בה, עד כמה נפוצה בה ההימנעות משירות צבאי, וכיצד היא נתפסת.
אז למה ללכת דווקא לקרבי? החיים בשדה קשים, מגעילים ומסוכנים. הם לא מתאימים לכל אחד, וגם ביחידות שדה וגם ביחידות עורפיות יש חרא של אנשים, בדיוק כמו בעבודה, אוניברסיטה, תיכון וכל מקום אחר בו קבוצות בני אדם מתכנסות בכפיפה אחת. רוב מי שאני מכיר ששירת ביחידות שדה, עשה זאת מפני שהעדיף את הסכנות והקושי על פני העליבות האפורה והשיממון של בסיסים עורפיים רבים, ולא יכל להבטיח לעצמו התברגות דווקא בבסיס עורפי נחמד ונוח. וחרא של אנשים או לא, לפעמים עדיף לרוץ עם זאבים מאשר לרבוץ עם כלבים - לנשיכות יש תחושה מכובדת יותר.
|