כמדי שנה, נאספו גם שלשום רבבות מפגינים בוושינגטון כדי למחות על החלטת בית המשפט העליון, הידועה כ"רו נגד ווייד" - ההחלטה ההיסטורית שקיבעה את זכותן של נשים בארה"ב לבצע הפלות. הפעם, שנים אחרי ההחלטה, היתה ההפגנה קשה יותר מבעבר, אבל המפגינים אופטימיים יותר. לקושי היה אחראי מזג האוויר הסוער בחוף המזרחי שאילץ את המפגינים, שבאו מכל רחבי ארה"ב, לעמוד בקור מקפיא וברוחות עזות; האופטימיות נבעה מהמצב הפוליטי החדש בארה"ב.
עתה, אולי בפעם הראשונה מאז פסיקת בית המשפט, שהעבירה את היתרון בקרב הממושך על הזכות להפלות למחנה "הזכות לבחור", חשים חברי המחנה הנגדי, אנשי "הזכות לחיים", כי היתרון עובר אליהם.
הבחירות האחרונות, אשר זיכו את ג'ורג' בוש בתקופת כהונה נוספת, מבטיחות באופן כמעט ודאי כי בוש יוכל למנות בארבע השנים הקרובות לפחות שופט אחד חדש לבית המשפט העליון. בוש, מתנגד תקיף להפלות, ציין בעבר שהדגם שלו לבחירת שופטים לעליון הם שופטים מכהנים דוגמת אנטונין סקאליה וקלרנס תומאס - שניהם תומכים בשינוי פסיקת "רו נגד ווייד". במצב העניינים הצמוד בבית המשפט העליון כיום, די במינוי חדש אחד כדי לתת רוב לתומכי שינוי הפסיקה.
אבל בוש גם ער לכך שאיסור על הפלות הוא חומר נפץ חברתי ופוליטי בארה"ב.
לפיכך, הנשיא נאלץ לנווט בין הרצון לממש את שאיפות המחנה הנוצרי-שמרני, שבקולותיו הוא נבחר, לבין ההבנה כי שלושה עשורים אחרי שארה"ב התירה ההפלות, יהיה קשה להחזיר את הגלגל לאחור.