17-09-2006, 12:43
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.03
|
|
אני לא מתכוון לרכוש מחשב אלא רק מארז.
יש לי כיום מחשב עם מעבד אינטל וליבת פרסקוט שמתחמם מצורה קטסטרופלית.
בנוסף, יש לי מארז פשוט (מהודר ואיכותי - במפרט) וללא פתחי איוורוור בצידי המארז.
כאשר אני פותח את צידו של המארז, טמפרטורת המעבד יורדת, סל"ד המאוורר יורד והרעש המחריד פוחת.
לצערי, אני לא מבין דבר במארזים או שאני מבין מעט מאוד.
אני יודע לדוגמא שמארז איכותי הוא בדר"כ גם כבד יותר כי הוא עשוי מחומרים שמפזרים חום וגם הוא מבודד רעש בצורה טובה יותר.
בנוסף, אני יודע שבמארז איכותי יש תכנון נכון לזרימת אוויר טובה יותר (למרות שכל המארזים נראים לי אותו הדבר מבחינת זרימת האוויר).
אני לא מעוניין באפשרויות הרחבה למיניהם או יכולות התקנה קלות או נגישות קלה או שליפה מהירה וכו'.
אני בסך הכל רוצה מארז שקט.
הרעש המחריד נוצר מהמאוורר של המעבד ולכן לדעתי, בכדי שהמארז יהיה שקט הוא צריך לאפשר קירור טוב ואז המאוורר עובד בסל"ד נמוך יותר ולכן גם שקט יותר.
בנוסף, המארז כל הזמן מתמלא באבק למרות שכל החדר והסביבה בו הוא נמצא נקיים ולכן חשבתי שאולי מארז עם מסנן יפתור את בעיית האבק (אבל אני לא בטוח שזה יפתור את הבעיה הנ"ל. אולי רק יצמצם אותה).
ומשהו נוסף, (ושוב, זאת רק דעתי הלא מקצועית לחלוטין) בכדי שהחום הנפלט מהמעבד יצא החוצה מן המארז, רצוי כנראה שיהיו פתחי איוורור בצידי המארז.
כל הכתוב פה, מתייחס למעבד מבוסס פרסקוט ולמאוורר מקורי של אינטל ולא למעבדים הקרים של AMD או החדשים של אינטל.
|