לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-09-2006, 23:02
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "שאלה שמסקרנת אותי בנוגע לשריון של צבאות זרים"

אני לא יודע עד כמה זה נכון, אבל עד כמה שהבנתי בצבא האמריקאי מתבצע קידום תוך-צוותי. כלומר - כל הטוראים הם טענים, שמתקדמים לנהגים, שמתקדמים לתותחנים, ורק אז עוברים קורס פיקודי. אבל תקנו אותי אם אני טועה (וכנראה שאני טועה).

למה לא אקדחים? כי לאקדח יש טווח קצר, הוא דורש מיומנות גבוהה יותר כדי לפגוע איתו, ולכן לא מתאים להכשרה הרובאית הקצרה יחסית של השריונרים מחד, ולעובדה שהם מבצעים גם פעילות בט"ש שדורשת רובה או למצער תמ"ק (אתה מדמיין לעצמך אקדוחן עומד במחסום או פורק מגל"ב?)

קראתי בגליון של ARMOR שהתגלגל לידי לפני כשנתיים, שהשריונרים האמריקאים בעיראק (שהיו מצויידים באקדחים כנשק אישי) נאלצו ללקט מכל טנק בפלוגה את הM-16 המנויילן שהיה בו, כדי לחמש כיתה רובאית למקרים בהם נדרשה מהם פעילות רגלית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-09-2006, 02:23
  bobsled bobsled אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.09.06
השיריונרים האמריקאים...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "[QUOTE=עבדול אלהזרד] קראתי..."

הזדמן לי לא מזמן לארח קצינת חבלה אמריקאית (יהודיה כשרה ושומרת כשרות!!!) ושוחחנו קצת על ההבדלים בין הצבאות. בתור קצין שריון (במיל') שאלתי אותה קצת על השיריונרים האמריקאים. היא סיפרה לי שבניגוד לתיאורים שלי על השיריונרים הישראלים שמוכרים כ"מרובעים", ממושמעים, עובדים ע"פ הנהלים, ולעיתים אפילו קצת "חננים" וכו', דווקא לשיריונרים האמרקיאים יש יותר תדמית של מופרעים, מצ'ואים, מועדון גברים סגור, ויסלחו לי בוגרי החטיבה - "גולנצ'יקים" (במובן החיובי של המילה). היא סיפרה לי שבמקרים רבים הם היו יורדים לשטח עם בירה, מתפרעים בבסיס, חוטפים תלונות, אבל אז המח"ט שלהם היה בא ומחלץ אותם מכל הענין. אולי הייתי צריך להתנדב לחש"ן שם....

ישן 20-09-2006, 20:54
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "שאלה שמסקרנת אותי בנוגע לשריון של צבאות זרים"

את הסדיר שלי עשיתי עם גלילון.

את הפרק השני עם מקוצר flat-top עם תוספות. אה, וגם אקדח.

מסקנתי- בבקשה סדרו לי נשק אמין כמו גלילון, שאפשר לירות איתו אחרי שנסע עליו ג'יפ כמו גלילון, קל כמו M16 , מדויק כמו שניהם (כן,כן, זה מספיק- יעידו על כך מטבעות של 25 אגורות עם חורי פגיעות מגלילון שיש לי מהסדיר) ושנוח להרכיב עליו דברים כמו על ה- flat-top.

ולמי שיש טעם אחר, אשריך!

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:26

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר