21-08-2006, 20:51
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.03
|
|
אני מאמין; מלחמה גדולה קורמת עור וגידים בגלל מלחמה 'קטנה'.
בתחילת המתקפה על לבנון, גם לבנון, גם ישראל, גם מדינות ערב, גם אירופה, גם ארה"ב וגם
הפלסטינים היו בטוחים שהפעם זה כבר יותר מדי; שישראל הפעם תפעל נגד חזבאללה ולא
תוותר עד שתשיג את מטרותיה הנחושות. אט-אט התברר לעולם הגדול (ארה"ב הבינה שלא
נשיג הכרעה והחלה מיידית לפעול להפסקת אש, כששעות לפני כן הצדיקה את המהלך) וגם
במידה כזאת או אחרת שהמצב אינו כזה. לא משנה העובדה איזה דרג היה אחראי לריסון הצבא
- בפועל, ישראל נתפסת כחלושה ולא ככל יכולה שחשבו שהיא, היו הרבה הרמות גבה מכל מיני מקומות.
את המערכה בלבנון סיימנו בכי רע, יצאנו בלי החטופים, שהיוו את הטריגר ליציאה למערכה, לא
גרמנו לפירוק חזבאללה, גם לא בעצמנו וגם לא ע"י גורם אחר, פריסת הכוחות הבינ"ל תהיה ככל
הנראה די עלובה ודלה, וכבר יש דגלי חזבאללה בצמוד לגדר.
בנוסף לכל המטרות הללו שלא השגנו בסוגיה היחסית "צרה" הזאת (לבנון, חזבאללה), פתחנו
תיבת פנדורה שבה הורדנו, שוב, את ההרתעה שהייתה קיימת מול מדינות הפונדקאיות - איראן
וסוריה. אני שמעתי באחת ממסיבות העיתונאים בכיר סורי (ככל הנראה שר החוץ) שמברך בברכת
"אהלן וסהלן" את ישראל שתצא נגד סוריה למלחמה. איראן גם היא קולטת את ההתרחשויות כאן
ורואה איך רקטות פרמיטיביות (הכל עניין יחסי) של חזבאללה (ארגון טרור) מצליחות להשבית
מדינה ולהוריד מיליון איש למקלטים, כשהדברים מתנהלים בכאוס מטורף.
אחרי כל זה, שומעים פה בישראל, ועוד מאנשים בתוך הממשלה, דיכטר, הירשזון ותמיר
שקוראים\תומכים "להתחיל מו"מ עם סוריה על הגולן תמורת שלום"; ויש לציין שכל זה קורה
ימים מספר אחרי נאום חריף של אסד ג'וניור, בו הוא מפיק מהמערכה הצפונית ש"ניתן להחזיר
את הגולן בכוח מישראל".
לצערי, אני חושש שמא שתי המדינות הקיצוניות האלה, סוריה ואיראן, החלו באמת להאמין כי
כדאי להן לצאת למלחמה עם ישראל. הן בטח סומכות גם על סיוע מאירגוני הטרור הפזורים באיזור
וכנ"ל מהפלסטינים אזרחי ישראל. איראן היא צרה עתידית הכי מסוכנת שהייתה ותהיה לישראל
(ולא נשאר זמן רב כל-כך), ובקשר לסוריה, היא בהחלט עלולה לפתוח חזית של טרור הסתננויות
(קשה להאמין שהם עד כדי כך טיפשים לצאת למלחמה כוללת) בגולן ותפעל באותה מטודה של
הפלסטינים. עד כה הפלסטינים קיבלו כמה נתחים לא רעים בשביל פיצוצי זקנים וטף - איך אומרים,
דברים טובים מאמצים...
אמר בזמנו בן גוריון...
"התנאי היסודי לקירוב השלום ביננו לבין הערבים, והוא תלוי בנו, הוא ליצור תנאים שיעקרו
מלב השכנים את החלום שאפשר להכחיד את ישראל"
ישראל פעלה להיפך בדיוק.
נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 21-08-2006 בשעה 21:09.
|