17-09-2006, 00:26
|
|
|
חבר מתאריך: 15.01.06
|
|
הרבה יותר ממחסנית (תבור)
(בסוף אני אצא פה איזה מומחה לנשקים, מה שלא יהיה ראוי ביותר כי חוץ מלכוון וללחוץ על ההדק, (תוך ודאות לגבי הכיוון ממנו יוצא הכדור, בכל זאת, 5 שנים- חייבים ללמוד משהו) אני לא מתעניין בהם מעבר לזה.
בכל אופן, יצא לי להשתמש (רק במטווחים ואימוני שטח) בתבור מיקרו מהדגם שעוצב בשיתוף עם יחידה סיירת מטכ"ל ("תבור-2") כשנבחן האם יתאים גם לדרישות היחידה. אני לא יודע איזה מהדגמים אתה מכיר, אבל זה התבור מיקרו עם הקנה הממש קצר (יותר משל הפלאטופ קומנדו באיזה 5 סנטימיטר) והמתפסים העגולים, עם משתיק בחיבור מהיר.
אני לא נשק ולכן לא אכנס לתיאורים של בוחני רכב לגבי נסיעות המבחן עם התבור. סה"כ נשק טוב, אפילו מצויין. לדעתי אין מניעה להשתמש בו אך חשוב להתאים את תו"ל ותנוחת הירי ועיצובו הקיצוני, ולתת אותו רק לטירונים שזהו הנשק הראשון שהם מקבלים. קשה מאוד לעבור מ M16 אליו.
אז שוב- הנשק באמת עונה על כל הדרישות- הוא לא מרגיש כבד (למרות שהוא לא קל), קצר מאוד (מרגיש פיצפון באמת הירי, הרבה יותר מהקומנדו כי העין יושבת על הסתרשף בערך), נוח לאחיזה ויציב ביד בירי מהיר. המיקום (הדו צידי אגב) של ידית הדריכה ושל פתח הפליטה מעולה, ההדק גרוע (מדרגות, מרגיש כבד, מהלך ארוך). לגבי כוונות, הנשקים שקיבלנו היו עם מארס, ואחרי כמה ימים רובנו לקחנו את הריפלקסים מהנשק האישי והרכבנו לתבור. במשך שבועיים עם תבור לא חוויתי מעצורים מיוחדים או חוזרים, והמעטים שכן קרו היו בגלל אי הכנסה של המחסנית כמו שצריך (עוד דבר מעצבן שצריך להתרגל אליו). נראה כמו צעצוע. מיקום בית המחסנית מעצבן, תפס המחסנית גרוע ביותר. קל לניקוי- שוטפים במים.
הייתי מסכם במילים "הנשק הכי טוב למי שאין לו כבר פלאטופים".
גילוי נאות וחשוב:
אני וכל חברי שבחנו אותו (במקביל לפלאטופ קומנדו ושני רובים נוספים) העדפנו כמעט פה אחד את הפלאטופ מול השלושה האחרים כולל התבור. מובן שהמבחן משוחד- כולנו גדלנו והתחנכנו על פלאטופים(רגילים) מהיום הראשון בטירונות ומן הסתם נחוש עם הפלאטופ הכי טבעי ונוח, ונתקשה להתרגל לכניסה למצב עם נשק אחר, בעיקר התבור (בולפאפ). גם לאחר כמה ימים של אימונים עם התבור הוא לא "מרגיש נכון" כמו M16..