05-10-2006, 23:47
|
|
|
חבר מתאריך: 01.10.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי גשש-בלש
2. "התדר הוא זה שקובע את אורך הגל של שידור" - תדר נקרא תדר משום שהוא חוזר על עצמו בתדירות מסויימת, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה ביחס הפוך.
ככל שהתדירות נמוכה יותר ניתן לשדר למרחק יותר ארוך.
למשל, צוללות משדרות פולסים חשמליים בין אחת לשניה בתדירות כל כך נמוכה שאוזן אדם לא תוכל לשמוע, הגל נמוך וגם בא במגע עם מים ולכן מסוגל לעבור מרחקים עצומים.
אין ציונים לאורכי גלים, כל תדר מתאים לעבודה מסוג שונה.
תדר ניתן לדמות לגל של sinus ו- cosinus שכן התדירות חוזרת על עצמה באופן מחזורי:
|
כל טוב!
אני מהרהר המון על כל הדברים שאמרת לי בנידון, האמת היא שישנם דברים שאני יכול להגיד שתפסתי בשכל, וישנם דברים קטנים שאני מנסה להבין אותם עדיין.
. "התדר הוא זה שקובע את אורך הגל של שידור" - תדר נקרא תדר משום שהוא חוזר על עצמו בתדירות מסויימת, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה ביחס הפוך.- בזה אני בהחלט מסכים, ככל שהתדירות גבוהה יותר כך אורך הגל משתנה- אבל למה ביחס הפוך?, מה הכוונה של מילה זו?
ככל שהתדירות נמוכה יותר ניתן לשדר למרחק יותר ארוך.
למשל, צוללות משדרות פולסים חשמליים בין אחת לשניה בתדירות כל כך נמוכה שאוזן אדם לא תוכל לשמוע, הגל נמוך וגם בא במגע עם מים ולכן מסוגל לעבור מרחקים עצומים.
אני מסכים גם עם זה, שככל שהתדירות נמוכה יותר כך ניתן לשדר למרחקים יותר גבוהים, ובדרך זאת אף אוזן לא תוכל לשמוע, אבל עם הגל בא עם מגע עם המים- המים כביכול גורמים שהגל לא יעברו בקלי קלות, וכך גורם לפיגורים של הגל, זה נכון?. וגם אני לא הבנתי מה זה פולסיים חשמליים?
מה זאת אומרת אין ציונים לאורכי הגלים? אי אפשר למדוד את הגלים?
תדר ניתן לדמות לגל של sinus ו- cosinus שכן התדירות חוזרת על עצמה באופן מחזורי:- חשבתי על זה, אבל הצורה של sinus ו- cosinus לא מתאימה כאן, משום שהגלים לא ממש דומים, או שלא הבנתי נכון?
תודה על ההסברים שוב.
|