בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bboyoren שמתחילה ב "מה זה בדיוק "תורת הקוואנטים" ולאיזה תחום זה שייך ?"
מכניקת הקוונטים
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.
(הופנה מ - תורת הקוונטים) מכניקת הקוונטים (Quantum mechanics), או בשם אחר פיסיקה קוונטית, היא תורה פיסיקלית המתארת את התנהגות החומר בסקאלות אורך קצרות (אטומיות). התורה מספקת תיאור כמותי של שני סוגי תופעות שלא ניתנות להסבר במסגרת המכניקה הקלאסית והאלקטרודינמיקה הקלאסית:
תכונות פיסיקליות מדידות מסויימות, כמו האנרגיה הנפלטת בקרינת גוף שחור, מקבלות ערכים בדידים (דיסקרטיים, "מקוונטטים") ולא רציפים. תופעה זו נקראת קווינטוט, או קוונטיזציה, והמרווחים הקטנים ביותר בין הערכים הבדידים נקראים קוונט (קוונט - מלטינית : כמות). גודל של קוונט טיפוסי משתנה ממערכת למערכת.
תחת תנאים ניסיוניים מסויימים לעצמים מיקרוסקופיים כמו אטומים או אלקטרונים יש התנהגות גלית, כמו התאבכות. תחת תנאים אחרים, אותם עצמים מגלים תכונות של חלקיק (חלקיק הינו עצם שניתן לומר בוודאות באיזה תחום מרחבי הוא נמצא), למשל פיזור. תופעה זו נקראת שניות גל חלקיק ("גלקיק").
אלברט איינשטיין, מגדולי הפיסיקאים של כל הזמנים, התקשה לקבל את תוצאותיה של מכניקת הקוונטים, ואמר על כך "אלוהים אינו משחק בקוביות עם העולם". על כך ענה לו נילס בוהר: "איינשטיין, תפסיק לומר לאלוהים מה לעשות". ניסיונו המצליח ביותר לערער את יסודותיה של מכניקת הקוונטים ידוע בשם הפרדוקס של איינשטיין-פודולסקי-רוזן.