|
31-10-2006, 21:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
|
|
כמה נקודות...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
ראשית, הערכתי לידע הרחב שלך בגיאופוליטיקה של האזור ובמבנה הצבאי-תעשייתי המצרי.
|
הידע שלי לא כ"כ נרחב, פשוט אני טיפוס שחייב לרוץ ולבדוק כל מה שמעניין אותו, ורוב הדברים מעניינים אותי... . תקרא,תלמד, תשאל ובעיקר תסתקרן- ואני בטוח שתעקוף אותי בסיבוב.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
השאלה: האם מצרים מתכננת לתקוף את ישראל או רק לשמור על מעמדה, להגן על עצמה, ולהרתיע את ישראל בעת הצורך מפעולה בחזית אחרת.
|
אני לא יודע... זו בדיוק השאלה שהעלתי בפורום הזה לפני חודש. יש הרבה סימנים לכאן ולכאן, אבל אני לא חושב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לטעות (כן, אני יודע. טיעון מאוד פאשיסטי. עד לפני 6 שנים הייתי וקף כל מי שמשתמש בטיעון הזה, אבל אחרי הנסיגה מלבנן והעימות האחרון בצפון אני מתחיל לחשוש שאין לנו את הפריבילגיה של לטעות...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
נתון מעניין שהעלית- בניית יכולת ייצור עצמאית- תומך לדעתי דווקא בתיזה ה-"הגנתית"- כי זה יאפשר לשמור על הרתעה לאורך זמן גם תחת אמברגו; אם מצריים היתה מנסה להשיג כוח מירבי בתקציב מוגבל, היא היתה מוציאה אותו על רכש מערכות ולא על הקמת תשתית ייצור. להיפך- התשתית מעידה שמצרים צופה שהמצב הנוכחי יימשך עוד שנים רבות..
|
תרשה לי לחלוק עלייך בסעיף זה. לעניות דעתי הבלתי קובעת:
אם מצרים הייתה דוגלת באסטרטגיה הגנתית היא הייתה מבססת את כל הרכש שלה על ארה"ב (כספי סיוע) ולו רק מכיוון שהתהליך יותר קל, זול וקיימת אחידות מערכתית ואחזקתית. את רזרבות המט"ח שלה הייתה משקיעה בכלכלה נכשלת שלה. הרי אם היא לא תיזום תקיפה, אלא תותקף ע"י ישראל, אין לארה"ב שום סיבה להטיל עליה אמברגו. להיפך, ע"פ הסכמי שיתוף הפעולה בינהם ארה"ב תהיה מחוייבת לסייע לה (למרות שלא בהכרח אקטיבית - הם חתמו על הסכמי שת"פ, לא על ברית הגנה הדדית).
לעומת זאת אם מצרים תהיה הגורם התוקף, בסבירות גבוהה יוטל עליה אמברגו צבאי, סביר להניח גם ע"י האו"מ. במקרה כזה עצמאות מלאה היא יתרון - לא יכולים "לייבש" את המקורות שלך. כיום הם מייצרים בעצמם את הרטילריה הרקטית שלהם, אמצעי פריצה הנדסיים, משביחים מטוסים (מיג 21 שקל לרכוש יד שניה ל F/J 7 שהוא מטוס סביר לימינו, לא יותר), ומתחילים לצבור עצמאות בתחום ייצור טנקי מערכה.
יותר מכך, הם לא רק בונים יכולת ייצור עצמית, הם גם מפזרים את הרכש וההשבחה בין מספר מדינות, בעקר כאלו שידוע ש"עושות עסקים" גם עם מדינות "מצורעות" (גרמניה, בילרוס, רוסיה, אוקראינה, צרפת) - גם אם חלק יצטרפו לאמברגו, סוחרי הנשק האחרים פשוט יקבלו חלק יותר גדול מרווחי המלחמה.
הם בפירוש שומרים על עצמאות ומפזרים את הביצים רחוק אחת מהשניה...
זו אסטרטגיה של מי שבונה כוח לתקיפה, לא של מגן...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
ניסיתי לחשוב על נתונים שיכריעו בין החלופות:
א. לישראל יש יתרון גדול בכך שסיני מפורזת. כוח משוריין מצרי שייכנס לסיני מסתכן בתקיפות נ"ט ואוויר ישראליות. למטרות הרתעה מצרים צריכה רק להעביר אוגדות בודדות לסיני (מציב איום על ישראל אך לא מכריח אותה לפתוח במלחמה). למטרות תקיפה היא צריכה יכולת לחפות על האוגדות התוקפות- צריך לבדוק האם יש להם יכולת לפרוש בסיני במהירות כוח של "ציידי חוליות נ"ט", ולפרוש סוללות נ"מ לפני הכוח העיקרי (למשל, לבדוק האם סוללות פטריוט מצריות כוללות נ"מ קצר טווח וכוח אבטחה קרקעי אורגני).
|
פירוז הוא ייתרון למגן. תמיד.
קשה לדעת מה המבנה של יחידה ספציפית של מדינה, אלא אם כן יש לך מודיעין מיד ראשונה - ואת זה תמצא רק בארגוני ביון, לא פה. במדינות "מתוקנות" כמו ארה"ב אחרי 10-15 שנים הם משחררים את רוב התו"ל הצבאי שלהם לספריית הקונגרס, אז קל לעקוב אחרי מה שהיה, אבל מה שיש היום? תצטרך להכיר מישהו ששירת שם, או שירת בקרבת היחידה הזו.
אבל אני יכול לחפש חומר על תמרונים שלהם עם כוחות זרים. תמרונים כאלו הם בד"כ יותר פתוחים לעיתונות, מפאת הצורך ביחסי ציבור, אז יהיה יותר קל לדעת מהו אופי התמרונים.
בכל אופן הצבא שלהם בהחלט מותאם לקרב התקדמות, גם הנ"מ שהם רוכשים הוא מתיינע (Avenger) או אישי (SA-7, sparrow), הארטילריה (פלאדין) וכל היתר. אבל זה הדבר האחרון שיפתיע אותי, צבא עם גבולות כ"כ ארוכים, עם שטחי מדבר ענקיים חייב להתבסס על קרב תנועה, יש להם את כל העומק האסטרטגי הנדרש לביצוע קרבות שחיקה, והם עדיין צריכים לווסת כוחת מהר מספיק ולנצל הצלחה לאחר שחיקת מומנטום ההתקדמות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
ב. לוגיסטיקה- התקפה בכוח ניכר ממצרים, דרך סיני, לישראל מחייבת יכולת תובלה ניכרת ממחסנים מערב לתעלה עד לנגב, בהשוואה לפריסת כוח בסיני סתם. מענין אם לצבא היבשה המצרי יש יכולת תובלה כזו, האם יש קווי דלק ממצריים לסיני, ואם מצבורי תחמושת נמצאים סמוך לתעלה (תיזה "תוקפנית") או עמוק יותר, תחת חיפוי נ"מ (תיזה "הרתעתית").
|
המצרים מחדשים השנה את מטוסי התובלה שהם, הם רכשו מאוקראינה עשרות בודדות של An-74,
ב 2002 הם שידרגו חלק ממערך מסוקי התובלה הכבדים שלהם (CH-47) וקנו בלקהוקים.
ב 2004 הם הכפילו את צי ההרקולסים שלהם.
תובלה אווירית הרבה יותר וורסטילית ויעילה ממחסני תחמושת ליד התעלה...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
דרך אגב, היות וצבא הוא ארגון חברתי ולא בהכרח הגיוני- ייתכן שאין למצריים אסטרטגיה וכל הנ"ל נובע פשוט ממשחקי כוח פנימיים של ראשי הצבא והתעשיה הבטחונית.
למישהו יש רעיונות לעוד "סימנים מעידים"?
|
מדובר פה בתקציבי ענק של משרד בטחון, זה גדול על אנשי צבא. זה עסק של פוליטיקאים...
_____________________________________
A nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...
|
|