26-09-2006, 20:11
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,238
|
|
טיפים (שלא הכרתם) בשימוש בתוכנת MS Word
מידע פנימי: תוכנת Word
מאת ימי גליק, קפטן אינטרנט http://www.haaretz.co.il/captain/pa...0&itemNo=767471
רוב הסיכויים הם במסמך הבא שרובכם תפתחו תמצאו את הממשק המוכר של מעבד התמלילים של מיקרוסופט. כמה טיפים לשיפור חיי המקליד המתמיד
Word מבית מיקרוסופט הוא מעבד התמלילים הנפוץ בעולם ואפשר למצוא אותו, חוקי וגם לא, כמעט בכל בית ומשרד בישראל. אפשר להציע אלפי טיפים יעילים, אך מתוכם ננסה לדלות את החביבים והמועילים ביותר למי שאינו מקצוען.
למעלה-למטה
כולם יודעים כי לחיצה על Page Up ו-Page Down מקפיצה מסך קדימה או אחורה. מעטים יודעים כי החזקת מקש ה-Ctrl בזמן הלחיצה גורמת לתוכנה להקפיץ את המסמך דף שלם קדימה או אחורה. יודעים כבר לאן אתם רוצים להגיע? הקישו על F5 והקלידו את מספר הדף הרצוי.
פיצול אישיות
כאשר עורכים מסמך ונדרשים לדלג מפסקה מרוחקת אחת לשנייה, יש דרך פשוטה בהרבה משימוש ב-Page Up ו-Page Down. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור ב-Window\Split, למקם את קו החלוקה אי שם במסך ולאתר את הפסקה הרצויה בכל אחד מהחלונות. אפשר לעבור מחלון לחלון בעזרת העכבר או בעזרת F6. הקלקה כפולה על הקו תעלים אותו.
קצר ולעניין
אם במסמך יש ביטויים קשים להקלדה החוזרים על עצמם פעמים רבות, כמו למשל פרופ' ירחמיאל פרנקפורטר-קצנלנבוגן, אפשר לסמן את הביטוי, להקליק על Alt-F3 ולתת שם לקיצור הדרך. לדוגמה, במקרה זה אפשר לבחור ב"פיק". כעת בכל פעם שאנו נזקקים לביטוי נקיש את הקיצור ולאחריו על F3.
הבה ננקד
גם מי שאינו מתעתד לכתוב שירה עברית חדשה, ימצא את עצמו מדי פעם נזקק לציין ב' דגושה או סימן ניקוד אקראי אחר להבהרת העניין. הניקוד מתבצע על ידי לחיצה על Caps Lock, אחיזה ב-Shift ולחיצה על המספרים היוצרים סימני ניקוד. פירוט של המספרים וצורות הניקוד שהם אחראים להם, וכן שיטה נוספת לניקוד בעזרת ה-Num Lock, תמצאו כאן http://www.microsoft.com/israel/sup...diacritics.mspx
(יש גם סרגל ניקוד לוורד http://www.geocities.com/roni32002/tipim/nikud.htm
http://web.macam.ac.il/~mrten/compu...sargelnikud.htm
זיו)
שניים אוחזין
אם אתם עובדים עם אדם נוסף על אותו מסמך אין מנוס משימוש ב-Tools\ Track Changes. על ידי צביעת הטקסט ששונה בצבע מיוחד לכל משתמש, המערכת תעזור לכם להבין מה קרה במסמך מאז ראיתם אותו לאחרונה. אמצעי נוסף לתקשורת בין עורכים הוא הוספת הערות המסבירות מה דעתכם על השינויים שנעשו או מה ציפיותיכם לשינויים האמורים להתרחש. ההוספה מתבצעת באמצעות Insert\ Comment.
אז איפה היינו?
אתם פותחים מסמך ארוך ומתחילים לתהות היכן לכל הרוחות עזבתם אותו בפעם האחרונה? זה דומה מעט לתהייה היכן החניתם את הרכב. התשובה מסתתרת בצירוף המקשים Shift+F5 המקפיץ אתכם הישר למקום הפשע.
הכל תלוי איך מסתכלים על זה
רבים אינם יודעים כי ישנה יותר מדרך אחת להסתכל על המסמך, ואם מקליקים על תפריט ה-View ניתן למצוא עוד כמה דרכים מועילות. Print Layout מציג את המסמך כפי שיופיע על הדף המודפס. משום מה זו גם הדרך העדיפה עלי בעריכת מסמכים. אפשרות ה-Outline שימושית כאשר מבקשים לשנות את רמות הכותרות בצורה גורפת על מקטעים שלמים, ו-Web Layout יעזור למי שמשתמש משום מה בוורד כעורך HTML. במחשבה שנייה, למי שמשתמש בוורד כעורך HTML יעזור רק אלוהים.
לא מצליחים לפתוח
אם אתם שולחים מסמך לחברים או עמיתים לעבודה המתקשים לפתוח אותו, סימן שלשניכם גרסאות שונות של וורד. הדרך הפשוטה לעקוף מגבלה זו היא לשמור את המסמך בעזרת File\ Save As ולבחור מתיבת ה-Save As Type את Rich Text Format. המסמך יישמר בסיומת RTF ויהיה אפשר לפתוח אותו מכל גרסת וורד, כמו גם מעורכים רבים אחרים.
עוד 1,600 טיפים תמצאו כאן: http://wordtips.vitalnews.com/
אהבתי את המשפט: "במחשבה שנייה, למי שמשתמש בוורד כעורך HTML יעזור רק אלוהים" רק למי שניסה פעם יש מושג עד כמה זה נכון..
_____________________________________
..
|