01-11-2006, 00:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
יכולת דווקא יש.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "באופן חד משמעי - לאיראן אין יכולת לעשות מהלך מטורף כ"כ (ששקול להכרזת מלחמה על ארה"ב)"
If there is a will, there is a way.
עכשיו השאלה היא איך לממש אותה.
בהנחה שאיראן כן במסלול התנגשות עם ארה"ב, היא צריכה לעשות 2 מהלכים הגנתיים ראשוניים.
להציב כוחות קרקע על גבול עירק (בגלל ששם ריכוזי כוחות הקרקע הזמינים של ארה"ב) ו"לנקות" את המפרץ מנוכחות ארה"ב.
אני הייתי מתחיל בזה שעם ההצהרה הבאה מישראל על הפצצת הכורים, חה"א האיראני יפטרל בצורה יותר הדוקה על קו החוף עם מפציצים חמושים. החורף מתקרב עכשיו יהיו סערות, המפרץ הפרסי הוא לשון ים די צרה ולא עמוקה, סביר להניח שספינות אמריקאיות, כמו שלפעמים קורה, יכנסו ויצאו מגבולות המים הטריטוריאליים של איראן (אי אפשר להימנע מכך ברוחב הזה של נתיבי המים. אל תשכחו שנושאת מטוסים צריכה עומק כדי לשוט וספינות הסיוע שלה פזורות מסביבה בפיזור מבצעי). כל פעם שהמכ"ם קולט כניסה, ולו של מייל ימי אחד למים הטריטוראליים שלי, הייתי מגיש תלונה רישמית לאו"מ. אחרי 4-5 פעמים, על כל "חדירה" כזו הפטרול חופים האווירי שלי יתן גיחה קטנה לכיוון קבוצת הקרב, אבל לא יצור מגע. רק יקפיץ אותם. אולי ישחרר נורים מדי פעם.
יום אחד אני אודיע שאני רוצה להיפתח למערב ושאני לא מעוניין שארה"ב כל הזמן "תחזיק אקדח צמוד לרקה שלי" כפי שהיא עושה עם קבוצת הקרב הזאת. אני אשלח כוחות צבא לגבול עירק שיסגרו את הגבול ולא יאפשרו לטרוריסטים לעבור. אני אבקש מהאו"מ משלחת של צרפתים/גרמנים/אוסטרים או כל אחד שיבואו לבקר בכורים שלי - רק לא את ארה"ב - מחרחרי המלחמה האלו!
עד שהם יגיעו, יקח להם הרי לפחות שבועות להתארגן, אני אחכה ללילה אחד בלי ירח ואשלח את אחד ממטוסי הפטרול, ע"פ הנוהל, לעשות גיחה ליד הנמ"ט. במקביל אני אשלח זודיאקים (חתימה נמוכה) עם c-802 ו HY באיגוף משני צדדי קבוצת הקרב, במרחק המקסימלי שטווח הטילים מאפשר- 80 ק"מ לפחות. אם הם לא יפילו את המטוס, הוא פשוט ישחרר נורים. מטח ראשון של עשרות c-802 ו HY מסירות קלות ממרחק של מעל 80 ק"מ יתן אפקט עצום, מטוסי הפטרול, כמו תמיד מחומשים לעייפה, יתנו את הגל השני, בחיפוי סוללות נ"מ מהקרקע וישלימו את העבודה תוך דקות, לפני שרוב חיילי ארה"ב יגיעו לעמדות קרב.
פרל הרבור בגרסאתו המודרנית.
20 דקות אחרי היריה הראשונה אני משחרר הודעה לכל מי שמוכן לשמוע שהאמריקאים תקפו מטוס פטרול שבדק חדירה שלהם למים הטריטוריאליים שלי, כוחותי נאלצו להגן על עצמם, וההודעה הבאה תתיחס לכך שכשהצי של ארה"ב התחיל לתקוף מטרות חוף (מטוס שלי יוריד את הפצצה הזאת בדרך ליעף הפצצה ראשון) נאלצתי להגן על מדינתי. השריון כבר פרוס לאורך גבול עירק, חסימת מפרץ עומן לכוחות ארה"ב בלבד (אני אתן לאחי הערבים לספסר בנפט, לא רוצה לפגוע בהם), ומעל הכל -
אני אפנה בתחינה נואשת לאו"מ לבוא ולהציל אותי מהתוקפן הנורא ארה"ב שהחזיקה אקדח בצמוד לרקתי ו"פלטה" יריה...
אני אבקש שהאו"מ ישלח כוחות צרפתים, רוסים וסינים שיוודאו שקיימת הפרדת כוחות בין ארה"ב התוקפנית וכוחותי - אני במים הטריטוריאליים שלי בלבד,הם מחוץ למפרץ... כי אני לא רוצה מלחמה, אני הרי איש של שלום....
להוריד את ארה"ב על ברכיה, ולתת לה את הבחירה בין להפסיד ובין לסרב לפשרה של האו"מ...
אם היא מסרבת לאו"מ יש לי צ'ק פתוח מסין ורוסיה נגדם...
אפשר לעשות את הכל, רק צריך למצוא דרך איך לעשות את זה חכם...
עכשיו רק נשארתי עם למרוח את צוותי הסיור של האו"מ, אם מישהו בכלל יזכור שהבטחתי ביקור בכורים בשלב הזה...
|