לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-08-2006, 00:30
  avifresh avifresh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.04
מצב הימ"חים - האם פסקו ביקורות מטכ"ל/פיקוד?

שאלתי לאור התלונות על מצב הימ"חים :

בזמנו כששרתתי בימ"ח (סדיר וקבע) הרגשתי שרמת הציוד/מוכנות הימ"ח נובעת בעיקר מביקורת לאורך כל השנים - ביקורות אוגדה/פיקוד/מטכ"ל/מבקר המדינה.

קציני חימוש ותחזוקה "רעדו" כששמעו ביקרות והמילה הזאת גרמה להם להשקיע יותר בימ"ח.

רציתי לדעת האם פסקו או פחתו הביקורות הנ"ל? (כבר שנים שאיני משרת באוגדה)

לחילופין, אם הביקורות קיימות כפי שהיו בעבר, צריך לדרוש שכחלק מועדות החקירה למלחמה האחרונה, יבדקו האם הביקורות בוצעו?

האם בוצעו בהפתעה? (או שהיתה התרעה מוקדמת כפי שהיה בחלק מהמקרים בזמני והיה זמן להתארגן וגם לסבן...)

האם היתה התיחסות לתוצאות הביקורות? (מי קיבל את התוצאות ומה היתה התיחסות)

האם תוצאות הביקורות תואמות את התלונות של אנשי המילואים שנלחמו בלבנון?

לפי תשובות לנ"ל, צריכה להתקבל מסקנה מתאימה (או שהביקורות לא תקינות/לא מבוצעות או שההתיחסות אליהן לא קיימת)

אשמח לקבל התיחסות מאנשים בימ"חים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-08-2006, 01:29
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
מוזר - אודי אדם בתפקידו הקודם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "מצב הימ"חים - האם פסקו ביקורות מטכ"ל/פיקוד?"

כראש אט"ל (לפני שזה נהפך ל"אלר"ם") היה "מתחפש" לחפ"ש וחודר נטול דרגות, לבסיסי הלוגיסטיקה לבדיקת מוכנות וכשירויות... אני מניח שאיפה שנמצאו התקלות אם אכן, הן טופלו.... (??)

ישן 19-08-2006, 04:49
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
אם המצב יותר טוב פשוט תוכיח לי
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "מתי תפסיק להגיב על נושאים שאין לך בהם מושג קלוש?"

לא כי לפי מה שאני יודע לכל לוחם מילואים מחכה שכפו"ד בימ"ח,האמר עם מא"ג רפא"ל,מרכבה סימן 4,פלאטופ קומנדו עם טריג'יקון,פלאטולונים לכל המערך והמצב כ"כ טוב ומרנין לבב שלא שילמנו בחיי חיילים ונראינו עלובים יותר מפלאחים בלבנון.
הגענו למצב שחיילים זרקו כדורי כלור בתוך שוקת של סוסים ושתו,למצב שחיילים בקושי אכלו,פאקים אינסופיים בלוגיסטיקה,פאקים בציוד כשנגביסט מקבל מטול כשהוא לא ירה בחיים שלו,שיש מ.ק. אחד לפלוגה,אמר"ל לכל שלושה אנשים וזה עוד טוב.

אני במקומך לא הייתי מתנפל ומתלהם על לא כלום...,לא ביקרתי בימ"חים אך את תמונת המצב ידעת אתה וביטיס ויוסיפון וכל שאר החברים עוד לפני שהתנהלה מלחמת "בין המצרים".

ישן 19-08-2006, 13:29
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
העיקר הניירת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "מצב הימ"חים - האם פסקו ביקורות מטכ"ל/פיקוד?"

בשיחת הסיכום - נמסר לנו ע"י קצין הלוגיסטיקה הסדיר של יחידתי כי כל התקלות אשר מהן סבלנו - היו ידועות לו לחטיבה ולאוגדה, כי דיווח עליהן הלאה וכי הוא יכול להראות לנו את התכתובת. לגבי כשלי האספקה מסר כי עשה ככל שביכולתו אך האוגדה הפנתה אותו לאוגדה המרחבית שהפנתה אותו לפצ"ן. בקיצור - הג'יניג'י עם המפתחות משנות החמישים הוחלף בג'ינג'י עם הקלסר וב'מילאתי דו"ח', 'העברתי הלאה' ו'ידוע'. נראה לי כי באם היה מדובר בתיקון לקוי בתחום זכאותו של אותו קצין לנופש משפחות באולגה - היה מתמיד בחתירתו למטרה יותר מאשר עשה זאת בגיוסנו ובמהלך תפקוד יחידתנו בשבועות האחרונים.
ישן 19-08-2006, 13:42
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר

חבר מתאריך: 02.07.05
חוויות ימ"ח טנקים

לפני שנים אחדות הצטברו להם מספר ימ"ם לא מנוצלים ולפיכך התקבצו 8 לוחמי שריון ומט"ק אחד, ל - 12 ימי טיפול בימ"ח. (סה"כ 108 ימי מילואים - לא מעט כסף).

המטרה העיקרית הייתה אריזתם מחדש של 10 טנקים. א ב ל, במשך 12 הימים לא הגיע אף טנק בחזרה לימ"ח, ולפיכך ניסו אנשי הימ"ח לתפור עבודות שונות עבורנו.

למשל - סידור מחסן בגודל 4 מטר על 5 מטר, שהכיל פסולת וקצת ציוד.

למשל - החלפת החייל שבסדיר, שנפקד - בבדיקת הסנסורים של הלחות. בקיצור, מתוך צוות קבוע של 4 חיילי חובה ואחד בקבע, היו נוכחים לכל היותר 2, ואנו , אנשי המילואים. מיותר לציין שבשעה 1600 כבר שוחררנו הבייתה (שוחררנו. הלכנו! איש הקבע כבר הלך ב - 1500), וכי חיילים מסויימים מאנשי המילואים הגיעו בין 1100 ל - 1230 כי לא הייתה עבורם תעסוקה.

חלק מהחיילים הגיעו למילואים הללו יום כן יום לא, כי לא היה מה לעשות עמם, והם היו (בימים שלא הגיעו) בכוננות קריאה טלפונית.

דיווח הועבר בזמן אמת למג"ד (איש המילואים), לסמח"ט ולמח"ט, אולם המידע לא ממש עניין אותם.

נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 19-08-2006 בשעה 13:48.
ישן 19-08-2006, 14:17
  Levik Levik אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.04
אני מתאר לעצמי שהתמונה שציירת היא מציאותית ביותר
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "חוויות ימ"ח טנקים"

אבל "חווית הימ"ח" הטרייה שלי היתה שונה במקצת:

כל הטנקים של המסגרת הגדולה שלי הניעו למעט אחד, הכלים היו מוכנים ומזוודים בצורה המיטבית - כל הכלים שאמורים להיות בטנק "לפי הספר", כולם חדשים מהשקית.
גם בתחום הציוד האישי לא חסר דבר - אפילו הסרבלים היו מהדגם הממוזג - דבר מבורך ביותר באמצע אוגוסט. אמנם האפודים היו אפודי חש"ן כמו שהיו לנו פעם בטירונות, אבל לטעמי לא מדובר במשהו קריטי.

אני לא יודע איך מתוחזק הימ"ח שלנו בשגרה, אני רק מקווה שהוא יעמוד במבחן התוצאה גם בהמשך (לא עלינו).

(וכן, אני מודע לכך שכנראה התמזל מזלנו במיוחד לנוכח מצב הציוד ביחידות אחרות...)

ישן 20-08-2006, 02:55
צלמית המשתמש של MONOCHROME
  משתמש זכר MONOCHROME MONOCHROME אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.06.06
כנראה שספר ההדרכה שנגדי האחזק בימ"חים מחוייבים לקרוא הוא

"מסעותיו של החייל האמיץ שוויק" - מי שלא קרא מחוייב בצו מיוחד לעשות זאת!
כי הם שואפים את כישורי ההתנהלות והביצוע המפתי ישירות מהספר ואפילו מתעלים עליו כמה פעמים.

נגדים בימ"ח שלנו לא הבדילו בין סוגי ריאו עד שהמג"ד נתן להם בראש על זה.
אבל כל בזנ"ט ובנזנ"ת היו צבועים בצבע אדום (כך גם הפינים בצידי המשאית והקומפרסורים)

הייתה מחלקה של 5 אנשים שתפקידם היה לאחזק את ציוד הקשר שהיה מותכן על הרכבים. משום מה בכל תרגיל או בדיקת כשירות שהמחלקה שהייתי בה אולצה לעבוד עם הציוד חירום (למזלי ביחידה שלי לא מסתפקים בחתימת רס"ר הימ"ח אלא מוציאים את הכלים לבדיקה פיזית מדי פעם לפעם). לפחות 60% מהציוד הוחלף עקב אי כשירות כלומר ציוד תקול או בלוי יתר על המידה. חוץ מהכיף הלא יתואר להתמלא בגריז ומשמן שנשפך כאילו שבישראל יש יותר נפט ממים.
ישן 20-08-2006, 14:14
  _el _el אינו מחובר  
היסטוריה צבאית, בדגש על ישראלית

חבר מתאריך: 30.03.04
אין (כמעט) תלונות

אצלנו (בחטיבת חיר"מ שפעלה ברכס מארג' עיון), המצב היה בסדר גמור.

בקיטבגים שקיבלנו היה ציוד מלא ובמצב חדש. היו אמצעים שלא ראיתי מאז השירות הסדיר כמו שני זוגות של מדים חסיני אש, כפפות נומקס ואפילו מסכה חסינת אש. לנצנץ היו כיסויים בחמישה צבעים. כל אחד קיבל משקפי אבק וחבל אישי (למה זה טוב?). כמעט כל האפודים היו חדשים (אבל כל החדשים היו גדולים). כמעט כל השכפ"צים היו קלים (אמנם יוצרו לפני יותר מעשרים שנה, ושוב, לא מצאתי אף אחד במידה ק'). הקסדות היו כולם מהדגם הטוב (הישראלי) ולכולם כיסויים מוכנים. כל אחד קיבל רשת הסוואה (אבל מדגם אמריקאי מיוער בלא צד מדברי).

נכון שהיו חסרים מעט דברים כמו אפודים יעודיים למטוליסטים ומספר התופים לנגב היה נמוך מהמקובל בסדיר.

הבעיה העיקרית שנתקלתי בה היא שנראה שמניחים שכל המילואימניקים שמנים, ואין ציוד מתאים לאלה ששומרים על הגזרה.

הפלוגה קנתה תיקים לנשיאת אוכל ומים וגם שקיות שתיה, אבל היינו מסתדרים גם בלי זה (ג'ריקנים על מנשאי חי"ר או בקבוקים בתיקים האישיים).

במחלקה שלי היו 11 אמר"לים - ארבע אקילות על A3, אקילה על M24, שלושה עכברים\עכברושים ושלושה חד-עיניים (אמנם בלי ציינים).

כשגייסו אותנו, ביום שישי בערב, הייתי בטוח שלא נקבל אוכל עד מוצאי שבת, אז הבאתי שקית פירות. להפעתי, קיבלנו עוד בלילה סנדוויצ'ים ובבוקר מנות קרב, לחמניות ומוצרי חלב.

בסך הכל, המצב היה סביר לחלוטין וגדודים שראיתי היו מוכנים למשימה.

הבעיה היתה שנתנו לנו חמש משימות שונות כל יום, ובסוף לא נתנו לנו את ה- go ahead לכמעט אף אחת מהן או שכוחות שהיינו אמורים לעבוד איתם לא הגיעו.
ישן 20-08-2006, 21:31
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי shadowfax שמתחילה ב "ביקור בימ"ח שלי הלך משהו..."

אני חושב שאנחנו בחטיבות דומות, אם לא אותה חטיבה...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 20-08-2006, 22:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי levikon שמתחילה ב "מה דעתכם על הפרטה חלקית של כל נושא הימח"ים בצה"ל."

רעיון רע מאוד. פשוט יש ללמוד מיחידות שהעמידו מחסנים טובים ונכונים, ולאמץ שיטות איפסון מהכחולים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 20-08-2006, 23:57
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי levikon שמתחילה ב "תוכל להסביר מה רע ברעיון?"

פשוט מאוד. חברה אזרחית תעשה את המינימום הנדרש. הבינוני יהיה המקסימלי.

לעומת זאת, ימ"ח בנוי היטב, עם פיקוח של היחידה ושל ביקורת אמיתית חיצונית - כפי שיחידות מסויימות עשו - יהיה בנוי בצורה מצויינת. המנעד יהיה בין הבינוני למצויין - צא וראה את מצב הקייטרינג בצבא.

ישן 21-08-2006, 09:34
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי Ingsoc שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]פשוט מאוד. חברה..."

שוב, מה שמוגדר להם בחוזה - יתבצע. השאלה היא מה מעבר? הם לא מחוייבים לעשות פיפס מעבר, וסביר שלא יעשו.

במצב כזה לדוגמא, אני לא אוכל לדרוש ולקבל מעבר. היום הסמח"ט שלי, לפי דרישתינו, מבצע דברים שכלל לא כתובים כחלק מהתקן הפלוגתי. אתה באמת שאני אוכל לדרוש דבר כזה מחברה?
שם "מה שכתוב זה מה שעושים".
דבר שני - מה יקרה ובעימות הבא יתחילו לפגוע בימ"חים? אתה חושב שחברה אזרחית תמשיך לתפעל ימ"ח מותקף?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:11

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר